Salzburg begint experiment met paardenluiers

Moderators: EvelijnS, ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94585
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Salzburg begint experiment met paardenluiers

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-06-10 10:09 Tip de Nieuwsredactie

http://www.oostenrijk.blog.nl


Volgende week maandag start de stad Salzburg met een bizar project: het uitproberen van paardenluiers. Net als in Wenen willen ze zo stank en troep op de straten proberen te beperken.

Sinds 2004 dragen de paarden in Wenen de zogenaamde Pooh-bags, een soort losse paardenluier die de vijgen opvangen. In deze zakken worden de uitwerpselen van de paarden verzameld. Probleem is echter dat daarin gaten zijn gemaakt langs waar de urine weer op straat terechtkomt.

En precies die urine zorgt voor de stank in de stad. Het baart tevens zorgen bij de dienst wegenbouw, want die kan telkens weer de geasfalteerde wegen repareren. Urine is namelijk een bijtend goedje.

Spannend dus voor de stad Salzburg. Als het project zich loont, willen ze in de toekomst alleen nog paarden en koetsen zien die uitgerust zijn met de ‘Pooh-bags’. Het zal wellicht de Chinezen en Japanners ‘wurscht’ zijn. Zij nemen nog altijd gewillig plaats in de koetsen en laten zich rondrijden door de oude stad, in korte broek en bonte T-shirt, gewapend met hun Nikon-fototoestellen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: germie, Iris94, Irisx233, klotshtiduj, rome2 en 10 bezoekers