Jumping de Achterhoek spectaculair van start

Moderators: Firelight, Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 8314
Geregistreerd: 20-04-16

Jumping de Achterhoek spectaculair van start

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-17 10:11 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / Persbericht
Springen

Afbeelding
Lisa Everts en Captain Morgan op Jumping de Achterhoek. Foto Digishots


De openingsdag van twee weekenden Jumping de Achterhoek had niet beter kunnen verlopen. De internationale jeugdruiters tussen 12 en 25 jaar trokken veel publiek naar Vragender. Gert van den Hof maakte in vijftien minuten een prachtige jonge hengst zadelmak en ondertussen meldde topruiter Ludger Beerbaum zich aan voor het volgende weekend van 30 november tot en met 3 december.

De vierde editie van Jumping de Achterhoek mag al rekenen op olympische medaillewinnaars als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Marc Houtzager en Marcus Ehning, maar dat de Duitse stal Beerbaum deelneemt aan een één- en tweesterrenconcours in Nederland mag uniek genoemd worden.

Ludger Beerbaum is een levende legende die eigenhandig de Duitse springsport naar een hoger niveau heeft getild en een zeer belangrijke schakel was in de Duitse teams. Hij won op alle grote kampioenschappen medailles. Beerbaum komt niet alleen, want hij neemt ook zijn vaste stalruiter Philipp Weishaupt mee. Voor de insiders eveneens een crack van een ruiter, de nummer 51 op de wereldranking en winnaar van de prestigieuze Grote Prijs van Aken in 2016.

Dit weekend draaien de toekomstige Beerbaums en Dubbeldams hun rondjes en daarvan presteerde de Enschedese Lisa Everts (21) op de openingsdag het beste. Ze won bij de U25 (ruiters onder 25 jaar) de hoogste rubrieken van de dag: de 1.35m Harry’s Horse Prijs met Red Bull (v. Nassau) en de 1.40m Drukkerij Westerlaan Prijs op haar eigen, zelfopgeleide Captain Morgan (v. Carthino Z).

“Ik hoop dat dit betekent dat we in vorm zijn, maar we moeten nog een heel weekend”, lacht Lisa Everts bescheiden. “Ik wilde wel in de prijzen rijden, maar had niet verwacht dat ik meteen twee keer zou winnen. In de aanloop naar Jumping de Achterhoek heb ik de paarden niet te veel laten springen, maar ook niet te weinig. Wel in het ritme blijven, maar niet moe maken. Dat was Captain Morgan ook zeker niet. Het is net alsof hij weet dat deze rubrieken belangrijker zijn dan op landelijke concoursen. Dan wordt hij echt fanatiek bij het losspringen.”

Lisa Everts, die begeleid wordt door werkgever Marc Dijkstra, hoopt op meer van zulke resultaten. “Ik wil ook graag wat meer internationale tweesterren Grote Prijzen gaan rijden en daarin goed rijden. Dat moet haalbaar zijn met de paarden die ik nu te rijden heb, alleen is het wel goed plannen. Ook financieel gezien, al dekt het prijzengeld nu wel een deel van de kosten. Jumping de Achterhoek had ik sowieso niet willen missen. Ik laat graag iets anders schieten om hier te kunnen rijden.”

De overige winnaars op de openingsdag waren Julia Engelsman (1.30m niveau junioren), de Duitse Hanna Schumacher (1.15m niveau pony’s), de Ierse Lucinda Roche (1.20m niveau Juniors & U25) en de Belg Alexander Housen (1.35m niveau junioren).

http://www.jumpingdeachterhoek.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Radian6, YandexBot, Zoolgangster en 5 bezoekers