Hubertus Schmidt trekt zich terug uit de sport

Moderators: xingridx, Firelight, Muiz, Essie73, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 11868
Geregistreerd: 20-04-16

Hubertus Schmidt trekt zich terug uit de sport

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-01-23 19:39

Eurodressage
Sport

Afbeelding
Foto: Hubertus Schmidt. Foto: WDM - World Dressage Masters/Flickr


Er hingen al verschillende donkere voortekenen in de lucht, maar nu is het officieel: Hubertus Schmidt heeft aangekondigd vanwege gezondheidsredenen te stoppen met het rijden van dressuurwedstrijden. Hij zal vanaf de grond nauw betrokken blijven bij de dressuursport.

Stoppen en doorgaan
De eerste tekenen van een kwakkelende gezondheid begonnen in juni tijdens de Duitse dressuurkampioenschappen, waar Hubertus zich moest terugtrekken "wegens spierproblemen in zijn dij". Twee weken later op het CDI Kronberg scoorde hij 72,283% in de Grand Prix met Beryll, waarna hij zich om gezondheidsredenen moest terugtrekken uit de Kür.
In oktober zou hij deelnemen aan het CDI-W Zakrzow, maar ook daar moest hij zich terugtrekken, wegens rugproblemen.

Pensioen
Dressursport Deutschland kondigde vandaag het sportief pensioen van Schmidt aan.

"Ik heb al enige tijd gezondheidsproblemen die me belemmeren paard te rijden", vertelde Schmidt aan dressursport-deutschland.de. "Daarom heb ik besloten me volledig te wijden aan het trainen van ruiters en paarden vanaf de grond."

Onderscheiden
Schmidt is een van de meest onderscheiden dressuurruiters van Duitsland, die 50 paarden heeft opgeleid tot Grand Prix-niveau, en met ongeveer 80 verschillende paarden plaatsingen op Grand Prix-niveau heeft behaald.

Schmidt was gevestigd in Fleyenhof in Borchen, bij Paderborn. Hij werd aanvankelijk opgeleid door Hans-Georg Gerlach. Hij trouwde op 22-jarige leeftijd met zijn vrouw Doris en studeerde op 23-jarige leeftijd af als gecertificeerd ruiter bij de Stensbeck-Plakette. Hij reed zijn eerste proef op S-niveau in 1984 en precies 10 jaar later reed hij zijn eerste internationale proef in Hamburg op Forzando (v. Fortissimo x Pontius).

Hij was tweemaal Duits kampioen dressuur en vijfmaal Duits kampioen professionele dressuurruiters. Schmidt werd in 2004 onderscheiden met de prestigieuze titel van Riding Master.

Toppaarden
Zijn eerste FEI-toppaarden waren Tiamo Trocadero, Ruben R, Axel, Aquarell en My Fair Lady. Zijn carrière begon echter met Wansuela Suerte, die hem naar teamgoud bracht op de Olympische Spelen van 2004, de Europese kampioenschappen van 2005 en de Wereldruiterspelen van 2006. De combinatie won ook de individuele zilveren medaille op het EK dressuur van 2005 in Hagen. Wansuela's beoogde opvolger, de zelfgefokte Forest Gump, stierf helaas op jonge leeftijd.

Hij reed in vier wereldbekerfinales met Hinnerk (2009 - 11e), Aramis (2005 - 8e), Wansuela Suerte (2004 - 3e) en My Fair Lady (2000 - 6e). In de jaren 2010 kwam hij het dichtst bij Duitse teamselectie met de Trakehner Imperio. Zij waren de meereizende reserves voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro.

Schmidt heeft verschillende trouwe sponsors die hem dressuurpaarden van topkwaliteit leveren, bijvoorbeeld Pespi Cola-erfgenaam Nancy Gooding van Plum Creek Hollow (Denoix, Flynn, Weltissimo, enz.) en Gut Neuenhof (Escolar, Escorial, enz.).

Toptrainer
Als trainer coachte hij talrijke leerlingen tot internationaal Grand Prix-niveau, waaronder Emma Kanerva, Mieko Yagi, Minna Telde, Sandy Phillips, Marcus Hermes, Suzanne Erricson, Johanna Brotherus, Patrik Kittel, Dong Seon Kim, Nicole Smith, Hiroyuki Kitahara, Anush Agarwalla, Christina Boos, Katharina Hemmer, en vele anderen.

Schmidt heeft ook verschillende Amerikaanse leerlingen die hij vakkundig naar het hoogste niveau in de dressuursport heeft geleid, zoals Cesar Parra, Oded Shimoni, Todd Flettrich en Devon Kane.


Afbeelding

Contact met de Nieuwsredactie? Of een tip insturen? Stuur ons een PB! Taal/spellingsfout gevonden? Meld het hier. Feedback voor de NR? Die kun je hier kwijt.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amarins2, Radian6 en 12 bezoekers