VS: Wetswijziging tegen soring in de wacht gezet door Trump

Moderators: EvelijnS, benangelique, Hanmar, Polly, Shanna, khirshanta, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 6260
Geregistreerd: 20-04-16

VS: Wetswijziging tegen soring in de wacht gezet door Trump

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-01-17 00:19 Tip de Nieuwsredactie

Bokt.nl / USA Today / Humane Society / Friends of Sound Horses
Juridisch
Ingezonden door meerdere bokkers
Afbeelding
Een Tennesse Walking Horse. Foto: DanDee shots


Nog geen twee weken geleden werd bekend gemaakt dat het Amerikaanse ministerie van Landbouw het gebuik van stacks, kettingen en ander wreed tuig tijdens trainingen van Tennessee Walking Horses wilde verbannen. Ook de zelfregulatie, wat al sinds 1970 bewees niet te werken, zou daarbij op de schop gaan. Binnen 30 dagen na inschrijving in het register zou het gebruik van action devices zoals kettingen verboden worden. Met ingang van 1 januari 2018 zouden ook de stacks (klompen) niet meer op wedstrijden, veilingen en verkoopdagen toegestaan zijn. Dit tezamen zou het illegaal toepassen van soring ver terugdringen.

Het ministerie van Landbouw wilde de wetswijziging op 24 januari registeren, nadat Donald Trump ingehuldigd werd als nieuwe president van de Verenigde Staten. Trump heeft echter na zijn inauguratie al vrij snel alle nog te registreren regularisaties in de wacht gezet, waaronder ook de nieuwe regels tegen soring. Op het bevriezen van de wetswijzigingen staat geen termijn gesteld.

Tijdens de wedstrijden voor de Tennessee Walking Horses gaat het erom dat het paard zijn voorbenen zo hoog mogelijk optilt en zijn achterhand zo ver mogelijk onderzet. Om dit te verwezenlijken, zijn er meerdere brute trainingsmethodes. Soring is het toebrengen van bijtende en blaarvormende chemicaliƫn zoals mosterdolie, diesel en kerosine aan de benen van het paard waardoor deze zijn benen hoger optilt. Ook kettingen op de al zere benen en stacks - hoge blokken onder de voorhoeven - dienen ditzelfde doel. Al sinds 1970 is soring verboden, maar werd de controle hierop gedaan door middel van zelfregulatie.

Gerelateerde berichten:
[VN] Wetsvoorstel VS tegen soring
[VN] Ban op brute trainingsmethodes van Tennessee Walking Horses


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bouwman4, Cilka, xLiez en 11 bezoekers