Grandioso HGF goedgekeurd voor dekdienst

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Idra

Berichten: 6101
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: Kortenaken (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-10-16 20:00

Een kleine correctie: Grandioso was al APTO (de basis goedkeuring voor het PRE-stamboek zeg maar - waar zo goed als alle PRE's doorgeraken - als ze geen zware gebreken vertonen) en dus al "goedgekeurd voor de dekdienst" maar is nu ook Calificado, wat een extra keuring is die wat veeleisender is en weggelegd voor de betere dieren onder de APTO-hengsten. Nog een stapje verder is de Elite-keuring.

Wat extra uitleg:

Pas als uw paard voldoet aan de vereisten van de ANNCE-España, kan deze al dan niet goedgekeurd worden voor de fokkerij. Een merrie wordt dan APTA verklaard en een hengst APTO. Het betreft het basisch certificaat voor dekking (« Certificado Aptitud Basica para la Reproducción »). Elke nakomeling van deze APTA of APTO paard kan in het stamboek opgenomen worden. Indien dit niet het geval is, blijven ze PRE, maar hun nakomelingen zullen niet opgenomen worden in het stamboek van de PRE’s. Indien een paard niet goedgekeurd wordt, mag de eigenaar zich op een later tijdstip een 2’de maal aanbieden indien hij denkt dat dit van nut kan zijn.

De beste APTO paarden kunnen zich vervolgens aanbieden om CALIFICADO te worden. Dit wil zeggen dat ze gekwalificeerde dekhengsten zijn. Deze titel wordt enkel uitgereikt na een rigoureuze en doorgedreven selectie van de APTO hengsten. Het ultieme niveau is ELITE dekhengst.


bron: http://www.ancce-belgica.be/apto-keuring/


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot en 5 bezoekers