Nederlands team tweespan haalt goud in Pau

Moderators: Firelight, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 9561
Geregistreerd: 20-04-16

Nederlands team tweespan haalt goud in Pau

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-10-16 14:46 Tip de Nieuwsredactie

www.knhs.nl


Het Nederlandse team bestaande uit Harrie Verstappen , Ton Vreugdenhil en Stan van Eijk heeft goud gewonnen in de landenwedstrijd voor tweespan paarden in het Franse Pau. Harrie Verstappen zette de beste individuele prestatie neer en werd tweede. De eindoverwinning werd opgeëist door de Spanjaard Miguel Gutierrez.

“Dit was een goede testcase zodat we weten waar we komende winter aan moeten werken,” vertelt bondscoach Harry de Ruyter. “Volgend jaar staat er weer een WK op het programma en we willen ons hier uiteraard goed op voorbereiden. Pau was een fantastische wedstrijd met WK-waardige hindernissen en fantastisch publiek. Ik ben blij dat we nog voor het winterseizoen een team konden afvaardigen.”

Verstappen won de dressuur, maar verloor zijn voorsprong in de vaardigheid, die in Pau als tweede onderdeel werd verreden. In de marathon reed de regerend Nederlands Kampioen als vanouds en liet hij de concurrentie achter zich. Verstappen slaagde hij er echter net niet in om zijn achterstand op Gutierrez goed te maken en won zilver.
Stan van Eijk eindigde mede dankzij zijn sterk gereden vaardigheid, waarin hij slechts luttele tijdfouten liet noteren, op de vierde plaats in het totaalklassement. In zijn favoriete onderdeel de marathon werd Van Eijk derde zodat hij zijn buitenseizoen naar tevredenheid kon afsluiten.
Ton Vreugdenhil kreeg zijn huidige span paarden slechts twee weken geleden op stal, maar wist zich met name in de marathon sterk te profileren. Vreugdenhil zette in de zeven hindernissen, ontworpen door de Franse Level 4 parcoursbouwer Jaques Tamalet, snelle tijden neer. Helaas rolde er in de zesde hindernis een balletje, waardoor de overwinning in dit laatste onderdeel aan hem voorbij ging en hij in het individuele eindklassement als vijfde eindigde.

Eindstand landenklassement CAIO4*-H2 Pau 2016:
1. Nederland 307,30
2. Spanje 323,90
3. Frankrijk 326,30

Eindstand individueel klassement CAIO4*-H2 Pau 2016:
1. Miguel Gutierrez (Esp) 151,36
2. Harrie Verstappen (Ned) 153,89
3. Frederic Bousquet (Fra) 157,14
4. Stan van Eijk (Ned) 157,82
5. Ton Vreugdenhil (Ned) 167,39

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie