Morgan Barbançon overweegt aangifte valsheid in geschrifte

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 8314
Geregistreerd: 20-04-16

Morgan Barbançon overweegt aangifte valsheid in geschrifte

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-02-17 10:46 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / Equnews / Ecuestre.es
Juridisch, Dressuur


Advocaat Stephan Wensing heeft enkele weken geleden, namens de Duitse dierenarts dr. Victor Baltus van de kliniek Domäne Karthaus in Dülmen, conservatoir beslag laten leggen op Girasol van Morgan Barbançon. Maandag verklaarde Wensing dat hij namens zijn client, dierenarts Baltus, het beslag zou opheffen omdat de betalingen inmiddels zijn hervat.

De Spaanse amazone laat het er echter niet zomaar bij zitten. Barbançon dient een klacht voor valsheid in geschrifte aan het adres van Baltus. Ze vindt dat er onterecht beslag is gelegd op Girasol. Nederlandse bronnen melden dat Barbançon en haar advocaat bevestigen dat er facturen van de kliniek zijn opgemaakt die nooit bij de amazone zijn aangekomen. De Spaanse site Ecuestre.es meldt echter dat de facturen van € 40.000,- door de dierenkliniek zijn verzonnen op advies van Wensing. Op 7 februari zou de vader van Barbançon gebeld zijn om te laten weten dat de facturen zijn opgesteld op advies van de advocaat Stephen Wensing, om het paard in beslag te nemen. Bovendien zouden de betwiste facturen op naam van Barbançon zelf staan in plaats van de gangbare vennootschap met adres in Zwitserland.

Hoewel het beslag op Girasol is opgeheven, is het geschil nog steeds niet opgelost. De kliniek beweert dat de opdrachten niet door het gebruikelijke team Barbançon zijn gegeven, maar door Morgan zelf, en dat de facturen daarom aan haar gericht waren. Ecuestre.es meldt echter dat de originele facturen op naam stonden van één van de sponsors van Barbançon. Dankzij de bemiddeling van de vader van Babançon zijn de familie en de kliniek tot een overeenkomst gekomen en is de beslaglegging opgeheven.

Momenteel kijkt de familie Barbançon naar de mogelijkheden om juridische stappen te ondernemen. Ze willen een claim indienen voor valse documentatie. Dit willen ze pas doen na CDI Doha op 2 tot 4 maart.

Gerelateerde artikelen:
[VN] Beslag gelegd op Girasol van Morgan Barbançon


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: amy495, bokt1987, DogWords, LadyAnna, Lui_, Rianne1979 en 27 bezoekers