Edwina Tops-Alexander lanceert nieuwe stichting

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 14027
Geregistreerd: 20-04-16

Edwina Tops-Alexander lanceert nieuwe stichting

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-23 11:16

Equnews
Algemeen

Afbeelding
Edwina Tops-Alexander. Foto: Richard Juilliart /FEI


Olympisch amazone Edwina Tops-Alexander heeft deze week de ITOT Foundation opgericht. Geïnspireerd door de moed en strijdlust van haar geliefde paard Itot du Chateau, nadat hij een levensveranderend ongeluk had overwonnen om vervolgens één van 's werelds grootste springpaarden te worden, steunt de stichting projecten die paardentherapie bieden aan kinderen en volwassenen met een geestelijke of lichamelijke handicap. Door deze steun wil de ITOT Foundation paardentherapie toegankelijk maken voor een zo groot mogelijk aantal mensen en het bewustzijn van het heilzame effect ervan over de hele wereld vergroten.

Edwina Tops-Alexander legt uit dat de ITOT Foundation na jaren van planning tot leven komt: "Mijn droom is dat we via de ITOT Foundation het ongelooflijke werk kunnen steunen en de doelen die bereikt kunnen worden door de kracht van paardentherapie, om volwassenen en kinderen te helpen hun handicaps even te vergeten en een bevredigender leven te leiden. De therapeutische voordelen van het simpelweg in de buurt zijn van paarden, zijn verbazingwekkend en wanneer mensen, ongeacht welke leeftijd met een lichamelijke of geestelijke beperking dit ervaren, zijn de resultaten verbluffend."

TOTI Equestrian, de sieradenlijn die ook door Edwina is ontwikkeld, doneert 2% van alle verkoopopbrengsten aan de nieuw opgerichte ITOT Foundation. Edwina legt zelf uit: "Het is belangrijk voor mij om terug te geven, dus besloot ik ook de ITOT Foundation op te richten, ter ere van de veerkracht van Itot en het helpen van mensen met een handicap door middel van paardentherapie. Paarden zijn krachtige genezers en de stichting zal projecten financieren die gebruik maken van de kracht van paardentherapie."

Een van de projecten waarmee de ITOT Foundation al goed bezig is, is de ondersteuning van het centrum voor paardentherapie, Sint Oda. De simpele handeling van het aaien en gewoon in de buurt zijn van een paard kan een transformerend effect hebben op kwetsbare mensen die met overweldigende uitdagingen in hun leven worden geconfronteerd.

De verbinding met een paard in een gecontroleerde omgeving, onder toezicht van deskundigen, helpt het gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen, verbeteren de concentratie en aandacht en het inlevingsvermogen en kunnen een gehandicapt kind gewoon doen glimlachen en een gevoel van plezier geven.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnoukS_, ClaudeBot en 0 bezoekers