NRPS heeft er nog vijf rijpaardhengsten bij

Moderators: Polly, Shanna, khirshanta, Amaryllis, Hanmar, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 5531
Geregistreerd: 20-04-16

NRPS heeft er nog vijf rijpaardhengsten bij

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-03-18 10:06 Tip de Nieuwsredactie

*persbericht nrps
Fokkerij, NRPS


Op de nakeuring van het NRPS zijn nog vijf rijpaardhengsten aan de commissie gepresenteerd, die op 16 februari wel waren aangemeld maar toen om diverse redenen afwezig moesten blijven. Alle vijf hengsten zijn aangewezen voor de Hengstenshow aanstaande zondag.

Het gaat om de cat.nrs. 17, 33, 37, 51 en 57.

Cat.nr. 17 is de driejarige Rousseau x Ronaldo x Neostan van André Jurrius uit Vorden. De zwarte doet nog erg jeugdig aan maar heeft een mooi model en uitstraling, en liet zich zowel op de straat als bij het vrij bewegen en -springen goed zien.

Afbeelding

Cat.nr. 33 Spielberg x Chronos x Doruto is behalve aan de hand ook onder het zadel voorgesteld in de drie basisgangen. Hij werd geboren in 2009 en loopt onder de naam San Marino TK Z2-dressuur. Fokker en eigenaar is M.A. van den Tillaart uit Zijtaart.

Afbeelding

Cat.nr. 37 is de driejarige Chowman Z van J.H.M. Kemps uit Helvoirt. Deze voshengst maakte veel indruk tijdens het vrijspringen. Hij stamt van Chaman x Argentinus x Cor de la Bryère.

Afbeelding

Ook de driejarige cat.nr. 51 van Jos en Trudy Houwen uit Wanssum liet tijdens het vrijspringen geen twijfel bestaan over zijn capaciteiten. De Cantos-zoon reikte bij het KWPN tot de derde bezichtiging. Moeder Gin Fizz VM stamt van Cardento x Whitesnake x Stakkato.

Afbeelding

Cat.nr. 57, de zeer interessant gefokte zesjarige schimmel van de familie Van der Waaij uit Eemnes werd heel mooi onder het zadel voorgesteld door Peter van der Waaij. De netjes opgeleide hengst loopt M en is klaar voor het Z. De zoon van de NRPS-gekeurde Douglas uit een merrie van Indoctro x Mr. Blue x Quick Star werd eerder aangewezen bij het KWPN en is AES gekeurd.

Afbeelding

Het voorlopige programma voor de NRPS Hengstenshow op zondag 11 maart 2018 kunt u hier vinden.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Borisje, cariena1973, Googlebot, JesdaJinn, kimberly1995, Klijntje, Lagonda, meisje2000, Mitch_Beauty, Safiy93, Tango1979, xTitanic en 19 bezoekers