Masterclass tuigpaarden 2011

Moderators: Dani, ynskek, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Masterclass tuigpaarden 2011

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-10 17:10 Tip de Nieuwsredactie

(Bron: www.knhs.nl)Op 6 januari 2011 wordt tijdens het CSI Zuidbroek de eerste wedstrijd verreden in het kader van de KNHS-Silfit Masterclass Competitie.

Voor deze competitie is dit concours de feitelijke kraamkamer omdat in 2002 hier de Staalservice Zuidbroek competitie van start ging, de voorloper van de Silfit Masterclass. Ook dit jaar hebben de organisatoren van deze competitie een representatief en uiterst sterk deelnemersveld weten te contracteren waardoor deze competitie nog nadrukkelijker als voorgaande jaren terecht het paradepaardje van de Nederlandse tuigpaardensport genoemd mag worden. Spectaculair is dat de finale van deze competitie wordt verreden op het Europees kampioenschap dressuur in Rotterdam.

De organisatoren van de KNHS-Silfit Masterclass hebben als doelstelling het organiseren van een outdoor/indoor enkelspan competitie voor tuigpaarden, om door middel van deze competitie de aangespannen sport aantrekkelijker te maken voor zowel publiek, rijders als organisatoren. De KNHS-Silfit Masterclass Competitie is een verzameling tuigpaarden afkomstig uit zowel de Nieuwelingenklasse, FSP, limietklasse als de ereklasse. Hierbij wordt getracht uit alle categorieƫn van tuigpaardrijdend Nederland combinaties te verzamelen.

De organisatoren van deze editie van de KNHS-Silfit Masterclass Competitie zijn zeer verheugd dat zij een van de smaakmakers van de afgelopen jaren ZO MOOI (foto) met de uiterst sympathieke Jan Muggen (Beilen) aan de leidsels weer hebben weten vast te leggen. Deze combinatie zou als het publiek op de tribunes het voor het zeggen zou hebben heel vaak op de eerste plaats zijn geƫindigd. Ook fantastisch is de deelname van Brandy met Harry van Middelaar (Boijl). Dit zeer jeugdige tuigpaard won in 2010 alle wedstrijden waarin hij aan de start verscheen en altijd ging de gepaard met luide toejuichingen uit de hoek van zijn eigenaren die zich verzameld hebben in het Brandy Consortium.

De jurering is bij deze KNHS-Silfit Masterclass altijd bijzonder. Het uiterst deskundig KNHS jurylid krijgt op ieder concours assistentie van twee prominenten. Het oordeel van deze prominenten speelt in de uitslag een doorslaggevende rol waardoor er soms zeer verrassende uitslagen uit de bolhoed komen rollen. zeer verrassende uitslagen uit de bolhoed komen rollen. De KNHS-Silfit Masterclass wordt ook in 2011 mede mogelijk gemaakt door Anemone Horsetrucks.

Aan iedere wedstrijd in de KNHS-Silfit Masterclass Competitie komen zeven deelnemers aan de start. De selectie van de deelnemende tuigpaarden is in constructief overleg met de KNHS en de initiatiefnemers verricht

Deelnemers 2011:
- Jan Muggen (Beilen) met Zo Mooi
- Cees Embregts (Rijswijk) met Bakboord HBC
- Thomas van der Weiden (Echteld) met Colanda
- Derk Jan Mekkes (Groningen) met Bentley VDL
- Harry Claessen (Veghel) met Celesta
- Nico Calis (Opperdoes) met Coletta
- Harry van Middelaar (Boijl) met Brandy en Aron HBC
- Fera Lueks-Muggen (Lunteren) met Via HJ (reserve)
- Hanneke Mekkes (Doezum) met Wizzkid's Gonda (reserve)

De competitiewedstrijden in het kader van de KNHS-SILFIT Masterclass worden verreden op de navolgende concoursen:

- Vrijdag 6 januari - CSI Zuidbroek
- Zondag 15 januari - CSI Zwolle
- Zondag 22 januari - Jumping Amsterdam
- Zondag 10 april - Driving Horst
- Maandag 25 april - CH Mierlo
- Zondag 29 mei - Jumping Etten-Leur
- Zaterdag 11 juni - Outdoor Gelderland (De Steeg)
- Zondag 19 juni - CH Hoofddorp
- Zondag 26 juni - CSI Twente - Geesteren
- Zondag 24 juli - CH De Wolden
- Zaterdag 20 augustus - CHIO Rotterdam

Voor meer informatie over de KNHS-Silfit Masterclass 2011 kunt u kijken op: www.masterclasstuigpaarden.nl.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: SemrushBot en 9 bezoekers