De Burghse Dag was weer als vanouds gezellig

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9328
Geregistreerd: 20-04-16

De Burghse Dag was weer als vanouds gezellig

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-18 11:46 Tip de Nieuwsredactie

omroep zeeland
Overige

Afbeelding

De Burghse Dag in Burgh was na de ongelukkige editie van vorig jaar weer een succes. Duizenden bezoekers vergaapten zich in het Schouwse dorpje weer aan paarden, nostalgische beroepen en oude auto's. Om een ongeluk, zoals vorig jaar toen er twee paarden op hol sloegen en zes mensen gewond raakten, te voorkomen, waren er extra veiligheidsmaatregelen genomen.

Het dorp stond vandaag vooral in het teken van paarden. Op de ring van het dorp konden bezoekers kijken naar het sjezenrijden en even verderop naar het ringrijden. Kinderen die zelf ook een ring wilde steken konden op de rug van een pony klimmen en onder begeleiding zelf een poging wagen.

Maar de meeste bezoekers liepen op het veld net buiten het dorp rond. Daar stonden dan ook de meeste kraampjes, waar allerhande streekproducten werden verkocht, oude ambachten werden uitgeoefend en paarden konden worden geaaid en bekeken terwijl ze op een afgezet deel van het veld werden bereden door de ruiters.

Vanmorgen, nog voordat de Burghse Dag goed en wel was begonnen, braken er twee paarden los en renden de naastgelegen N57 op. Volgens voorzitter Ben Meddelaar van de Burghse Dag ontsnapten de paarden toen ze hun aanhangwagen uit mochten "en besloten ze de omgeving te verkennen". Na een tijdje lukte het de eigenaren om de paarden te vangen en ongedeerd terug te brengen naar de weide. Bij de ontsnapping zijn geen gewonden gevallen.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Natasja_, BlogBeat, daannie_x, kwinney, Lena82, Lieuwkje_90, Piera, sietske83, stijntilla, xPearl en 23 bezoekers