WEG Aangepast: Goud voor Petra van de Sande

Moderators: Ladybird, Polly, Hanmar, Princesj, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71592
Geregistreerd: 04-06-03

WEG Aangepast: Goud voor Petra van de Sande

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-10 07:44 Tip de Nieuwsredactie

http://www.knhs.nl


Petra van de Sande heeft goud gewonnen op de Wereldruiterspelen in Kentucky. Ze behaalde in de individuele proef bij de para dressuur in grade 2 met Toscane (v. Obelisk) 69,238%. Zilver was voor de Duitse Britta Näpel. De Deense Caroline Cecilie Nielsen won brons.

Gert Bolmer, die woensdag nog zegevierde in de landenproef van grade 2, moest donderdag een bittere pil slikken en genoegen nemen met een zevende plaats in de individuele proef. Alhoewel het eerste stuk van de proef prima verliep, ging het in de middendraf mis. De 14-jarige Triumph (v. Voltaire) sloeg aan het einde van de diagonaal af. De ruin gooide zijn achterste omhoog en ging even stilstaan.

Bij het laatste halthouden kwam de maar liefst 1.84m metende bruine weer even met de billen omhoog. Dit kostte de 27-jarige ruiter uit Dan Ham veel punten in deze twee onderdelen, maar ook in het onderdeel ‘gehoorzaamheid’ onderaan het protocol, dat zelfs dubbel telt. De score werd 66.190%. Bolmer: ”Triumph verraste me echt met zijn actie. Het eerste stuk ging heel fijn, maar op de diagonaal liep hij wat naar rechts weg en we waren bijna aan de overkant en hij zet ineens vol de rem er op.” Bolmer was teleurgesteld “Hier wordt ik echt niet vrolijk van We moeten nu heel blij zijn als we nog brons winnen met het team. Ik hoop dat ik niet op mijn geweten krijg dat we naast een medaille grijpen. Ik had het resultaat me vanochtend toen ik op stal kwam heel anders voorgesteld.”

De 42-jarige Van de Sande maakte het extra spannend door halverwege haar tot dan toe bijna perfecte proef een verkeerde oefening te rijden. De zenuwen in het Nederlandse kamp gierden door de hal toen de jury de bel luidde en Van de Sande op de programmafout wees. Gelukkig reed Van de Sande onverschrokken verder op het zelfde hoge niveau. De proef met haar lichtvoetige schimmelmerrie had zoveel elegantie dat, ondanks de puntenaftrek die ze voor de programmafout kreeg, dit haar nog steeds de gouden medaille opleverde. De teleurstelling van Petra toen ze de ring uitging, veranderde daarom dan ook compleet toen de score bekend werd. In de hele hal was een luid gegil te horen van Petra op het voorterrein. “Na de fout dacht ik echt, jammer het is voorbij. Toen de score toch genoeg bleek te zijn, wist ik niet waar ik het moest zoeken van blijdschap. Ik had het niet meer verwacht. Het is geweldig,” laat Van de Sande weten. “Er stond druk op me vanwege het feit dat het paard van Gert Bolmer eerder op de ochtend even staakte in de proef tijdens de middendraf. Deze proef telt ook mee voor de teammedaille en ik moest dus hoog scoren. Ik hwas daarom best nerveus en had gewoon even een black-out in de proef, waardoor ik verkeerd reed. Ik roep al de hele week ‘Petra goes for gold’, maar moest het wel even waarmaken. “

Van de Sande reed een proef met veel expressie in alle gangen en voerde de oefeningen heel secuur uit. Haar tienjarige schimmelmerrie liep de hele proef met de oortjes erop de proef door. Van de Sande: “Toscane voelt de hele week al goed. Ze vindt het leuk hier en zit lekker in haar vel. Alles moet toch passen op een kampioenschap”. Petra is dol op haar tienjarige merrie Toscane.:“Ze is echt een geschenk van god, zo’n paard vind ik nooit meer. Zonder haar was ik nooit Europees of Wereldkampioen geworden. Ze gaat echt nooit meer weg! “

Van de Sande liep in 1990 door een ongeluk met parachutespringen een dwarslaesie op: “Ik reed voor die tijd ook paard, maar was het eigenlijk een beetje zat en was een nieuwe sport gaan beoefenen: parachutespringen. Het was nota bene tijdens mijn dertiende sprong dat het ongeluk gebeurde. Door een technische fout ging de reserveparachute open, wat nooit had mogen gebeuren.”

Vorig jaar won Van de Sande goud in de kür op muziek op de Europese kampioenschappen en een bronzen teammedaille. Nu kan ze daar dus een gouden WK-medaille aan toevoegen en wellicht later op de middag nog een bronzen teammedaille. Zaterdag staat de kür op muziek in grade 2 op het programma, waar ook medailles verdiend kunnen worden. Van de Sande rijdt een kür gemaakt door Joost Peeters, die ook de kür van Edward Gal heeft gemaakt.


mar10tje
Berichten: 359
Geregistreerd: 05-04-07
Woonplaats: Groene Hart

Re: WEG Aangepast: Goud voor Petra van de Sande

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-10 08:36

Prachtig resultaat, gefeliciteerd! Helaas voor Gert, maar gelukkig konden ze alsnog een teammedaille ophalen, super hoor!

chocolade, mannen, paarden, wat een keuze!

Tellisto
Berichten: 281
Geregistreerd: 10-08-09
Woonplaats: Denemarken

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-10 09:55

Geweldig wat een prestatie <3
Dit soort dingen geeft een mens MOED, geweldig!
Ik zou dit best graag in een filpje willen zien.

Karin

Berichten: 62459
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-10 10:19


.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Jannepauli

Berichten: 10818
Geregistreerd: 21-03-05

Re: WEG Aangepast: Goud voor Petra van de Sande

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-10 12:06

Alle petjes af voor deze geweldige prestaties!

Een mening maakt geen slachtoffers. Het met geweld verdedigen of bestrijden van een mening wel.

In de meeste gevallen is de inhoud van mijn post belangrijker dan 'de toon' waarop deze geschreven is!

mar10tje
Berichten: 359
Geregistreerd: 05-04-07
Woonplaats: Groene Hart

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-10 12:12


chocolade, mannen, paarden, wat een keuze!

devi786

Berichten: 418
Geregistreerd: 11-09-06
Woonplaats: Essen - Wildert ( België)

Re: WEG Aangepast: Goud voor Petra van de Sande

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-10 12:58

Geweldig van Petra en haar Toscane !!!!
Hartelijk gefelicteerd !!

Mind over matter , if you don't mind it doesn't matter Lachen

lukkie
Berichten: 152
Geregistreerd: 13-11-06
Woonplaats: Capell a/d ijssel

Re: WEG Aangepast: Goud voor Petra van de Sande

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-10 17:31

Jammer dat dit niet uitgezonden wordt. Dit verdienen onze ruiters en amazones zeker. Blijf het heel knap inden wat zij doen. Krijg mijn eigen paard echt niet zo aan het lopen oals zij kunnen en dan met beperking. Respect!!!!!

DeniiSee

Berichten: 1318
Geregistreerd: 30-03-07
Woonplaats: s'-Gravenzande

Re: WEG Aangepast: Goud voor Petra van de Sande

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-10-10 23:31

Petra ken ik persoonlijk!
gefeliciteerd haha!

Uit het oog, maar nooit uit het hart
Jax, Apache x Jazz, L1+10 PR: 218
Aram, Arabische volbloed ZZ-Licht+10 PR: 240, ZZ-Zwaar gestart, geen winst.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: annemieke_88, Googlebot, Naborah, Pastis, Rivendell en 6 bezoekers