Update over conditie zwaargewonde Courtney King-Dye

Moderators: ynskek, Dani, Mondy, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Cayenne
Vlinderlicht

Berichten: 94700
Geregistreerd: 08-08-03
Woonplaats: Haaren (NB)

Update over conditie zwaargewonde Courtney King-Dye

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-03-10 09:37 Tip de Nieuwsredactie

Nieuwsredactie / www.equisearch.com


Afbeelding
Courtney met de vorig jaar overleden Mythilus.
foto: www.courtneykingdressage.com

Grand Prix amazone droeg geen cap.

Een update over de conditie van Courtney King-Dye na haar val twee dagen geleden.

Courtney kwam met een jong paard ten val tijdens het trainen in de binnenbak. Haar mentrix Lendon Gray denkt dat het paard over zijn eigen achterbenen struikelde waardoor hij opzij viel. Courtney kwam onder het paard terecht en raakte met haar hoofd de grond.

Medische hulp was snel ter plaatse en Courtney werd met een schedelbasisfractuur per traumahelicopter naar het ziekenhuis vervoerd.

"afgelopen nacht is de druk op haar hersenen godzijdank gezakt," aldus Lendon. "Dat is goed nieuws, maar volgens een neuroloog is het nog niet duidelijk wanneer Courtney wakker zal worden. Ze kan nu haar ogen open doen, maar het kan
ook nog weken of zelfs maanden duren. We blijven duimen en bidden dat ze er weer bovenop komt."

Mary Anne McPhail, uitvoerende producent van de Palm Beach Dressage Derby, het evenement waar Courtney vandaag aan start zou verschijnen, heeft een fonds opgericht om Courtney en haar familie tegemoet te komen in de medische kosten.

"We gaan alle opbrengsten van ons internationale evenement doneren om haar de vereiste medische zorg te kunnen bieden. Ik denk dat dit heel moeilijk zal worden voor haar familie," aldus Mary Anne.

Courtney had tijdens de val geen cap op. Volgens Lendon heeft Courtney al vijftien jaar lang tijdens het rijden een cap op, maar toevallig tijdens de val niet.

Een andere Grand Prix amazone, Heather Blitz, is direct na het ongeluk een campagne begonnen om dressuurruiters en amazones aan te moedigen een veiligheidscap te dragen. "We moeten ons ervan bewust zijn dat we nog steeds met dieren te maken hebben. Courtney's ongeluk maakt ons duidelijk dat we altijd uit moeten kijken met paarden.
We kunnen deze tragedies niet zien aankomen, maar we kunnen wel maatregelen nemen om ze te voorkomen. Ik hoop dat Courtney er weer helemaal bovenop komt."

Verwant artikel:

[VN] Amerikaanse Courtney King gewond na val van paard


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: bibstertje, Googlebot en 5 bezoekers