“Nageeflijkheid is het gevolg van goed paardrijden (...)"

Moderators: Muiz, NadjaNadja, Firelight, xingridx, Essie73, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

bulck

Berichten: 4154
Geregistreerd: 08-11-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-21 08:24

Suzanne F. schreef:
Heb het artikel gelezen. Ik ben het met een deel eens maar ook met een deel oneens.
Eens dat nageeflijkheid het gevolg is van goed paardrijden en dat er moet worden gelet op activiteit, balans en een goede houding en zit. In de B pony’s moet de focus niet liggen op nageeflijkheid en de opmerking ‘ronder’ is daar geen goede.
Oneens met haar mening dat er in de B en L sowieso niet op nageeflijkheid gelet moet worden. We zijn al zo bezig met alles makkelijker maken en het niveau naar beneden halen. Op deze wijze is de L ook een BB aangelegenheid. In de L mag je dit echt al wel gewoon verwachten, zeker in de L paarden. En ja, nageeflijkheid is het gevolg van goed paardrijden maar dat mag je dan wel gewoon verwachten, anders blijven ze maar thuis oefenen en hebben ze op wedstrijd dus niks te zoeken. In de B wordt soepel omgegaan met nageeflijkheid en zijn er andere dingen belangrijker zoals tact, ontspanning, activiteit en of het paard naar de hand toeloopt. Dus niet perse rond maar wel in een verbinding naar de hand toe. Een losse teugel met het hoofd hoog is niet gewenst.
Maar laten we wel de basisprincipes van het rijden blijven koesteren. En niet alles maar aan alle kanten simpeler maken omdat ruiters dit nog niet kunnen. Dan is het hek van de dam.

eens
Laatst bijgewerkt door bulck op 10-06-21 08:26, in het totaal 1 keer bewerkt

L'embarras du choix


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amandavd, Carolien_P_S, kusjemariska, Lalala12468, Moirin, Nieuwsredactie, ringo94, rosslover, Rupser, Summerfly, Ubermetrics en 16 bezoekers