Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Moderators: Ladybird, Polly, Hanmar, Princesj, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71592
Geregistreerd: 04-06-03

Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-10 12:46 Tip de Nieuwsredactie

Nieuwsredactie


Afbeelding
Totilas is één van de favorieten
foto: http://www.yvonnetermeer.nl

Volg de wereldbekerfinale op de voet met de Bokt twitter pagina!

De Brabanthallen staan vanaf vandaag tot en met komende zondag in het teken van Indoor Brabant. Indoor Brabant is het eerste Nederlandse internationale concours dat de vijf sterren status heeft weten te bereiken. Hiermee is onder andere het prijzengeld hoger en het aantal internationale FEI wedstrijden meer.

Als grote publiektrekkers hebben zij de laatste wereldbekerkwalificatiewedstrijd springen op zondag en natuurlijk de wereldbekerfinale dressuur Kür op Muziek op zaterdagmiddag. Het is alweer de vijfentwintigste keer dat deze finale wordt verreden, en ook de allereerste finale werd door Indoor Brabant georganiseerd. Deze vond plaats in 1986, en werd toen gewonnen door Anne Grethe Jensen uit Denemarken met haar paard Marzog.

De wereldbekerfinale met een Kür op Muziek is ontstaan mede dankzij Joep Bartels bij wie het idee ontstond na het bekijken van de Duitser Dr. Reiner Klimke (Olympisch kampioen 1984). Hij reed met Ahlerich (v. Angelo xx) wissels op de Olympische melodie. De Kür op Muziek is tegenwoordig niet meer weg te denken op de serieuze internationale wedstrijden. Het neemt niet alleen in het wereldbekercircuit een belangrijke plaats in, het is tegenwoordig ook het belangrijkste onderdeel van de Olympische Spelen.

Turbulent jubileum
Het jubileum wordt dit jaar gekenmerkt door hoogte- en dieptepunten. Nooit eerder zijn de Nederlanders zo vaak genoemd als de doodgeverfde winnaars, met Edward Gal en Totilas (v. Gribaldi) duidelijk op nummer één. Maar de prijzen zijn zeker nog niet verdeeld. Zo is daar ook de vrijwel altijd goedlachse, Adelinde Cornelissen. Vorig jaar moest ze vanwege een lichte peesblessure bij Jerich Parzival (v. Jazz) op het laatste moment afhaken. Dit jaar is ze erbij en zoals ze op het EK in Windsor liet zien kan zij het Gal lastig maken. De dochter van Joep, Imke Schellekens-Bartels zal eveneens haar beste beentje voorzetten met Hunter Douglas Sunrise (v. Singular Joter). Sunrise is dit jaar de enige merrie in het gezelschap.

Afbeelding
Van Grunsven en Salinero doen wel mee in een
reguliere wedstrijd

foto: http://www.sjoert.com
Negenvoudig winnares en daarmee recordhoudster, Anky van Grunsven, zal dit jaar niet mee doen. Ze deed in totaal veertien keer mee. Ze won vijf maal met Bonfire (v. Welt As) in ’95,’96,’97,’99,’00 en vier maal met Salinero (v. Salieri) in ’04,’05,’06,’08.
Van Grunsven is ook recordhoudster van de hoogste score gegeven tijdens een finale. In 2006 kreeg zij in Amsterdam 87.75 procent van de jury en ze is ook de amazone met de meest gereden Küren. Ze toonde er tot nu toe zes, meest bekend zijn Bonfire’s Symfonie, l’Esprit Chanson en de meest recent Dance of Devotion, gecomponeerd door de bekende pianist Wibi Soerjadi. Dit jaar kon zij, onder andere achtervolgd door pech bij haar paarden IPS Painted Black (v. Gribaldi) en Salinero, net niet genoeg wereldbekerpunten verdienen, waardoor zij dus het jubileum vanaf de kant mag bekijken. Een zure appel waar ook de organisatie van Indoor Brabant doorheen moet bijten. Indoor Brabant is voor Van Grunsven praktisch een thuiswedstrijd waar ze altijd met plezier heeft gestart. Ook de organisatie ziet haar graag komen. Van Grunsven zal donderdagmiddag en zaterdagochtend wel in de reguliere Grand Prix en Grand Prix Special starten.
En voor het eerst in de geschiedenis van de Wereldbekerfinale is er geen Noord-Amerikaanse deelnemer. Winnaar van vorig jaar, Steffen Peters liet al vroeg weten verstek te laten gaan. Ruiters die zich wel hadden weten te kwalificeren, wezen de uitnodiging beleefd af. De rit naar Nederland past niet in hun trainingsschema voor de Wereldruiterspelen, deze spelen worden over drie maanden in het Amerikaanse Kentucky gehouden.
Gal, Cornelissen en Schellekens-Bartels gaan het opnemen tegen onder andere de Zweedse Patrik Kittel. Hij is een leerling van Sjef Janssen die met de KWPN-hengst Watermill Scandic HBC (v. Solos Carex) de laatste wedstrijden aan een behoorlijke opmars bezig is.

Overige deelnemers
De Duitsers, die de afgelopen periode meer dan ooit last lijken te hebben van de Wet van de remmende voorsprong, zijn ook met drie ruiters vertegenwoordigd. De Duitse eer wordt verdedigd door Matthias Alexander Rath (Trivant v. Olivi), Isabell Werth (Warum Nicht v. Weltmeyer) en Carola Coppelmann (Le Bo v. Lauries Crusador xx). Vrijwel alle andere deelnemers zullen ongetwijfeld ook hun best gaan doen, maar echt kans op een medaille maken zij waarschijnlijk niet. Binnen hun league waren ze de beste, een enkeling heeft een plaats weten te bemachten via een wildcard. De FEI wil de dressuursport mondialiseren en besloot daarom de wildcards te geven aan ruiters van niet-standaard dressuurlanden. Dit leidde in de dressuurwereld tot aardig wat gemopper.
Het zorgde voor aardig wat variatie in de deelnemerslijst die er als volgt uit ziet:
 • Luiza Almeida (BRA) - Samba
 • Adelinde Cornelissen (NED) - Jerich Parzival
 • Jeroen Devroe (BEL) - Apollo van het Vijverhof
 • Edward Gal (NED) -Moorlands Totilas
 • Peter Gmoser (AUT) - Contreau
 • Patrik Kittel (SWE) - Watermill Scandic HBC
 • Carola Koppelmann (GER)- Le Bo
 • Katarzyna Milczarek (POL) - Ekwador
 • Brett Parbery (AUS) - Victory Salute
 • Michal Rapcewicz (POL) - Randon
 • Matthias Alexander Rath (GER) - Triviant
 • Nathalie zu Sayn-Wittgenstein (DEN) - Digby
 • Imke Schellekens-Bartels (NED) - Hunter Douglas Sunrise
 • Tinne Vilhelmson-Silfven (SWE) - Favourit
 • Isabell Werth (GER) - Warum Nicht FRH

Oostenrijker Peter Gmoser met Contreau vervangt op het laatste moment de Hongaar Robert Acs. Acs paard Weinberg was niet op tijd fit voor de finale.

Bokt gaat twitteren
Vijftien ruiters zijn, vanuit de kwalificatiewedstrijden en de toekenning van wildcards, overgebleven. De Australische Brett Parbery met Victory Salute zal vanavond de spits afbijten in de inleidende Grand-Prix om precies 19.00 uur, gevolgd door de Belgische Jeroen Devroe met Apollo van het Vijverhof (v. Welt Hit II). Schellekens-Bartels, Gal en Cornelissen starten vanaf 21.40 uur.

De Kür op Muziek is zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur. Er is hier nog geen startlijst van bekend. Tijdens de ontknoping van de Wereldbeker Finale Dressuur zal het zangtrio 'The Amazing Voices' een optreden verzorgen. Tijdens het optreden zal onder leiding van de Christa Laarakkers de Friese trein in de ring verschijnen. De Friese trein is ook uitgenodigd om in het najaar de Wereldruiterspelen in Kentucky te openen.

Via http://www.FEItv.org zijn de wereldbekerwedstrijd tegen betaling te bekijken. Het evenement is ook gratis via internet te volgen. Zowel http://www.paardensport.tv en http://www.indoorbrabant.tv zullen diverse wedstrijden (vandaag vanaf 13.30u) uitzenden. Kijk hier voor het programma van Indoor Brabant.

Afbeelding
Niet in staat om dit te bekijken? Wees niet getreurd. De nieuwsredactie van Bokt.nl zal, zoals jullie gewend zijn, zo snel mogelijk verslag doen van uitslagen. Kun je hier niet op wachten?! Bokt.nl gaat natuurlijk met zijn tijd mee en zal via twitter http://twitter.com/BoktNieuws jullie onder andere de scores en andere weetjes live doorgeven! Zorg er dus voor dat je deze pagina open heb staan op je telefoon, computer, ipod of ipad.

De NOS (Ned 1) zendt vanaf zaterdag 27 maart 16.30 uur beelden uit tijdens NOS Studio Sport. Zondag 28 maart vanaf 13.10 uur en 18.10 uur. Ook de lokale omroep 'Omroep Brabant' zendt beelden uit.

Verwant artikel
[VN] Steffen Peters en Ravel verdedigen Wereldbekertitel niet
[VN] Anky verwacht geen plaatsing meer voor Wereldbekerfinale
[VN] Jeroen Devroe met wildcard naar Wereldbekerfinale dressuur
[VN] Adelinde: ‘WB-finale is geen competitie tussen allerbesten'
[VN] Deelnemerslijst Wereldbekerfinale Indoor Brabant compleet
[VN] Totilas de grote favoriet voor titel in Wereldbekerfinale


Vera1908

Berichten: 759
Geregistreerd: 05-11-08
Woonplaats: Oosterhout

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:22

Follow :D
Heb er zin in zaterdag!

All good things in life are unseen. That's why we close oure eyes when we cry, kiss and dream.


Gloednieuwe Otazu ring te koop


CarolineP

Berichten: 1056
Geregistreerd: 20-07-05
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:33

Hebben jullie al beeld?

sunny44

Berichten: 791
Geregistreerd: 04-08-08
Woonplaats: ergens in het noorden van ons kikkerlandje

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:37


Halivia (v. Chippendale) > ZZZ + 8 en Regio Kampioen ZZL :D - Hadolly (v. Chippendale) > ZZL + 11
Kawendy (v. Eye Catcher) zadelmak , 22-6-2019 bevallen van Orthello v. For Final

Vera1908

Berichten: 759
Geregistreerd: 05-11-08
Woonplaats: Oosterhout

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:38


All good things in life are unseen. That's why we close oure eyes when we cry, kiss and dream.


Gloednieuwe Otazu ring te koop

SillyB

Berichten: 3645
Geregistreerd: 16-05-04
Woonplaats: Liempde

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:40

following

[MW] Zou jij Bloed/Beenmerg donor willen worden?

let op! ik heb balneae Anatidaephobia dus als jij ze ergens ziet... waarschuw me!

Dribbel

Berichten: 13637
Geregistreerd: 13-08-05
Woonplaats: Cambridge (UK)

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:42

is er al een kletstopic?

You just want to tag along so you can go all Jane Goodall on me at my high-school reunion because you got imprisoned in an all-girls school
DFTBA! Shiny! The game is on!
Instagram Twitter Tumblr Youtube Goodreads

Sedaru

Berichten: 539
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Winterswijk

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:43

Bokt Nieuws te volgens via Twitter. Nice! *Following*

Sorriso

Berichten: 4527
Geregistreerd: 07-08-06
Woonplaats: Den Bosch

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:44

Ik hou niet zo van Twitter, dus ik zit lekker op de tribune :D.

I wonder, wonder, wonder... About the spell that you are under
Tell me it's some hocus pocus, Made to lose your focus

Vera1908

Berichten: 759
Geregistreerd: 05-11-08
Woonplaats: Oosterhout

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:45

Dribbel schreef:
is er al een kletstopic?


evenementen - indoor brabant 2010

All good things in life are unseen. That's why we close oure eyes when we cry, kiss and dream.


Gloednieuwe Otazu ring te koop

Lielle

Berichten: 65408
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 13:49

Sorriso schreef:
Ik hou niet zo van Twitter, dus ik zit lekker op de tribune :D.

de NR ook zaterdag, dus ook thuisblijvers worden op de hoogte gehouden.

freyatjee
Berichten: 957
Geregistreerd: 25-02-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 14:23

Leukkleukk

Snipsnap

Berichten: 3798
Geregistreerd: 27-08-03
Woonplaats: Rijssen

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 15:11

following

Evita sue v. Uphill M1 + 12
Ferox v. Uphill M1 + 16
Gediplomeerde instructrice en jurylid M2 dressuur

puccalover
Berichten: 500
Geregistreerd: 19-02-05
Woonplaats: Drachten

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 15:17

What happened to Anky? Zo'n lage score van maar 70,510% en nu al een 5e plaats. Heeft iemand de proef gezien?? Ging er zoveel mis?

Oonax
Berichten: 1597
Geregistreerd: 21-01-06

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 18:26

Wordt de Twitter nog gekoppeld aan Facebook? :)

Drrrassic

Berichten: 1198
Geregistreerd: 29-09-09
Woonplaats: Rijswijk

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 19:35

De tekst gaat bij mij door de foto van Anky en Salinero heen..
Meer mensen last van of is mijn computer raar aan het doen?

Lonink
Berichten: 34
Geregistreerd: 29-07-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 20:55

dat word volgen :D

Zarico :+:
iloveyousomuch

xSwanHeart

Berichten: 3921
Geregistreerd: 03-01-08
Woonplaats: Bussum

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-10 21:38

Super dat er eindelijk een twitter is! (Leuk ook om te zien dat er echts iets gedaan wordt met ideeën van bokkers! :D)
Heb 'm meteen gefollowd.
Blijft deze account trouwens ook actief na de wereldbeker?

Lielle

Berichten: 65408
Geregistreerd: 12-01-01

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 09:02

jazeker :j

CoonArt

Berichten: 20415
Geregistreerd: 20-05-07
Woonplaats: Schiedamse jeneverkop!

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 13:16

Ik follow ook! :D

HO HO HO HO ... Said Santa Claus and snuggled his Reindeers... <3

kimmekuh

Berichten: 211
Geregistreerd: 09-07-07
Woonplaats: vlaardingen

Re: Bokt Twitter: Wereldbekerfinale dressuur gaat 25e editie in

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-03-10 16:48

mega zin in morgen
de eerste internationale wedstrijd waar ik naar toe ga, weer is wat anders als de wedstrijden op de manege.
foto toestel staat al op de oplader (H)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _kajo_, anne12sheila, beetje22, BETUWE, Knikmops57 en 15 bezoekers