Tuigpaard Brandy nog steeds ongeslagen op concours

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, ynskek, Mondy, Shanna, Princesj, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94201
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Tuigpaard Brandy nog steeds ongeslagen op concours

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-07-10 09:25 Tip de Nieuwsredactie

http://www.kwpn.nl


Het concours in 't Zandt in Groningen was op dezelfde dag als het CK tuigpaarden Meerkerk en SK tuigpaarden Rolde en dat was te merken aan de deelname. Diverse tuigpaardrijders moesten daarom verstek laten gaan in 't Zandt vanwege hun verplichtingen elders. De competitierubriek in 't Zandt had zes deelnemers en dat was meteen één van de grootse rubriek. Brandy (v.Uromast) van het Brandy Consortium ging in handen van Harry van Middelaar weer best en won. Jurylid Jan Bakker: "We konden deze rubriek met gemak in één keer plaatsten. Brandy stak er echt bovenuit. Hij ging geweldig, hij heeft front, hij heeft ruimte in de bewegingen en hij maakt geen misse pas. Brandy was veruit winnaar." Stal van der Sluis behaalde met Allure (v.Indurain) de tweede plaats.

Stal Huckriede nam twee oranje linten mee. In de ereklasse die vijf deelnemers telde was Netters Unaniem (v.Renovo) heer en meester in handen van Lambertus en bij de dames kon Anneke het oranje niet ontgaan. Bakker: "Unaniem won beide keren met vlag en wimpel. Hij heeft zoveel houding en zoveel actie. En hij werd hij mooi rustig voorgesteld." Wizkid's Gonda (v.Patijn) van Ristema Sierbestrating met Derk Jan Mekkes en Obiku (v.Renovo) met Ab Koetsier waren de overige koplopers in de ereklasse en Wizkid met Hanneke Mekkes en Wonder (v.Ganges) met Renske van der Sluis konden zich in de damesrubriek opstellen achter Anneke Huckriede.

Stal Mekkes wist met Vitz Randall (v.Patijn)de limietklasse te winnen. Ab Koetsier reed Urchin (v.Oase) van Teus van Laar naar plaats twee en voor Leendert Veerman zat er met Besterly Walser (v.Opgenoort) de derde plaats in. Mekkes ging vervolgens ook bij de tweespannen ereklasse aan de leiding. Daar waren het Ultima (v.Patijn) en Wizkid die voor oranje zorgden. Met zijn Besterly paarden Attent (v.Manno) en Walser liet Veerman daar vervolgens Obiku en Roel (v.Fabricius) met Koetsier achter zich. Veerman wist wel de tweespancompetitiewedstrijd te winnen. Koetsier werd daar tweede.

In de tandemrubriek wist Jan Jordans de hegemonie van de stallen Mekkes en Veerman te doorbreken door te winnen met het bestgaande tandem Rinkier (v.Joviaal) en Heraut (v.Indiaan) van Eef Mulder. Bakker:"Een best tandem dat zo vast als een huis ging."


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ashleytjuhh, ess_moo, Firefly4, laughterline, marit1999, sassefras, Tichla en 19 bezoekers