Duitsland wint Nations Cup, achtste plaats voor Nederland

Moderators: Essie73, Muiz, NadjaNadja, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 12902
Geregistreerd: 20-04-16

Duitsland wint Nations Cup, achtste plaats voor Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-09-16 11:00

Bokt / knhs
Afbeelding
Ludger Beerbaum en Casello Foto: Hippo Foto - Dirk CaremansHet zat de Nederlandse springruiters niet mee gister bij de finale van de FEI Nations Cup in Barcelona.

Harrie Smolders ging als eerste van start met Emerald N.O.P. (v.Diamant de Semilly) en kwam op een totaal van negen strafpunten. Het parcours van de Spaanse parcoursbouwer Santiago Varela was bepaald niet eenvoudig. Bondscoach Rob Ehrens meld “Harrie Smolders heeft vanavond niet kunnen doen wat hij donderdag deed.”

Als tweede kwam Maikel van der Vleuten voor Nederland aan de start met VDL Groep Arera C (v.Indoctro). Hij kwam op acht strafpunten. “Maikel van der Vleuten deed goed zijn best. Hij heeft top gestreden en heeft er met VDL Groep Arera C uitgehaald wat er in zat.” aldus Ehrens.

Jeroen Dubbeldam en Carusso LS La Silla (v.Montebello La Silla) hadden een fout in de laatste driesprong en kwamen daardoor op vier strafpunten. Volgens Ehrens steeg Jeroen Dubbeldam vandaag boven zichzelf uit met Carusso LS La Silla.

Als laatste voor Nederland kwam Gerco Schroder aan start met Glock's London N.O.P.
Hij had een fout op de sloot en tikte nog een balk naar beneden, waardoor ook hij op acht strafpunten uitkwam. “Gerco Schröder kreeg vanaf hindernis 1 geen lekker ritme in de wedstrijd met Glock’s London N.O.P.” aldus Ehrens.

Groot-Brittannië wist met drie combinaties een foutloze ronde te rijden.

Als laatste starter voor Duitsland kwam Ludger Beerbaum aan start. Voor Beerbaum was het de allerlaatste keer dat hij voor Duitsland aan start kwam tijdens een landenwedstrijd. Hoe fantastisch is het dan als hij die laatste keer ook foutloos weet te rijden.
Daarmee kwam Duitsland ook op drie foutloze ronden en volgde er een barrage tussen Groot-Brittannië en Duitsland.

In de barrage kwam Olympisch kampioen Nick Skelton met Big Star aan start voor Groot-Brittannië. Hij wist foutloos te blijven in 41,57 sec.
Voor Duitsland kwam daarna Marcus Ehning met Pret a Tout in de baan en die wist eveneens foutloos te blijven in een tijd van 39,80 sec. Daarmee is Marcus Ehning net iets sneller als Nick Skelton en is de winst voor Duitsland.

Uitslag finale FEI Furusiyya Nations Cup™ Barcelona, 1.60m
1. Duitsland, 0 str pnt, 0, 39,80 sec barrage
2. Groot Brittannië, 0 str pnt, 0, 41,57 sec barrage
3. Verenigde Staten, 4 str pnt
4. Italië, 5 str pnt
5. Ierland, 5 str pnt
6. Zwitserland, 5 str pnt
7. België, 16 str pnt
8. Nederland, 20 str pnt
Klik hier voor de volledige uitslag.

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Friezenkind, nikkel, Wulfy en 19 bezoekers