Succesvolle FEI dressuurpony Tim met pensioen

Moderators: xingridx, Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9333
Geregistreerd: 20-04-16

Succesvolle FEI dressuurpony Tim met pensioen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-16 18:44 Tip de Nieuwsredactie

bokt.nl / eurodressage.com


De 20-jarige dressuurpony Tim is met welverdiend pensioen. De ruin heeft maar liefst zeven ruiters naar het hoogste niveau bij de pony's geleid en heeft elf keer op de Europese kampioenschappen bij de pony's gereden.

De Zweedse vosruin is geboren in mei 1996. Als veulen werd hij afgekeurd vanwege zijn te kleine oren, en werd na het verwekken van een aantal veulens op zijn derde geruind. Als vierjarige werd de pony verkocht aan Emelie Nyrerod, die inmiddels Grand Prix rijdt voor het Zweedse team. In 2002 wonnen ze de Zweedse kampioenschappen voor zesjarigen en in 2003 vertegenwoordigden ze Zweden op de Europese kampioenschappen in Ierland.

Nyrerod verkocht Tim aan Victoria Bergh, die met hem de kampioenschappen reed in 2005 en 2006. Daarna nam Elin Aspnas de teugels over en reed met hem de kampioenschappen in 2007 en vervolgens in 2008, waar ze individueel brons wonnen. Deze bronzen medaille werd later teruggenomen nadat er medicatie in het bloed van de pony was gevonden.

Tim werd vervolgens naar Denemarken verkocht, aan Anne Fabricius Tange. Samen wonnen ze teambrons in 2009 en 2010. Na deze kampioenschappen verhuisde Tim naar Frankrijk, waar hij werd gereden door de dochter van Jacques Albeck, Joy. Joy reed de kampioenschappen in 2011 met de pony en in 2012 wisselde hij wederom van eigenaar. De Franse Caroline Faujour trainde hem in België en bracht hem in 2012 uit op de kampioenschappen.

In 2014 vervolgde hij zijn carrière onder Lea Bonifay. Zij verreden de kampioenschappen in 2014 en 2015.

Tim is tussen 2003 en 2015 bijna elk jaar aanwezig geweest op de Europese ponykampioenschappen, met uitzondering van 2004 en 2013. Dit maakt hem tot één van de meest succesvolle FEI dressuurpony's op het hoogste ponyniveau in Europa.

Inmiddels is Tim verkocht aan de 13-jarige Deense Cathrine Lygum als leermeester. Zij zullen nog wel uitkomen in de lagere klasses, maar het plan is om hem niet langer op de grote shows te rijden.

Afbeelding

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, BlogBeat, SemrushBot, Zoolgangster en 2 bezoekers