Bixiedag 2010: vierhonderd keer plezier met pony's

Moderators: EvelijnS, Dani, ynskek, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94755
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Bixiedag 2010: vierhonderd keer plezier met pony's

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-10 07:41 Tip de Nieuwsredactie

www.knhs.nl


Bijna vierhonderd kinderen uit heel Nederland tussen de 6 en 13 jaar kwamen 4 mei met hun pony naar het KNHS-centrum in Ermelo. Het werd een dag vol plezier en stralende gezichten. De cross was het populairste onderdeel en ook de ponyversierwedstrijd trok veel bekijks. De tweede Bixiedag was hiermee opnieuw een groot succes.

Naast dressuur, springen en mennen was er nog veel meer te doen. Alle kinderen konden meedoen aan de ponyversierwedstrijd, er waren ponyspelen en je kon voltigeren op een echt voltige paard. Ook was er een leuk kinderdorp. En natuurlijk was er ook dit jaar weer de crossles die bij de meeste kinderen favoriet was. “Het allergaafste was de waterbak!” was een veel gehoorde kreet vandaag.

Verspreid over de hele dag waren er diverse demonstraties te bekijken van onder andere verschillende ponystamboeken, een hoefsmid, pushball, toiletteren en een vliegend tapijt. Bram Chardon, zoon van Wereldkampioen IJsbrand, gaf met zijn Welsh pony’s een geweldige show weg waarmee hij de handen op elkaar kreeg.

In de dressuur- en springwedstrijden werd er fanatiek gereden voor een mooie prijs in de Bixiebegeleidingsproeven, AA, A, B1, B, L1 en L2. Bij het mennen kon er zowel dressuur als een vaardigheidsproef gereden worden in de klassen Bixie AA tot en met L. Alle kinderen kregen met het losrijden professionele begeleiding van KNHS-instructeurs, zodat ze optimaal voorbereid de ring in konden. Aan het einde van het ochtend- en middagprogramma was er een prijsuitreiking voor de klassen B en L en was er voor alle deelnemers aan de Bixierubrieken een gevulde groomingbag aangeboden door Divoza Horseworld.

Hannah Tuininga ging naar huis met de door het NRPS ter beschikking gestelde Knock Out prijs. Deze prijs vernoemd naar de goedgekeurde rijponyhengst bij het NRPS werd uitgereikt aan de grootste doorzetter van deze dag. Hanna overwon haar angsten door het springen van alle crosshindernissen terwijl ze zich eigenlijk liever had afgemeld voor dit onderdeel.

Kijk voor de uitslag op www.knhs.nl/bixiedag


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Marisje76 en 7 bezoekers