Manege in Roden heeft geld binnen en kan verhuizing voorbereiden

Moderators: Muiz, Firelight, NadjaNadja, Essie73, Maureen95

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 14192
Geregistreerd: 20-04-16

Manege in Roden heeft geld binnen en kan verhuizing voorbereiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-03-22 16:46

RTVDrenthe.nl
Algemeen

Afbeelding
Afbeelding ter illustratie. Foto: Marlies Trap Fotografie


Kleine en verouderde stallen voor de paarden van manege De Hulhorst moeten binnenkort verleden tijd zijn. De eigenaren kunnen ruim 1,7 miljoen euro tegemoet zien om op zoek te gaan naar een nieuwe locatie.

Al jaren wordt er gesproken over een verplaatsing van de manege. Momenteel staat deze aan de Hullenweg in Roden-Zuid. Daar wil de gemeente Noordenveld op korte termijn gaan bouwen, waardoor een verhuizing gewenst is.

Gebouw past niet bij ambitie
De manege in Roden-Zuid doet het goed. Er staan 40 paarden en doordat ook liefhebbers zónder dier kunnen rijden bij De Hulhorst, wist de Rij- en Menvereniging Mensinghe veel nieuwe leden aan zich te binden. Volgens voorzitter Henk van Dijk maken 120 ruiters hier gebruik van.

Het 40 jaar oude gebouw past niet bij de ambitieuze vereniging. De overkoepelende paardenbond (KNHS) heeft aangegeven dat de huidige locatie eigenlijk al zou moeten worden afgeschreven, maar heeft uitstel gegeven aangezien de gesprekken tussen manege en gemeente Noordenveld nog lopen.

Esweg
De Esweg, gelegen tussen Roden en Roderesch, wordt gezien als goede nieuwe locatie voor de manege. De Rij- en Menvereniging Mensinghe heeft aangegeven te hopen dat er nog dit jaar een nieuwe locatie wordt gevonden.

Wil je contact opnemen met de Nieuwsredactie, omdat je bijvoorbeeld een nieuwstip of een vraag hebt? Stuur ons dan een PB!
Spot je een foutje in een nieuwsbericht of heb je feedback voor de NR? Dat kun je in dit topic achterlaten.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, BLEXBot en 4 bezoekers