Verslag voltigeforum: Meer aandacht voor het paard

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 11124
Geregistreerd: 20-04-16

Verslag voltigeforum: Meer aandacht voor het paard

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-10-17 23:04

KNHS.nl
Voltige

Afbeelding
Carola Sneekes. Foto: Aniek1985


De Hippiade voltige wordt geëvalueerd en in deze vergadering krijgt de brainstorm die in de vergadering van mei is opgestart zijn vervolg. Het forum bespreekt daarnaast de voorstellen voor reglementswijzigingen 2018. Hieronder worden de belangrijkste punten uit de vergadering toegelicht.

Meerjarenbeleid

In de eerste vergadering van 2017 is de gezamenlijke visie op de discipline voltige goedgekeurd door het voltigeforum. Deze visie is een belangrijk uitgangspunt voor het beleid van de komende jaren. In de vergadering van mei is een start gemaakt met een brainstormsessie die in deze vergadering een vervolg kreeg. Het forum denkt na over waar ze de komende jaren naar toe willen met de sport. Zo werd in de voorgaande vergadering al nagedacht over de huidige inrichting van de sport en het beoordelingssysteem waarbij speciaal aandacht is voor de lagere klassen. In deze vergadering kwamen de beoordeling van het paard, de huidige opzet van de Hippiade voltige en de KNHS-Voltige Cup aanbod.

Voltigepaarden

Het forum heeft uitgebreid gesproken over de paarden die ingezet worden in de sport. Het paardcijfer is in 2016 zwaarder gaan tellen in de beoordeling. Hiermee wil het forum benadrukken dat het goed gaand paard de basis is voor de sport. Wil je goed presteren dan is het niet alleen van belang dat je als deelnemer de gevraagde oefeningen goed kunt uitvoeren maar is een paard dat het gevraagde kan laten zien ook zeer belangrijk. Oefeningen moeten uitgevoerd worden in harmonie met het paard. Het forum wil in de komende jaren inzetten op scholing van het technische kader om meer aandacht voor dit onderwerp te vragen. Uiteindelijk hoopt het forum dat er een goede slag gemaakt kan worden om de kwaliteit van het paardenmanagement te vergroten.

Hippiade voltige

Het voltigeforum kijkt terug op een mooi kampioenschap. De opzet van het programma is goed bevallen. Door meerdere keuringsmoment in te voeren en de dagdelen met prijsuitreikingen af te sluiten werd voor de meeste deelnemers een lange dag voorkomen. Het forum kijkt in de vergadering vast vooruit naar het kampioenschap in 2018. Er wordt nagedacht over een andere selectiemethode voor deelname aan het kampioenschap.
Alles over de Hippiade Voltige 2018 op hippiade.nl
Nieuws over de Hippiade Voltige 2017 op hippiade.nl

KNHS-Voltige cup

Helaas heeft de finale van de KNHS-Voltige cup 2017 niet plaatsgevonden vanwege het afgelasten van de zaterdag van Horse Event. De KNHS bekijkt de mogelijkheden om de finale op een ander moment te laten verrijden. Er wordt alvast vooruit gekeken naar 2018. De wens wordt uitgesproken om de competitie een vervolg te geven en de competitiebepalingen worden doorgesproken. In de volgende vergadering zal het forum een advies uitbrengen voor de bepalingen van 2018.

Reglementswijzigingen 2018

Het forum stelt voor om volgend jaar enkele kleine wijzigingen door te voeren o.a. om het reglement te verduidelijken rondom het starten in de klasse BB en B. Daarnaast is de overgang van de klasse Z solo naar de klasse ZZ solo is een aandachtspunt. De technische test blijkt voor sommige voltigeurs een te hoge drempel. In de volgende vergadering worden de voorgestelde wijzigingen nogmaals besproken, waarna besluitvorming zal plaats vinden.

Over het Voltigeforum

Elke discipline in de paardensport heeft een eigen forum. In het voltigeforum wordt nagedacht over de sport, worden nieuwe ideeën besproken en spelregels bepaald. Er wordt gekeken naar de hele breedte van de paardensport, dus van instroom tot topniveau. Heb je suggesties of ideeën om de voltigesport in Nederland nog mooier te maken? Neem dan contact op met het forum via forumvoltige@knhs.nl of kijk op https://www.knhs.nl/voltigeforum/ voor de samenstelling.

Bekijk hier eerdere verslagen van het voltigeforum

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ahryah, amy495, Ange29, Anoukjuuuhh, bedazzled1, Bonnelover, Drico, furious, marley93, Merexa, Mondy, saarie, SentiBot, Suusw, Talishe, weidepaal, xBeauuu, zasread en 24 bezoekers