HK nakeuring: Orion (Ulbrân 502) & Melle (Tiede 501) naar voorrijdagen

Moderators: Maureen95, Essie73, Muiz, Firelight, NadjaNadja

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 14361
Geregistreerd: 20-04-16

HK nakeuring: Orion (Ulbrân 502) & Melle (Tiede 501) naar voorrijdagen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-01-23 11:01

Phryso
Fokkerij

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Renate Zuidema Fotografie


Tijdens de na- en herkeuring van de KFPS Hengstenkeuring 2023 zijn op vrijdag 20 januari in Harich nog twee hengsten aangewezen voor de voorrijdagen. Orion af Sortemosegaard Ster (Ulbrân 502 x Hessel 480) en Melle ‘van de Brink’ Ster (Tiede 501 x Sipke 450) mogen een ronde verder in het traject op weg naar KFPS stamboekhengst.

Het avontuur aan
De hengstenkeuringscommissie onder leiding van Piet Bergsma nam vanochtend de paarden voor de nakeuring voor haar rekening, hieruit werden Orion en Melle aangewezen. "Beide paarden zijn rastypische hengsten, met een goede bovenlijn en sterke bouw. Melle had iets meer lengte in het kruis kunnen hebben, maar is een goedgebouwd paard dat ruim en taktmatig stapte en opwaarts draafde met een sterk achterbeen", aldus Piet. "Voor Orion kwam de nakeuring wellicht nog wat vroeg, aangezien hij nog wat lichte onregelmatigheid had in het voorbeen in stap, maar in draf was hij heel sterk en taktmatig dus vandaar dat we ook met deze hengst het avontuur aangaan."

64 hengsten naar de voorrijdagen
In totaal zijn er nu 64 jonge hengsten aangewezen voor de voorrijdagen, die van start gaan in juni. 53 hengsten zijn aangewezen in Leeuwarden vorige week, twee zijn vandaag toegevoegd en 1 hengst staat nog klaar van de voorrijdagen uit 2022. Daarnaast stromen er nog acht hengsten weer in uit het Centraal Onderzoek 2022. "De keuze is reuze want we nemen afstamming, verwantschap en bloedspreiding mee, maar de kwaliteit moet er ook naar zijn. Dat we dan op zo’n mooi aantal hengsten komen, zijn wij dik tevreden over."

Op de website van Phryso is een excelbestand te downloaden van alle hengsten voor de voorrijdagen 2023.


Disclaimer: Wij hebben geen foto die aansluit bij dit artikel, of die we mogen gebruiken. Daarom hebben wij er een foto ter illustratie bij gezet. Heb jij een passende foto? Stuur dan even een PB naar één van de Nieuwsredactieleden of het Nieuwsredactie-account.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: IASCrawler, IMANDRA, Komeropterug, swartbeessie en 10 bezoekers