Stoeterij in Haaksbergen wil vergunning voor trainingshal

Moderators: Dani, Polly, khirshanta, Shanna, Leo, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 5328
Geregistreerd: 20-04-16

Stoeterij in Haaksbergen wil vergunning voor trainingshal

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-18 18:32 Tip de Nieuwsredactie

rtv oost
Overige
Ingezonden door JPitty

Stoeterij De Hanenberghoeve eist meer ruimte op de nieuwe locatie aan de Oude Enschedeseweg in Haaksbergen. De stoeterij wil dat er een trainingsruimte voor paarden komt.

De gemeente weigert ruimte te maken in het nieuwe bestemmingsplan voor een trainingshal voor paarden. De hal past niet in de kleinschalige omgeving, zegt een woordvoerder.

Natuur en Milieu
Omwonenden en de stichting Natuur en Milieu Haaksbergen vinden dat de gemeente het been stijf moet houden. Zij vinden dat de eigenaar, Johan Hilderink, het bedrijf te veel wil uitbreiden.

Aanvankelijk wilde de gemeente op die plek woningen bouwen, geen agrarische bedrijven. De Raad van State hield dit tegen omdat Hilderink al een plan voor het bedrijf bij de gemeente had neergelegd.

Vergunningen

Hilderink heeft intussen een vergunning gekregen voor een rijbak en stallen, een vergunningaanvraag voor een trainingshal wees de gemeente af. Volgens Hilderink is een trainingshal cruciaal voor het bedrijf. Hij zou op advies van de gemeente éérst een vergunning voor andere bebouwing hebben aangevraagd en later pas voor een trainingshal. Nu staat hij voor een dichte deur.

De Raad doet over zes weken uitspraak.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Abacab, Boogje1996, Majestic-12, SuperZodiaX en 11 bezoekers