KWPN: Gelderse hengst Casaron goedgekeurd

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 8312
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN: Gelderse hengst Casaron goedgekeurd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-17 17:40 Tip de Nieuwsredactie

kwpn
Fokkerij

Afbeelding

De tienjarige Gelderse hengst Casaron (Ginus x Zichem) heeft na een vijfdaags onderzoek zijn dekbrevet behaald. Casaron is de halfbroer van de Gelderse hengst WV Saron.

Casaron werd als driejarige al kampioen van de Gelderse hengsten en werd toen aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Om veterinaire redenen kon hij destijds het onderzoek echter niet voltooien. Inmiddels heeft Casaron zich in de sport bewezen (Z1-dressuur en Z-springen gestart) en kon hij in februari jongstleden tijdens de KWPN Stallion Show opnieuw vlot worden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Nieuw in het vijfdaags onderzoek is dat de hengsten tijdens deze vijf dagen door de hengstenkeuringscommissie beoordeeld worden op hun veelzijdigheid. Casaron is derhalve aangespannen en onder het zadel beoordeeld. Bij een vijfdaags onderzoek wordt een omschrijving van de bevindingen opgesteld en worden geen cijfers gegeven.

Gerelateerd bericht:
[VN] KWPN voorjaarsonderzoek Gelders en tuigpaard van start


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GrapeshotBot, Iselda, jadeken, JustJuul_, Lielle, Lynnepinny, Pferdchen, Shinedown, Valerie_V, wilmers en 9 bezoekers