Calijn uit Enschede biedt afgedankte paarden tweede leven

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 5349
Geregistreerd: 20-04-16

Calijn uit Enschede biedt afgedankte paarden tweede leven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-18 18:49 Tip de Nieuwsredactie

rtv oost
Overige
Ingezonden door meerdere bokkers

Twee jaar geleden begon ze haar ‘datingbureau’ Paard Zoekt Baas. Het aanbod is intussen dusdanig dat Calijn ten Napel (18) uit Enschede nog deze week een tweede stal opent: “Dit is enorm dankbaar werk.”

Ze is idolaat van de edele viervoeters en kwam enkele jaren geleden op het idee om ‘afdankertjes’ een tweede thuis te bieden.

Paard Zoekt Baas heet haar paardenopvang. “Sommige paarden zijn verwaarloosd of zelfs mishandeld. Maar er zijn bijvoorbeeld ook paarden bij waarvan de rechtmatige eigenaar afstand heeft gedaan.”

Trappelende kandidaten
Dierenliefhebbers uit het hele land staan te trappelen om de paarden een liefdevol dak boven het hoofd te bieden.

Formule datingbureau
Paard Zoekt Baas werkt volgens de formule van het datingbureau. Calijn plaatst foto’s op de Facebookpagina, waarna potentiële adoptieouders zich kunnen melden.

Stormloop
Zoals recent met de Friese merrie Ludine. “In een dag tijd kwamen er meer dan 140 aanvragen binnen”, zegt haar vader Henk ten Napel.

De dieren staan op stal in de buurt van Enschede. Maar intussen gaat het met Paard Zoekt Baas dusdanig goed dat er een tweede vestiging nodig is. Dat gebeurt vlak over de Duitse grens. “Het is de bedoeling dat hier paarden worden ondergebracht die langere tijd nodig hebben om te revalideren of aan te sterken.”

Bovendien bestaan er intussen plannen voor een speciaal rusthuis: bedoeld voor bejaarde paarden.

Tweede leven

Calijn heeft er haar missie van gemaakt paarden een tweede leven te bezorgen. “Het is vooral erg mooi om te zien hoe de dieren opknappen en geestelijk vooruit gaan in hun gedrag. Het is een kwestie van positieve training en vooral heel veel geduld. Ook al is het erg zwaar werk en neemt het veel tijd in beslag, het is mooi dat de paarden weer een goed tehuis krijgen en daarmee een tweede leven. Ik ben erg dankbaar dat ik dit werk mag doen.”


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Brainfail, Googlebot en 13 bezoekers