Paardenkamp in televisieprogamma "Het mooiste pand"

Moderators: Ladybird, Polly, Hanmar, Princesj, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sammie

Berichten: 71592
Geregistreerd: 04-06-03

Paardenkamp in televisieprogamma "Het mooiste pand"

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-10 20:23 Tip de Nieuwsredactie

http://www.paardenkamp.nl / NieuwsredactieBoerderij Het Gagelgat van Stichting De Paardenkamp is uitgekozen om deel te nemen aan het televisieprogramma “Het mooiste pand van Nederland" Het is voor het eerst dat netwerk SBS 6 dit programma gaat uitzenden. In het programma strijden 16 monumentale panden om een restauratiebudget van 1 miljoen euro.
De eigenaren van de geselecteerde monumenten zullen in de programmaserie een vakjury en het publiek moeten overtuigen waarom hun pand in aanmerking moet komen voor het restauratiebudget. Het programma wordt gepresenteerd door Nance en Henkjan Smits. In elk programma zullen een aantal deelnemers afvallen en de vier overblijvers worden intensief met de camera gevolgd als ze een deel van de restauratie gaan uitvoeren. Daarna wordt de winnaar bekend gemaakt. Half december zijn de eerste opnamen gestart en het programma wordt vanaf 17 februari 20.30u a.s. uitgezonden. De finale wordt uitgezonden op woensdag 14 april.

Het restauratiebudget wordt beschikbaar gesteld door de BankGiroLoterij. Uit circa honderd aanmeldingen zijn 32 panden geselecteerd voor de voorronden. Hieruit zijn 16 monumenten door een jury gekozen die daadwerkelijk aan het programma mogen meedoen. Het Gagelgat aan de Birkstraat 107 in Soest, is er één van.

De boerderij, sinds eind 2008 eigendom van Stichting De Paardenkamp, is een van de oudste langhuisboerderijen van deze streek met unieke bouwhistorische kenmerken. Het pand dateert uit 1712 en is, ondanks ernstig verval, een uniek bouwwerk in Nederland. De Paardenkamp wil Het Gagelgat, na een restauratie die ongeveer tweeenhalf jaar zal duren, gratis openstellen voor het publiek. In het monument, dat wordt hersteld tot een negentiende eeuwse werkende boerderij, zullen bejaarde paarden en pony’s van De Paardenkamp van hun oude dag kunnen genieten. Ook komt er een ouderwetse moestuin, een fruitboomgaard, een winkeltje voor streekproducten, een kenniscentrum en ontmoetingsruimten voor recepties, workshops en exposities. De Paardenkamp wil op Het Gagelgat ook een werkproject starten voor mensen met een verstandelijke beperking.

Dirk Keetbaas, bestuursvoorzitter van De Paardenkamp is blij met de deelname: “Je weet natuurlijk nooit of je wint, maar het programma alleen al is een mooie steun in de rug om straks van Het Gagelgat een prachtige plek te maken, niet alleen voor onze paarden maar voor alle mensen in de omgeving”.


jesito
Berichten: 12319
Geregistreerd: 14-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-10 21:39

Ik steun ze al jaren en kreeg ier dus net ook de nieuwsbrief van, echt super leuk.
Hopelijk winnen ze. :D

Marnaat

Berichten: 226
Geregistreerd: 14-10-08

Re: Paardenkamp in televisieprogamma "Het mooiste pand"

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-10 22:05

Ik heb vandaag ook de nieuwsbrief ontvangen. Deze extra aandacht is natuurlijk al fantastisch (ga het nu ook volgen op tv)maar hoop ook dat ze winnen. De Paardenkamp doet zulk mooi werk; ik gun het ze zo!

Cheveyo

Berichten: 17591
Geregistreerd: 03-07-03
Woonplaats: aan het eind van de regenboog!

Re: Paardenkamp in televisieprogamma "Het mooiste pand"

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-10 22:15

De boer die hier in woonde (en nu overleden is) heeft voor ons het kalfje langer bij de moeder gehouden terwijl ze normaliter sneller worden weggehaald. Wij hadden de koe geholpen met de bevalling, onze achtertuin grenste aan zijn weide, praat nu over zo'n 30 jaar terug hihi. Maar deze boerderij heeft voor ons dus een speciaal plekje, hoop dat ze winnen!

On the 7th day God created horses, on the 8th he painted the good ones
by Warriorgirl Graphics • Fotografie Feather's Ranch • Onze stal
[WN-ITP] ♥ Bombarie's 2e Halterles ♥

Issy
Berichten: 2442
Geregistreerd: 17-04-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-10 22:51

Wordt er ook verteld in het TV programma voor hoeveel deze boerderij is aangekocht en voor hoeveel geld er geinvesteerd is in het opknappen, verbuwen van deze boerderij? Want ik vond het toendertijd een belachelijk aankopen en een belachelijk hoog bedrag, daarvoor had de stichting 6 andere boerderijen kunnen aankopen.

Cheveyo

Berichten: 17591
Geregistreerd: 03-07-03
Woonplaats: aan het eind van de regenboog!

Re: Paardenkamp in televisieprogamma "Het mooiste pand"

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-01-10 23:03

Vast niet allemaal zo ideaal binnen hun straal, dit ligt schuin tegenover hun landerijen.

On the 7th day God created horses, on the 8th he painted the good ones
by Warriorgirl Graphics • Fotografie Feather's Ranch • Onze stal
[WN-ITP] ♥ Bombarie's 2e Halterles ♥

idefix4

Berichten: 4292
Geregistreerd: 15-07-08
Woonplaats: bommelerwaard

Re: Paardenkamp in televisieprogamma "Het mooiste pand"

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-10 12:58

Zowiezo goed voor de naamsbekendheid! Eigenlijk jammer dat er maar één winnaar zal zijn. Natuurlijk verdienen alle deelnemers de steun, maar ik hoop dan maar dat zij winnen. ;)

Groetjes, Anouk!
Engels gediplomeerd (Qualified) zadelmaker en lid van Society of Mastersaddlers in Engeland. Tevens zadel fitter. Kijk eens op mijn site: http://www.wellsaddle.nl

Funfun

Berichten: 224
Geregistreerd: 22-01-10
Woonplaats: Sydney (Australie)

Re: Paardenkamp in televisieprogamma "Het mooiste pand"

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-02-10 02:33

Wat leuk. Ik steun de paardenkamp meer dan 10 jaar zelf vannuit Australie. Ik hoop dat het iets wordt

Voordat jij iets over mij zegt, houd er rekening mee dat NL niet mijn moedertaal is, maar ik zal toch mijn best doen om zo weinig moegelijk fouten te schrijven/maken. Bedankt :D


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot en 7 bezoekers

cron