Tweede keer voorrijden in tuig goed verlopen

Moderators: Essie73, xingridx, Muiz, NadjaNadja, Firelight, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

prugelpiet
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 10411
Geregistreerd: 20-01-12
Woonplaats: Drenthe

Tweede keer voorrijden in tuig goed verlopen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-09-20 12:51 Tip de Nieuwsredactie

KWPN
Fokkerij

Afbeelding
Tuigpaardhengst Fantijn, hier met Linda Boelens. Foto: aniek1985


Vanmiddag stond de tweede keer voorrijden in tuig voor de aangewezen tuigpaardhengsten, die 13 oktober starten aan hun verrichtingsonderzoek, op het programma. Zij werden door hun eigen trainer voorgesteld volgens een vastgesteld protocol.

Twee weken geleden werden de hengsten voor de eerste keer in tuig gepresenteerd, vandaag was de tweede keer voorrijden in tuig. Net als de vorige keer werd een verrichting gevraagd die bijna gelijk is aan die van de alternatieve IBOP. Hierdoor kan de hengstenkeuringscommissie niet alleen de showdraf, maar ook zaken als de stap, gehoorzaamheid en trainbaarheid en natuurlijke aanleg goed beoordelen.

De hengsten Maximiano I&S (v.Baarzens Jagerszoon), Maestro (v.Imago HBC), Macho (v.Indiana), Milan (v.Indiana) en Magnifiek (v.Idol) werden vandaag in tuig gepresenteerd. De hengst Meander (v.Cizandro) werd door de eigenaren afgemeld en Magistraal (v.Icellie) was met een veterinair attest afwezig vandaag. Dat betekent dat er zes hengsten aangeleverd kunnen worden tijdens de start van het verrichtingsonderzoek op dinsdag 13 oktober. Tijdens de aanlevering worden de hengsten nogmaals door de eigen rijder voorgesteld in tuig en indien zij trainbaar blijken en veterinair akkoord worden tijdens de klinische keuring, kunnen zij starten aan hun onderzoek.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Davina9, MaanNaam, pol013, Talindos en 8 bezoekers