NOC*NSF wil meer uitzonderingen voor topsporters

Moderators: Essie73, EvelijnS, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Canon

Berichten: 730
Geregistreerd: 09-10-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-20 10:22

Ik ben het eens met jullie beiden. Maar ik vind het een heel lastige situatie omdat ik zelf de (medewerkers binnen de) bonden, topsporters, verenigingen en breedtesporters meemaak en zie watvoor impact het heeft op hen..

Daarnaast weet ik ook dat er veel meer achter de schermen gebeurt dan dit enkele artikel laat zien, want nu lijkt het alsof ook de bonden om een uitzonderingspositie bedelen. Dat doen zij niet. Dat is NOC en NOC gaat over de topsport.. De bonden, waaronder ook die hier genoemd worden, willen natuurlijk kunnen spelen, maar raden hun topsporters bijna een "thuisvakantie en zelf trainen" aan en richten zich juist enorm op de breedtesporters: De jeugd die wel mag blijven spelen en de verenigingen die daarin dringend hulp nodig hebben. Ze kijken veel meer naar wat kan, in plaats van wat ze niet meer mogen.

Door de afgelopen eerste golf is NOC*NSF 1,7 miljoen breedtesporters verloren. Dat aantal sporters is de afgelopen 6 jaar nog nooit zo laag geweest. Dan snap ik dat NOC zich zorgen maakt en de mogelijkheden aftast. Aan de ene kant kan ik mij ook indenken dat er meer sectoren zijn die zich belangrijk vinden en daar hun eigen argumenten voor hebben. Dat heeft iedereen en dat mag. En ik denk ook wel dat dat evengoed gebeurt. En inderdaad, dankzij voetbal is nu het hek van de dam.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 78Trijnie78, Mo_86, PetalBot, SemrushBot en 1 bezoeker