KWPN voorjaarsonderzoek Gelders en tuigpaard van start

Moderators: Firelight, xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 8296
Geregistreerd: 20-04-16

KWPN voorjaarsonderzoek Gelders en tuigpaard van start

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-03-17 17:52 Tip de Nieuwsredactie

bokt / kwpn
Fokkerij

Afbeelding
Jesse James, foto door Amanda

Vandaag is het verrichtingsonderzoek Gelders paard en tuigpaard van start gegaan op het KWPN Centrum in Ermelo. De hengstenkeuringscommissie Gelders paard kon vanmorgen vroeg de hengst Casaron groen licht geven voor zijn vijfdaags onderzoek. De hengstenkeuringscommissie tuigpaard kon vanmiddag vier tuigpaardhengsten groen licht geven voor het verrichtingsonderzoek.

De Gelderse hengst Casaron (Ginus x Zichem) werd aangespannen voorgesteld en zal de komende dagen onder het zadel worden getraind. Aanstaande vrijdag om 15.30 uur eindigt zijn vijfdaags onderzoek.

Vanmiddag werden acht tuigpaardhengsten aan de commissie voorgesteld. Waaronder twee driejarige hengsten die konden worden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek: de kampioen van de KWPN Stallion Show Jesse James (Unieko x Marvel) en de reservekampioen Julius van Hapert (Cizandro x Tendens HBC). Daarnaast kon worden aangewezen: de vorig jaar doorverwezen nu vierjarige hengst Iowa (Colonist x Waterman), die in 2016 de derde plaats in de kampioenskeuring behaalde.
Vijf hengsten werden vandaag in het kader van de herkansing in het tuig voorgesteld. De Zepplin-zoon Incognito (mv. Heiring Out) kon eveneens na de klinische keuring aan zijn onderzoek van 50 dagen beginnen. De overige vier hengsten werden niet aangewezen voor de aanlegtest.

Op 31 maart, tijdens de eerste trainingsbeoordeling, wordt de Hackney-hengst Bocellies Matteo verwacht voor de aanlevering van zijn onderzoek van 21 dagen, zodat hij in principe gelijktijdig met de andere tuigpaardhengsten examen kan doen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Saranghea, SemrushBot en 8 bezoekers