Zenyatta doet opnieuw het onmogelijke en wint *filmpje*

Moderators: Ladybird, Polly, Hanmar, Princesj, Shanna, Dani, EvelijnS

 
 
Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 93615
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Zenyatta doet opnieuw het onmogelijke en wint *filmpje*

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-10 05:27 Tip de Nieuwsredactie

Nieuwsredactie / http://www.espn.com


The legend continues met 17 overwinningen op rij.
Afbeelding
Zenyatta en Mike Smith.


Normaal gesproken komen er gemiddeld zo'n 4000 mensen kijken naar de renwedstrijden op de renbaan van Hollywood Park, Californie, maar dankzij Zenyatta waren dat er vandaag meer dan 12000. Vele mensen hadden een fototoestel bij zich en aanmoedigende borden met "Go Zenyatta!"
De merrie stelde haar fans niet teleur en deed wat ze altijd doet: vanaf de allerlaatste plaats toch als eerste over de eindstreep galopperen, en vandaag schreef ze ook nog eens geschiedenis.

Zenyatta won namelijk haar zeventiende race zonder ooit te zijn verslagen. Dit is een absoluut record in de moderne volbloedrennen. Niet alleen wist ze deze enorme prestatie neer te zetten, maar ze moest daarbij vanwege haar overwinningslijst ook nog eens een enorm gewicht dragen van 129 pond (58.5 kilo )aan gewicht met zich mee dragen; maar liefst 9 tot 17 pond meer dan haar rivalen. Dit handicapgewicht is op zichzelf al een record, maar daarbij is Zenyatta ook nog eens het enige paard dat de Vanity Handicap drie keer achter elkaar weet te winnen. De merrie heeft deze race namelijk ook al in 2008 en 2009 gewonnen

Vanaf het moment dat starthekken open gingen, bleef Zenyatta ver achteraan het deelnemersveld. Met maar liefst twaalf lengtes verschil op koploper Miss Silver Brook, leek het onmogelijk dat Zenyatta nog op tijd naar voren zou kunnen komen om het gat te dichten.

Trainer John Shirreffs bekeek vanaf de zijlijnen de enorme afstand tussen Zenyatta en de koplopers, maar wist dat zijn geweldige merrie haar extra gaspedaal nog moest indrukken. Toch ging hij niet helemaal onbezorgd naar deze wedstrijd toe: "tijdens de trainingen hebben we haar snelheid expres wat ingehouden, en het leek alsof dit nu tegen ons ging werken in de uiteindelijke race. We waren er in eerste instantie toch niet helemaal gerust op, want ze leek toch wat langzamer te worden door deze manier van training. Wanneer de training goed gaat, dan kun je dat boek dicht doen en onbezorgd achterover leunen tijdens de wedstrijd, maar nu was ik toch wat onzeker en bleef mezelf afvragen of ik hier wel goed aan gedaan had."

Maar uiteindelijk was het Zenyatta zelf die hem antwoord gaf op al zijn vragen: in de allerlaatste bocht kwam er een enorme krachtexplosie van de merrie en liep ze in op het volledige deelnemersveld. Jockey Mike Smith hoefde haar slechts aan te moedigen, maar raakte haar nooit met de zweep. Dat was ook niet nodig, want zoals altijd vloog de merrie met de oren naar voren als eerste over de finishlijn.
De commentator verloor bijna zijn stem toen Zenyatta over de finishlijn kwam en het publiek de tribunes afbrak, terwijl hij schreeuwde: "Herinner je deze dag in je hoofd en in je hart, want Queen Zenyatta continues her legend!"

Jerry Moss, eigenaar van Zenyatta, zag vanaf de overvolle tribunes hoe zijn merrie opnieuw geschiedenis schreef: "Ik ga deze wedstrijd thuis zeker nog dertig tot veertig keer bekijken. Met het enorme gewicht dat ze moest dragen was dit zeker geen makkelijke race voor Zenyatta, maar ik wist dat ze het kon. Ik heb geen enkel moment aan haar getwijfeld."

Het publiek juichte uitbundig terwijl Zenyatta de winner's circle betrad en werd gehuldigd. Jockey Mike Smith gooide zijn handen in de lucht en aaide de merrie over haar hals. "Ik heb haar bewust zolang mogelijk ingehouden tot halverwege de allerlaatste bocht. Doordat ze nog nooit verslagen is, moest ze vandaag weer extra veel gewicht dragen om de race enigzins eerlijk te maken voor de concurrentie. Door het vele gewicht heb ik zo lang mogelijk gewacht tot ik haar voluit liet gaan. Ik wilde haar krachten sparen, maar nog voor de laatste bocht kon ik haar eigenlijk niet meer houden. Ze wilde zelf al naar voren."

Zenyatta won de Vanity Handicap in 2008 met een gewicht van 124 pond; in 2009 moest ze net als vandaag 129 pond dragen.

Mike Mitchell, trainer van het als tweede eindigende paard St Trinians, heeft vrede met de nederlaag van zijn paard: "We weten allemaal dat wanneer Zenyatta meeloopt je eigenlijk al voor de tweede plaats moet gaan, want van haar winnen is gewoon onmogelijk. Die merrie is een levende legende en het is een eer om tegen haar te mogen rennen."

Zardana, de merrie die afgelopen maart wist te winnen van Rachel Alexandra, eindigde als derde met zes lengtes verschil. Will O Way kwam als vierde over de streep, gevolgd door Miss Silver Brook en Cherryblossommiss.

"Zenyatta is een ongelooflijk paard om tegen te moeten racen," aldus Victor Espinoza, jockey van Zardana. "Alles ging goed tijdens de race, maar het is onmogelijk om in de buurt van Zenyatta te blijven."

Nu Zenyatta al haar zeventien gelopen wedstrijden heeft gewonnen, verslaat ze hiermee Cigar, Citation en Mister Frisky, die ook zestien wedstrijden ongeslagen bleven. Zij verloren echter hun zeventiende race.

"Het is geweldig dat een merrie met zoveel plezier kan rennen. We zijn erg trots op dit record en zullen het straks uitgebreid vieren, maar eerst moeten we nog voor Zenyatta zorgen," sprak trainer John Shirreffs die de microfoon pakte en het toegestroomde publiek na afloop bedankte.

Ook Jerry Moss, die samen met zijn vrouw Ann eigenaar is van Zenyatta, sprak tot de juichende menigte: "Zenyatta is een klasse op zich, en dat hebben we altijd al geweten. Ze heeft elf grade I wedstrijden gewonnen, en dat is een hele prestatie. Het is een eer en een droom dit paard te mogen bezitten."

Een journalist vroeg Moss of hij tijdens deze zware race ook maar een moment heeft getwijfeld aan zijn paard. Jerry Moss keek de journalist aan en antwoordde glimlachend: "Geen enkel moment. Dit is Zenyatta."

en dat was het enige juiste antwoord.

Regerend "Paard van het Jaar" Rachel Alexandra behaalde afgelopen zaterdag een overwinning in de Fleur de Lis Handicap op Churchill Downs. Miljoenen liefhebbers van de rensport hopen nog steeds op een race tussen de twee grote dames. Een wedstrijd tussen Rachel Alexandra en Zenyatta stond al eerder op de agenda, maar eigenaar Jess Jackson trok Rachel Alexandra terug omdat ze niet helemaal fit zou zijn. De twee daaropvolgende wedstrijden werden door Rachel Alexandra verloren, maar de merrie lijkt op dit moment weer in vorm.
Een eventuele ontmoeting tussen Zenyatta en Rachel Alexandra zal -mocht het ooit gebeuren- waarschijnlijk tijdens de Breeders' Cup Classic zijn in november.

Een ding is zeker: mocht het zover komen dat de twee merries tegen elkaar rennen, dan weet het publiek al op wie ze hun geld inzetten.

De bijna onmogelijke overwinning nummer 17 voor Zenyatta.


Een uitgebreide versie met beelden van na de race:


Verwante artikelen:

[VN] Zenyatta aankomend weekend mogelijk naar 17de overwinning


MelanieB

Berichten: 25627
Geregistreerd: 06-08-06
Woonplaats: Ede/Lunteren

Re: Zenyatta doet opnieuw het onmogelijke en wint *filmpje*

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 05:42

Geweldig, wat een paard is het toch!

www.MelanievandeBunt.com Instructie en Africhting
Internationaal 2 span ponymenner A-Kader lid | Individueel Zilver en team Zilver WK Kisbér 2019
Jimmy/Tommy 2 span: Drs ZZ+10 | Vdh Z+3
Diego/Tommy 2span: Drs L+11 | Vdh M+2
Pablo/Diego 2span: in opleiding

Sylvester: Drs Z+3 + Vdh Z+13 | Jimmy: Drs M+10 + Vdh M+7 | Tommy: Drs L+30 + Vdh M+15 | Diëgo:Drs L+26 + Vdh Z+1| Pablo:Drs L+4 + Vdh M+1| Sandro: In opleiding

Werecat

Berichten: 3056
Geregistreerd: 04-04-10
Woonplaats: Kuar Nhial; I'll be the leader of the air

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 05:42

Oehlalaa. <3 <3
wat stoer zeg
Ben helemaal verliefd op 'r


Wat er ook speelt op de wereld;
laat het vooral de kinderen zijn.
The first thought that goes through your mind is what you have been conditioned to think.
What you think next defines who you are.

njarco
Berichten: 167
Geregistreerd: 15-03-05

Re: Zenyatta doet opnieuw het onmogelijke en wint *filmpje*

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 05:49

En ze doet het gewoon weer. Wat een merrie.

Billy

Berichten: 19835
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Re: Zenyatta doet opnieuw het onmogelijke en wint *filmpje*

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 05:54

Tranen in mn ogen....wat een merrie!!!!

Be a voice, not an echo!

Janedieene

Berichten: 1806
Geregistreerd: 29-01-10
Woonplaats: United Kingdom

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 05:54

Echt super goed van haar!
heel knap!

If only our eyes saw souls instead of bodies,
how different would our ideals of beauty be?

elmo1
Berichten: 608
Geregistreerd: 12-10-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:00

Geweldig!
Ik krijg er een brok van in mijn keel, je moet gewoon wel fan zijn van dit paard, wat een prestatie! *\o/*

Wild horses of our desire tumble through a mountain wind
and ride away with our sanity.
For fun, just for fun

humanoidR
Berichten: 415
Geregistreerd: 06-06-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:14

zucht................ :j

MisterJac

Berichten: 72
Geregistreerd: 10-07-09
Woonplaats: Amstelveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:17

+:)+ +:)+ She did it AGAIN!!!!! +:)+ +:)+

sarahtje_x

Berichten: 202
Geregistreerd: 29-10-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:17

Ze is gewoon geweldig... *zucht*

taverno

Berichten: 4173
Geregistreerd: 29-07-03
Woonplaats: Zoetermeer Tence in Stompwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:22

Ze gaat gewoon 4 dik door de bocht zeg,wow!

Het was mijn bedoeling om slapend rijk te worden maar ik kan de slaap niet vatten.
www.staldegroenemeer.nl

storrum

Berichten: 2017
Geregistreerd: 11-01-06
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:23

Moet ik alweer huilen :D

Wat een gewéldig paard, unbelievable!!

Paarde_bloem

Berichten: 397
Geregistreerd: 06-03-10
Woonplaats: Noord Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:24

Wat is het toch een geweldige merrie! <3

Rebecca

Berichten: 57027
Geregistreerd: 27-05-06
Woonplaats: Joure

Re: Zenyatta doet opnieuw het onmogelijke en wint *filmpje*

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:26

woehoe wat een super geweldige knol is het ook :D

Ssstt ben ozosnel /3 <:) :){

sefanja
Berichten: 1483
Geregistreerd: 13-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:28

Amen... Wat een geweldige prestatie zet zij weer neer.

We moeten nooit de waarde van een 'groot hart' onderschatten, een paard dat het heerlijk vindt om ons een plezier te doen.

Urbiezira

Berichten: 2190
Geregistreerd: 29-05-07
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:31

Kippenvel :D

Distance separates only the bodies, not the minds. - Desiderius Erasmus

EngeltjeS

Berichten: 16576
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: Ryptsjerk

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:33

Die man die er bij praat :P echt heel grappig!

Jeetje wat goed van die merrie zeg. Top prestatie!

HarmanyL

Berichten: 2202
Geregistreerd: 08-06-06
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:33

Ik voel een film aankomen... knap zeg!!

Jurylid brons en zilver
Als iemand weet waar Elbruce is hoor ik dat heel graag!

vanessakusje
Berichten: 919
Geregistreerd: 02-03-07
Woonplaats: Zwammerdam

Re: Zenyatta doet opnieuw het onmogelijke en wint *filmpje*

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:34

Hier ook tranen in de ogen! Geweldig!!!

xkimmie

Berichten: 429
Geregistreerd: 28-07-09
Woonplaats: Deurne

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:36

Wow helemaal geweldig! <3
De trainer heeft inderdaad wel gelijk, ergens leek het of ze íétsje minder snel was dan normaal. Maar dat kan ook gewoon komen door het hoge gewicht en dat ze een hele wijde bocht moest nemen.
Zou ze dit jaar weer meedoen aan de breeders cup? Dat wordt dit jaar op churchill downs gehouden en daar is de baan van ander materiaal. (RA sterke punt) Ik weet niet of ze aleens op zo'n baan gelopen heeft?

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 93615
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-06-10 06:38

Ze lieten haar pas laat in de bocht voluit gaan, daarom lijkt het of ze wat langzamer was, maar dat komt natuurlijk door de afstand die ze nog moest afleggen om vooraan in het veld te komen; plus dat ze natuurlijk al dat gewicht moet meedragen.
Als het goed is komt ze inderdaad weer uit in de Breeders' Cup.

smeetjoew

Berichten: 10661
Geregistreerd: 25-08-05
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:39

Die voiceover wordt aan het eind gek... _O-
Maar geweldig wat die merrie neerzet aan het eind. Uit het niets volop en haalt iedereen in. Kippenvel.


        Never regret anything that made you smile


EngeltjeS

Berichten: 16576
Geregistreerd: 06-06-03
Woonplaats: Ryptsjerk

Re: Zenyatta doet opnieuw het onmogelijke en wint *filmpje*

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:41

Valt het jullie ook op, dat de voorste twee paarden, een kleinere galop hebben, en dus meer passen moeten maken dan de legendarische Zenyatta?

Vogelvrij
Stormjager

Berichten: 41656
Geregistreerd: 05-11-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:44

Kippevel en tranen in mn ogen zo mooi!

zigoteau

Berichten: 311
Geregistreerd: 12-08-07
Woonplaats: Deurne

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-06-10 06:44

Geweldig! Wat een paard. +:)+

Als de aanleuning niet deugt, is het rijden geen vreugd. (Ernest van Loon)
Gediplomeerd Dressuur instructrice en amazone tot en met Grand Prix .


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ayla, eventueel, Froukje_J, mtoet en 11 bezoekers