Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws van het jaar 2010

Moderators: EvelijnS, Dani, ynskek, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Jaaroverzicht Voorpagina Nieuws van het jaar 2010

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-11 18:46 Tip de Nieuwsredactie

Nieuwsredactie


In navolging van de jaaroverzichten van 2007, 2008 en 2009 heeft de nieuwsredactie wederom een overzicht gemaakt van de highlights van de Voorpagina over het hele jaar 2010.

Afbeelding
Albert Zoer en Okidoki
foto: http://www.agnes-tenwolde.nl


Op Nieuwjaarsdag werden eerst de laatste losse eindjes van 2009 weggewerkt. Zo werden de winnaars van de Kerst/Nieuwsjaarsprijsvraag met TeamMii’s bekend gemaakt. De titel ‘Bokt Nieuwsmoment 2009’ ging naar het oranje podium tijdens het EK Dressuur Kur op muziek.

Januari begon erg goed voor diverse Bokkers, die kaarten voor Jumping Amsterdam hadden gewonnen met de prijsvraag die Bokt hiervoor mocht uitschrijven. Jumping Amsterdam was ook dit jaar weer een afwisselend evenement, waarbij de samenwerking tussen Geer en Gal wel extra opviel. Ook de blessure van Opium die na een kenmerkende bok zwaar ten val kwam, maakte veel emoties los; gelukkig bleek het uiteindelijk geen langdurige blessure.
Een ander groot evenement was Zwolle International, de traditionele klompenavond werd dit jaar gewonnen door Claudio Fumagali. IJsbrand Chardon won met een nieuw span bestaande uit Lippizaners de eerste prijs op de speciale menavond.

Ook Zenyatta haalde deze maand weer de voorpagina. Hoewel ze haar meerdere moest erkennen in Rachel Alexandra in de verkiezing Paard van het Jaar, werd er wel bekend dat ze in 2010 opnieuw zou uitkomen op de renbaan.

Helaas moesten we in januari ook afscheid nemen van diverse paarden en ruiters. De volbloedhengst Kreator xx, Grand Prix merrie Fabienne, dressuurlegende Blue Hors Matine en Ereklasse tuigpaard GSM Rintje overleden in deze maand, Okidoki werd verkocht naar Argentinie, Tomboy ging naar Athina Onassis, No Mercy nam afscheid van de sport, net als Clinton, Gribaldi en Anthem, en Piet Raijmakers hing na een imposante carrière zijn cap aan de wilgen. Daarentegen keerde de bekende Ierse springruiter Eddie Macken weer terug in de ring.

Maar behalve sportnieuws kwamen er ook veel andere nieuwtjes langs. Zo zorgde het gezadelde paardenskelet in Amerika zorgde voor veel raadsels. De kou bracht een heel nieuwe paardendiscipline, maar ook zorgen om het welzijn. In Amerika is er onderzoek gedaan naar de diverse manieren om afscheid te nemen van je paard en het bekende paardenrusthuis de Paardenkamp in Soest was genomineerd voor de titel ‘Mooiste pand van Nederland’.

Ook paardenwelzijn was weer een belangrijk onderwerp. Afschuw was er voor de merrie in Amerika die doorzeefd werd met jachtpijlen, net als voor de Paso Fino hengst die in het hoofd geschoten werd. Capelle aan de IJssel begon daarentegen een proef met een Dierenpolitie.
Warmbloedveulens bleken in een studie regelmatig te kampen met breuken in het hoefbeen, Engeland werd opgeschrikt door moeraskoorts, iets wat de rest van het jaar nog vaker zou voorkomen.
Maar vooral de Konikpaarden bij de Oostvaardersplassen beheersten het nieuws.

Gelukkig was er ook goed nieuws. Adelinde werd volledige eigenaar van haar paard Parzival, Albert Zoer voerde de wereldranglijst aan,
Bretton Woods en Batana wonnen de VSN trofee, Lotje Schoots werd opnieuw Rabobank Talent van het Jaar en de KNHS introduceerde Impulsrubrieken om de sport laagdrempeliger te maken.

In de fokkerij zagen we de Keurhengst Manno preferent verklaard worden, Up to Date of Shetlane werd erekampioen tijdens de premiekeuring, Driek, Pepper en Scen Tao waren de winnaars van de NAS kampioenslinten.Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-11 18:49

Nieuwsredactie


Afbeelding
Courtney King-Dye kwam deze maand ernstig ten val.
foto: http://www.courtneykingdressage.com
De Bokt twitterpagina zag maart dit jaar het levenslicht! Op de eerste van deze maand kwam het bericht dat onderzoekers aan de universiteit van Glasgow een niet giftige crème hebben ontwikkeld, waardoor het gebruik van sarcoïden niet meer nodig zou zijn. Onderzoekers in Amerika kwamen er achter dat paarden die de Ziekte van Cushing hebben gevoeliger zijn voor parasieten. Onderzoek in China toonde aan dat 2000 jaar geleden al paarden werden gecasteerd. Paarden schijnen hun menselijke vrienden nooit te vergeten.

Er werd meer bekend gemaakt over de conditie van Courtney King-Dye. De amazone droeg geen cap en bleek een schedelbasisfractuur te hebben. Later in de maand werd ze overgebracht nar een revalidatiecentrum. De Konikpaarden bleven de gemoederen bezig houden nadat toenmalig Minister Verburg aangaf niks in bijvoeren te zien.

Grande Dame is gekloond en het paard Noddy is officieel het grootste paard ter wereld. In Florida werd er een zeldzaam zebraveulen geboren. De AID nam 90 verwaarloosde paarden in beslag.

Deze maand zat er eindelijk schot in de zaak omtrent de vermoorde Bokker Iski. Het gerechtshof bepaalde dat twee sporen nader onderzocht dienen te worden. De Haagse eigenaresse Quirine de K. die verdacht werd van het verwaarlozen van haar paarden stond deze maand eindelijk voor de rechter. Er kwam uiteindelijk geen verbod op het houden van dieren. Ook een ruzie omtrent een kidnapping van twee paarden werd voor de rechter beslecht. De eigenaar van een manege in Zuid-Holland is veroordeeld tot een geldboete nadat een jongen van zes jaar op zijn terrein om het leven kwam door een ongeval in de stapmolen.

Vanaf dit jaar treedt het FEI strenger op als eventingruiters zich niet op de juiste manier registreren voor CIC en CCI wedstrijden. Als ruiters dit komend jaar niet tijdig doen raken zij hun behaalde punten kwijt.

Piet Raijmakers sr. nam deze maand afgescheid tijdens CH Asten. Een ander afscheid was er tijdens Indoor Brabant, maar ook een afscheid volgde op de manege van de familie Heijligers. Indoor Brabant stond op dressuurgebied natuurlijk in het teken van de wereldbekerfinale. Het was Adelinde Cornelissen die de Grand Prix won. Edward Gal had Totilas er tijdens de Grand Prix niet goed aan, maar maakte dit ruimschoots goed in de Kür op Muziek. Hij pakte de overwinning. Cornelissen kreeg zilver omgehangen en Imke Schellekens-Bartels won met Sunrise wederom welverdiend het brons. Nog eens nagenieten kun je hier.

Het SBS keurde 35 paarden goed voor de dekdienst. Op Hackney gebied werd er de kleine en grote maat kampioen gekozen. Bij het New Forest stamboek werden via de na- en herkeuring nog drie hengsten goedgekeurd. Het BWP keurde er twintig goed.

Tijdens de Ulster Grand National zakte een negenjarig renpaard vlak na de overwinning in elkaar. Het dier overleed ter plaatse. In Simonshaven kwam een paard te overlijden na een lelijke sprong in een hekwerk. Niet veel beter liep het af voor een paard in Oud-Turnhout. Een botsing met een quad werd hem fataal. De eventingpaarden Horton Point en Get Smart overleden. Ook Cinovo, Kelly, Kristal ox, Darwin en Facet begrazen nu de eeuwige groene weides.

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link

Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-11 18:52

Afbeelding
De castingdag voor Pennydefilm
foto: Bokker Jury
In mei voerde opnieuw de sport de boventoon. De Nederlandse springtitels bij de Junioren, Young Riders en Senioren gingen naar respectievelijk Stefanie van den Brink, Ruben Romp en Gerco Schröder. Paul Tapner won de legendarische eventingwedstrijd van Badminton en Karin Donckers werd voor de zesde keer Eventingkampioene van België.
Ook de Bixiedag 2010 op het Federatiecentrum in Ermelo bleek een daverend succes, net als de castingdag voor “Penny, de film”, waar zeer veel Bokkers aanwezig waren.
De klassieke Kentucky Derby, ook bekend als The Run for the Roses, ging voor de derde keer in vier jaar naar jockey Calvin Borel, dit keer met Super Saver.


In de eventing, maar ook in andere disciplines blijkt het Airjacket aan een ware opmars begonnen. Zagen we in 2009 nog slechts enkele topruiters hiermee aan de start, in 2010 zijn ook in de basissport steeds meer deelnemers uitgerust met dit veiligheidsvest.
In het kader van de Rollkur-discussie gaf de FEI de afbeeldingen met toegestane nek-halshoudingen vrij. De Europese Unie stelde in de strijd tegen moeraskoorts strengere regels vast voor export van paarden uit Roemenië. Voor een andere gevreesde ziekte, atypische myopathie, is een mogelijke oorzaak gevonden.
Helaas bleek tijdens een grote controle zeer veel paardentrailers met gebreken rond te rijden.

In de fokkerij ging de aandacht vooral uit naar de onvrede over het KWPN verrichtingsonderzoek, onder andere nadat een van de hengsten gewond raakte tijdens de zogenoemde paraplutest. Ook het vertrek van testamazone Angelique Hoorn en HK-commissielid Sjak Laarakkers deed veel stof opwaaien. Daarentegen werden twee tuigpaarden, Cizardo en Cresendo, goedgekeurd voor de dekdienst.

Ook het voormalige toppaard van Debbie McDonald, Brentina, was actief in de fokkerij. Via embryotransplantatie werd ze moeder van een zwart hengstveulentje met als vader de Hannoveraanse hengst Damsey.
Jeannette Haazen verkocht haar troef Nartan naar Katherine Bateson, in de hoop dat deze combinatie in het Amerikaanse team zou deelnemen aan de Wereldruiterspelen, iets wat later ook inderdaad het geval bleek.
Helaas moesten we afscheid nemen van een aantal bekende paarden waaronder Vincent, die in 2006 deelnam aan de Wereldruiterspelen met Bernadette Pujals.

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link

Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-11 18:54

In juli ontstond er commotie op internet nadat er enkele malen op Google Street View een man opdook met een paardenhoofd. Het mysterie hield duizenden mensen bezig en tot op heden is nog steeds niet bekend wie "The Horse Boy" nou eigenlijk is.

De eigenaar van de Friese dekhengst Rypke 321 moet 25.000 euro boete betalen. Uit steekproeven, die routinematig door het KFPS worden uitgevoerd, is gebleken dat een deel van de in 2009 geboren en als nakomeling van Rypke 321 geregistreerde veulens, niet afstamt van deze hengst. Inmiddels is van deze veulens al wel komen vast te staan, welke hengst de vader is.

In de uitspraak kwalificeert de commissie de handelswijze van de veroordeelde als uiterst laakbaar. De mogelijkheid dat het voor de rechtstreeks gedupeerde leden van het KFPS beschikbaar komende schadevergoedingsbedrag door de boete vermindert, hebben de commissie er ondermeer toe doen besluiten niet de maximale straf op te leggen.

Drie paarden vonden de dood tijdens het Grote Canadese rodeo evenement "Calgary Stampede", waarbij ook paarden worden ingezet. Een volbloed die voor de kar liep, kreeg een hartaanval en stierf ter plekke. Een ander paard brak tijdens de rodeo zijn rug en zakte vervolgens in elkaar. Het dier werd direct geeuthanaseerd. Het derde overleden paard struikelde tijdens de teampenning en verloor het bewustzijn. Hij stierf enkele ogenblikken later.
Enkele dagen later kwamen er nog een aantal paarden om het leven, waardoor de discussie over de waarde van het evenement flink oplaaide op bokt.

Dekhengst Voice verwisselde van ruiter. Voice werd verhuisd naar de stallen van Edward Gal en zal daar verder worden opgeleid. Eigenaresse en fokster Isabel van Gisbergen-Sponselee bevestigde dat de hengst niet langer bij Imke Schellekens-Bartels op stal staat, maar onthield zich van verder commentaar.

Onder Imke Schellekens-Bartels verscheen de zwarte succesvol in de lichte tour, daarvoor nam hij onder andere deel aan het wereldkampioenschap voor jonge paarden.

In de maand juli moesten we helaas weer afscheid nemen van een aantal bekende paarden. De goedgekeurde dekhengst Kroonjuweel was een van hen. Het paard moest worden ingeslapen nadat het werd getergd door koliekaanvallen en een operatie niet meer zou baten.

Maar de grootste schrik van de maand juli kwam toch wel toen bekend werd gemaakt dat het internationale springpaard Oki Doki was overleden.
De KWPN gefokte ruin werd in juni van dit jaar geopereerd aan zijn pees, nadat hij tijdens een wedstrijd verkeerd terecht kwam. In eerste instantie leek zijn operatie goed gelukt en kreeg Oki ,volgens de standaardprocedure, verdere medicatie om verder te genezen, maar het paard kreeg plotseling last van ernstige complicaties.

Oki Doki werd direct onder veterinair toezicht geplaatst en getransporteerd naar een kliniek in Bern, waar een veterinair team hem stond op te wachten en niet meer van zijn zijde week.

Ondanks de best mogelijke zorg, stierf Oki aan een septische shock.
Albert Zoer gaf enkele dagen later een emotionele reactie op de dood van zijn favoriete paard.


Groot was de commotie op bokt nadat er een bericht verscheen op het NOS Journaal dat er in Rusland een ezel de lucht werd ingestuurd terwijl hij zat vastgebonden aan een parachute. Het arme dier was vastgemaakt aan een parachute die met de wind meevoer langs een strand in de Russische regio Krasnodar. Doodsbang balkte de ezel terwijl hij boven de vakantiegangers zweefde.

Volgens de regionale politie ging het om een geïmproviseerde reclamestunt. Verschillende Russische ondernemers wilden op die manier meer toeristen naar hun privéstranden lokken. De stunt trok de aandacht van de regionale politie, die al een onderzoek opende naar 'de vliegende ezel'. Inmiddels heeft het dier een nieuwe eigenaar en hoeft hij nooit meer het luchtruim in.

Tegen het einde van de maand werden er meer dan 100 minipaarden in beslag genomen door de Amerikaanse Dierenbescherming. De dierenbescherming liet in een verklaring weten dat 105 pony's en 46 kleine hondjes werden afgestaan. De pony's werden naar het paardenverblijf van de SPCA gebracht, terwijl de honden naar het kleindieren-onderkomen werden gebracht.
Met name de pony's waren er zeer slecht aan toe, en de dierenbescherming zocht dan ook met spoed adoptiegezinnen die hen kunnen helpen om de pony's weer in goede conditie te krijgen. De mini's waren zeer dun en hadden lange tijd geen goede hoefverzorging gehad. Over het terrein verspreid lagen veel dode dieren.
Twintig pony's zijn bij de eigenaar gebleven omdat hij wel voldoende middelen had om voor hen te zorgen.

De NRHA Hall of Fame hengst Hollywood Dun It bereikte dankzij de prestaties van zijn nakomelingen een nieuwe mijlpaal. Zijn zonen en dochters zorgden ervoor dat de hengst meer dan $6.000.000 aan verdiensten door nakomelingen op zijn naam heeft staan.

De nakomelingen van Hollywood Dun It hebben gezamelijk $6.007.133 verdiend. De afstammelingen breken record na record en nu is de legendarische hengst de tweede 6 miljoen dollar hengst ter wereld. Er zullen zonder enige twijfel nog veel meer records worden gebroken door zijn nakomelingen.

Hollywood Dun It (Hollywood Jac 86 x Blossom Berry) stierf in 2005 op 22-jarige leeftijd. De beslissing om het paard in te laten slapen was de moeilijkste uit het leven van Tim McQuay: "Hij was een deel van onze familie en van ons leven."

Tijdens de laatste dagen van juli was er ook nog aandacht voor een aangrijpende documentaire over de overleden paarden van Ameland.
Voor de ogen van hun eigenaren en talloze badgasten verdwenen de moedige reddingspaarden van Ameland op 14 augustus 1979 in de kolkende zee terwijl ze een reddingsboot lanceerden voor een zeiljacht in nood. Tot op de dag van vandaag worden de Amelanders emotioneel als ze aan deze tragische gebeurtenis denken. Het verdriet van Ameland ligt nog steeds vers in het geheugen en zal nooit meer verdwijnen.

Na het overlijden van de paarden wilden de Amelanders absoluut niet dat de dieren naar een destructiebedrijf zouden gaan. De ministerraad is toen nog bijeen gekomen in een spoedberaad om daarover te beslissen, en aan het einde van de dag kregen ze groen licht om de paarden op het eiland te begraven. Ze zijn in de duinen begraven zoals ze altijd voor de boot liepen, vier aan vier en met de neus richting de zee.

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link

Sjoert

Berichten: 35961
Geregistreerd: 29-07-04
Woonplaats: De rug

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-01-11 18:57

Afbeelding
Edward Gal en Totilas wonnen alleen maar goud op de WEG
foto: http://www.sjoert.com
September werd onder andere afgetrapt met het bericht dat het Franse bedrijf Cryozootech heeft aangegeven dat huidcellen van de recent overleden ruin Okidoki bewaard zijn gebleven. De bedoeling was om zo snel mogelijk het celmateriaal te gebruiken voor het realiseren van een kloon.

In september ging de mediahype rondom de zaak Astrid Appels vs Anky van Grunsven verder. Dit keer was Appels aan het woord: “Ik betreur dit, evenals alle commotie die hierdoor is ontstaan. Als journalist kun je onmogelijk iedereen te vriend houden. Het is immers mijn taak om nieuws te vergaren en soms misstanden aan de kaak te stellen, dit alles gebaseerd op feiten en ook op publieke opinies. Dit bericht werd al snel gevolgd door het bericht dat Anky na overleg met haar advocaat af zag van de rechtzaak. Aldus Anky had de door de tegenpartij groots opgezette publiciteitscampagne naast zeer positieve ook negatieve discussies teweeg gebracht. Anky vond het niet verantwoord in het belang van de sport, maar ook vanwege de privacy van haar familie, de procedure nog langer voort te zetten.

Opschudding alom onder paardenliefhebbers toen bekend werd gemaakt dat Prins Harry (Engeland) tijdens een polowedstrijd zijn sporen iets te hardhandig had gebruikt. Een ander item waar welzijn in het gedrang kwam was het topic waarin werd bekend gemaakt dat een paardeneigenaar uit Bingelrade door een bewakingscamera was betrapt toen hij een veulen mishandelde. Tegen hem is aangifte gedaan van dierenmishandeling. De man zou in een stal in Merkelbeek met een hooivork bewust een veulen van slechts enkele weken oud te hebben verwond. Dat pony’s en paarden vaker het slachtoffer worden van mishandeling, bleek ook het volgende nieuwsbericht: Cayenne @ [VN] Zwitserse dierenarts schuldig aan dodelijke mishandeling

Nederlands succes op internationaal niveau was er voor de 19-jarige Sharon Hooijkaas uit Almere. Zij won met haar 12-jarige hengst Commander Riminic de European Paint Horse Championship in Duitsland goud op het onderdeel Novice Amateur Reining.

Op het WK mennen aangepast sporten won de Nederlander Jacques Poppen brons. In het landenklassement pakte Nederland met de teamleden Monique de Bruin, Jacques Poppen en Jan Ranzijn, de zilveren medaille.

Op de Voorpagina ontstond veel discussie toen bekend werd gemaakt dat slachthuizen het aanbod aan paarden enorm zien stijgen door de economische crisis. Een slachter aan het woord in het artikel laat optekenen dat nu vijftien, zestien paarden per week slacht. Dat waren er een paar jaar geleden vijf of zes. Paardeneigenaren brengen hun beest nu sneller naar de slachter dan vroeger. In de Verenigde Staten is het een ander verhaal. Daar is slachten verboden. Echter kampen ze daar met een overschot aan paarden.

Begin september waren er heel veel paarden te zien op Ameland. Op dat moment werd daar namelijk de film Penny's Shadow opgenomen. Zoveel pony's en paarden liepen er nog nooit op het strand van Ameland. Bijna honderd zijn het er. Uit heel Nederland kwamen de kinderen en de dieren hier naartoe om in de film mee te spelen. Klik hier voor een filmpje.

Als paardenbezitter in de gemeente Hulst heb je niet zo veel geluk in het verschiet aangezien de kans bestaat dat zij in de toekomst misschien beboet worden als ze poep van hun paard op straat laten liggen. Dat stelden burgemeester en wethouders van Hulst voor.

De paardenziekte Equine Infectious Anemia (EIA, 'moeraskoorts') hield de gemoederen bezig in 2010. In september werd bekend gemaakt dat in het Britse Northumberland bij een uit Nederland afkomstig paard moeraskoorts was gevonden. Uit een groep van zes paarden die vanuit Nederland in Groot-Brittannië arriveerde, werd één paard positief getest op EIA.
Later deze maand werd bekend gemaakt dat het paard afkomstig was uit Ede. Dit paard kwam volgens een woordvoerder van het Edese paardenbedrijf van de paardenmarkt in Bemmel. Na controle bleek dat alle nog aanwezige paarden op het bedrijf vrij waren van EIA

Tot het leukste paard van Nederland werd Het paard Indy uit Ruinerwold uitgeroepen. Dat gebeurde zondag tijdens Horse Event in het Brabantse Deurne. "De jury was onder de indruk van de levendigheid van dit paard", aldus het juryrapport. "Je kunt zien dat Indy een heerlijk paardenleven leidt. Ze zit lekker in haar vel." Indy is de tien jaar oude Appaloosa van Joyce de Vos (28), die haar paard liefkozend 'een bijzondere persoonlijkheid' noemt.

September was een roerige maand. Dat werd nog eens onderstreept door het spraakmakende bericht dat paardenhouder Karel de Lange uit Steenbergen dreigde vanaf oktober wekelijks een van zijn paarden te executeren. De voorzitter van het Europees Stamboek voor Shagyapaarden, Sportpaarden en Sportpony’s (EASP) hoopte met dit dreigement erkenning van zijn stamboek door het Productschap voor Vlees en Eieren (PVE) te realiseren.
Na zijn bekendmaking wilde het PVE wel met hem om de tafel.

Bij onze Zuiderburen waren er in de aanloop naar de Wereldkampioenschappen enkele spanningen binnen de dressuurfederatie. De Belgische Grand Prix dressuurruiter Peter Spahn voelde zich ernstig tekort gedaan door de Belgische paardensportfederatie. De dressuurruiter uit Hemrik mocht met zijn Friese Paard Anders niet meedoen aan de Wereldruiterspelen in Kentucky, terwijl hij daar, volgens hem, gezien zijn prestaties wel degelijk recht op had.
De beroemde Amerikaanse talkshow presentatrice Oprah Winfrey heeft de ongeslagen renpaardmerrie Zenyatta geëerd in haar tijdschrift "O". Zenyatta werd genoemd in een lijst met de 20 meest krachtige en invloedrijke vrouwen van het afgelopen jaar. Via deze link is het artikel te lezen.
Eind september begon dan eindelijk de Wereldkampioenschappen in Kentucky. Het spits werd afgebeten door de Reiningruiters. In de landenwedstrijd wisten de Belgen een zilveren plak te veroveren.

Voor het eerst in de geschiedenis wist de Nederlandse dressuurequipe goud te behalen in de landenwedstrijd. Adelinde Cornelissen zal een nare nasmaak over houden aan het WK. De dressuuramazone werd uitgesloten van verdere deelname vanwege bloed in de mond bij Parzival. De Jazz-zoon bleek op het puntje van de tong te hebben gebeten. De combinatie was amper onderweg in de proef toen bij het achterwaarts gaan de jury aan de bel trok. Cornelissen restte niet meer dan de teugels los te laten en een trieste aftocht te blazen uit het stadion. In de Grand Prix Special was het Edward Gal die het goud veroverde met het paard Totilas. Tweede werd Laura Bechtolsheimer met Mistral Hojris. De derde positie was weggelegd voor Steffen Peters met Ravel. Imke Schellekens zagen we op plaats vijf.

In Undercover in Nederland (SBS6) liet Stegeman eind mei zien hoe een vrouw zieke paarden als kerngezonde paarden verkoopt. Stegeman: “Zij ontkende altijd dat zij een malafide paardenhandelaar was en dat heb ik met de verborgen camera willen aantonen.” De vrouw in kwestie liet de uitzending via de rechter verbieden maar Stegeman tekende beroep aan en won, onder voorwaarden dat de vrouw alleen onherkenbaar in beeld zou komen. Zo niet, dan was hij in overtreding en zou hij een dwangsom van 150.000 euro per keer moeten betalen. In september werd bekend gemaakt dat de paardenhandelaarster vond dat ze niet onherkenbaar genoeg in beeld is gebracht en daar heel veel ellende van heeft ondervonden. Ze beweerde financieel, geestelijk én lichamelijk kapot te zijn gemaakt en dat zij en haar gezin daaronder hebben moeten lijden. De vrouw wil alle schade verhalen op Alberto.

Op de hoogte blijven van mijn rondzwervingen als fotograafje:
Join via deze link


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Horse_Driver, Nathalie18x, vikawiek en 10 bezoekers