De Bokt-Wiki heeft hulp nodig! Van jou misschien?

Moderators: Essie73, EvelijnS, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Aurora3
Hoofd Wiki

Berichten: 9485
Geregistreerd: 28-05-05

Re: De Bokt-Wiki heeft hulp nodig! Van jou misschien?

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-21 09:16

@ Vealosz: super fijn dat je wil helpen. Het is de bedoeling dat we de behaalde resultaten op de belangrijkste wedstrijden in de artikelen van alle ruiters/amazones verwerken. In sommige gevallen zul je zien dat er veel meer (oude) resultaten in de artikelen staan, die gaan we allemaal weghalen zodat er een overzichtelijk artikel ontstaat met daarin de belangrijkste resultaten.
Zou jij bijvoorbeeld eens willen kijken naar het artikel van Jos Verlooy? Daar moeten alle resultaten nog toegevoegd worden. Een mooi overzicht van de resultaten kun je vinden op https://data.fei.org/Person/Performance ... 9AB93FFB95
Als je daar klikt op het tabblad Major results dan heb je al een mooie selectie van de belangrijkste resultaten.

Wat betreft de taken van de beeldredacteur, we hebben wat mensen nodig die actief op zoek gaan naar foto's die we mogen gebruiken. Er staan een hoop ongebruikte foto's op de Bokt Wiki, dus die mogen bij de artikelen gezet worden, op Bokt komen regelmatig foto's van Bokkers die we mogen gebruiken en je kunt natuurlijk ook buiten Bokt op zoek naar mooie foto's waarvan de fotograaf toestemming geeft voor het gebruik. Bijvoorbeeld op Wiki Commons staan vaak foto's die gebruikt mogen worden, maar je kunt ook aan bijvoorbeeld een eigenaar of ruiter vragen om een foto. Ook het uploaden van grote aantallen foto's kost best even tijd om dat netjes te doen, dus dat zou ook een mooie taak voor een beeldredacteur zijn.

Iemand maakt het paard vet


Aurora3
Hoofd Wiki

Berichten: 9485
Geregistreerd: 28-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-21 11:17

VuurVleugels schreef:
Ik studeer interculturele communicatie dus het lijkt me leuk om stukjes te schrijven! Wat is de werklast ongeveer, in uren per week? :)


Dat klinkt als een heel interessante studie zeg, moet je dan ook veel vreemde talen leren of richt jouw studie zich meer op de laag daaronder?

We hebben geen strikte regels voor hoeveel tijd je per week moet investeren. Natuurlijk zitten we wel met een vrij harde deadline omdat we voor de Olympische Spelen een groot aantal artikelen netjes voor elkaar willen hebben.
Als je het leuk vindt om stukjes te schrijven dan denk ik dat het schrijven van de biografie van de ruiters een mooie taak is voor jou. Je zoekt dan wat informatie bij elkaar, bijvoorbeeld op de site van de ruiter zelf, op de site van de FEI staat meestal wel iets en misschien kun je ook nog wat vinden via Google. Al die info combineer je dan tot een goed leesbare biografie van ongeveer een half A4tje in je eigen woorden. Je kunt zelf kijken hoeveel tijd je te besteden hebt en wanneer dat dan af is. Om te voorkomen dat er dingen blijven liggen lijkt het me goed om af te spreken dat je daar een week de tijd voor hebt. Lukt het een keer niet dan kan iemand anders ermee aan de slag.

Iemand maakt het paard vet

Aurora3
Hoofd Wiki

Berichten: 9485
Geregistreerd: 28-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-21 21:30

musiqolog schreef:
Als ervaren Wikipediaan zou ik dit best kunnen. Maar ik wil het niet. Ik roep al jaren: stop met die Boktwiki.

Alle, of vrijwel alle, informatie die op de Boktwiki haar plekje heeft, is ook welkom op Wikipedia. En in veel gevallen ís die informatie daar ook te vinden. In feite zitten we dubbel werk te doen en dat is zonde van onze tijd. De Nederlandse Wikipedia heeft meer mankracht (of menskracht, als je dat liever hoort) en kan daardoor hogere eisen stellen aan taal, inhoud, en actualiteit. Natuurlijk zie je gebruikers daar ook komen en gaan, dus het kan zijn dat specialistische paardenzooi daar niet altijd wordt bijgehouden, maar dat lijkt me een mooie taak voor ons.


Jammer dat je er zo over denkt. De Bokt Wiki is bedoeld als project voor en door bokkers, om de kennis en informatie die beschikbaar is bij de gebruikers van het forum makkelijker toegankelijk te maken. Een deel van de charme is juist om samen met alle bokkers een naslagwerk te maken waar we met zijn alle veel profijt van kunnen hebben.
Uiteraard is de informatie ook vrij beschikbaar voor mensen van buiten Bokt en dragen we op die manier ook bij aan het vergroten van de kennis binnen de paardenwereld. Door de concentratie aan paardenmensen hier op Bokt kunnen we de informatie en de nieuwe bijdragen op juistheid controleren en zorgen voor betrouwbare en goede artikelen. Dat is volgens mij echt uniek voor Bokt en daarom moeten we er niet mee stoppen.
Maar Wikipedia mag gerust de informatie van de Bokt Wiki met bronvermelding gebruiken.

Iemand maakt het paard vet

Aurora3
Hoofd Wiki

Berichten: 9485
Geregistreerd: 28-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-21 21:33

Joy_Mennings schreef:
Voor wanneer moet het af zijn? Het lijkt me erg leuk om te helpen, maar mijn examenperiode begint bijna.


De Olympische Spelen vinden plaats van 24 juli t/m 8 augustus, dus voor die tijd moeten we ongeveer klaar zijn. De dressuur is als eerste aan de beurt op de 24e, de eventing begint op 30 juli en het springen op 3 augustus.

Je kunt dus gerust na je examenperiode nog helpen, of als je even afleiding nodig hebt van het studeren ben je ook altijd welkom.

Iemand maakt het paard vet

Aurora3
Hoofd Wiki

Berichten: 9485
Geregistreerd: 28-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-21 21:35

Iris82 schreef:
Ik zou het ook leuk vinden om aan de slag te gaan met de Bokt Wiki. Ik zit al maandenlang na te denken om ergens iets op te gaan pakken en dit lijkt me een leuke uitdaging. :)


Wij hebben al even pb contact gehad. Voor de Wiki kunnen we altijd extra handjes gebruiken, zowel nu met de Olympische Spelen als met een heleboel andere artikelen. Iedereen die zin heeft om iets op te pakken is altijd welkom, kijk gerust eens rond op de Wiki zelf, of op WZ. En als je los van de Olympische Spelen niet helemaal weet waar te beginnen dan staat mijn pb box altijd open. Als je eenmaal bezig bent op de Wiki dan kom je steeds meer dingen tegen waar nog aan gewerkt kan worden.

Iemand maakt het paard vet

Aurora3
Hoofd Wiki

Berichten: 9485
Geregistreerd: 28-05-05

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-21 23:39

VuurVleugels schreef:
Ik heb onverwacht extra verantwoordelijkheid gekregen op werk waardoor ik mijn interesse helaas moet intrekken... :(


Hè wat jammer Vuurvleugels. Wie weet ooit als je weer wat meer tijd hebt.

Iemand maakt het paard vet


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Abel1970, Amber812, Focussed, idje, janneke_S, Joanne_, kwii, RedRoses, Rinkex, Roulette_, SandraS73, YandexBot en 23 bezoekers