[BLOG]Hoge pieken na diepe dalen. Op naar het NK!

Moderators: Dani, NadjaNadja, Duhelo, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Katja
Blogger

Berichten: 41836
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

[BLOG]Hoge pieken na diepe dalen. Op naar het NK!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-09-20 11:42 Tip de Nieuwsredactie

* Bokt.nl
Blog

Afbeelding

Wie ben ik? Marijke, 46 jaar. Orun instructrice, begonnen als springruiter en inmiddels omgeturnd naar dressuur. Met Adjudant en MDG Equestrians Connecticut heb ik Grand Prix gereden en met Eros Lichte Tour. Afgelopen jaar ben ik vooral druk geweest met revalideren en sinds vorige maand weer terug op wedstrijd.

Long time no blog...
De laatste maanden had ik niet zoveel inspiratie om te schrijven maar het wordt hoog tijd om jullie weer eens bij te praten. In maart ging ik een maandje op reis en daarna ben ik weer rustig begonnen met wat paardrijden. Hoewel rustig, na de eerste keer heb ik drie nachten niet kunnen slapen van de spierpijn :')
Maar verder was het gewoon rustig, eerst twee keer in de week en inmiddels drie keer in de week. Pas toen ik weer ging rijden merkte ik hoeveel ik het rijden gemist had en heel langzaam aan werd alles een beetje fanatieker. Zo fanatiek zelfs dat ik een startkaart aan mocht vragen met de allerknapste Santander. Eind juli ging ik voor het eerst op stap voor een rondje oefendressuur. Stresslevel op maximaal en het was allemaal nog niet zo simpel. In alle spanning vergat ik te rijden en dat helpt natuurlijk niet zo mee en Santander bleek in de ring een stuk scherper dan ik gedacht had waardoor ik de afstemming even moest vinden.
Al met al dus een heel leerzaam rondje voor ons beide want ondanks dat het nog niet zo ging als ik wilde gaf het me wel veel informatie om mee verder te trainen naar onze eerste wedstrijd samen.

Twee weken later was het zover. Ik had mezelf al bijna verstopt onder een berg van onzekerheid. Het was voor mij de eerste keer dat ik een paard vanuit niets in de subtop ging starten en dan ook nog in het ZZZ wat de klasse is die me het minst goed past maar wat op dit moment wel de meest logische keuze was. Kon ik het wel? Waren we er wel klaar voor? Als ik maar niet voor gek rijd. Nou ja, ga zo nog maar even door want zo maakte mijn hoofd overuren. En een starttijd vroeg in de avond zorgde er ook voor dat ik een hele dag had om me druk te maken over dit alles.
En toen was het zover. Losrijden was al fantastisch! Hij was zo ontzettend lief en braaf en liep zo fijn dat ik genoot van iedere seconde. Zo erg zelfs dat mijn dag al niet meer stuk kon voor ik de ring in reed.
Maar ook daar ging alles super goed, misschien zelfs wel boven verwachting. En dat vond de jury ook want op mijn protocol stond de magische score van 71,5% *\o/*

Na een paar dagen roze wolk en een makkelijk weekje voor ons beide om bij te komen van dit avontuur gingen we aan de slag voor onze volgende wedstrijd. Iets minder spanning, iets meer vertrouwen en iets minder briljant gereden. Net wat meer rommeltjes en een hele dikke (ruiter)fout in de tweede pirouette. Maar toch was deze proef ook nog goed voor net geen 69%.

En toen kon ik iets doen waar ik een paar weken daarvoor nooit over had durven dromen namelijk mijn inschrijving voor het NK dressuur versturen.
Echt een bucketlist ding voor me om een keer daar te rijden tussen alle grote namen en onwerkelijk dat het na twee wedstrijden al zover is dat we daar heen mogen.

Gelukkig is mijn stresslevel weer door het dak aan het gaan hierdoor. Want het is toch wel even iets anders dan een gewone wedstrijd en zo last minute moest er ook best veel geregeld worden en voor de zekerheid moet ik natuurlijk ook nog een kür op muziek hebben.
Op dit moment wissel ik een beetje af tussen *\o/* , := en %) maar ik ben vooral heel trots op wat ik bereikt heb in de afgelopen maanden en ga volgende week keihard genieten van iedere seconde.
Laatst bijgewerkt door JPitty op 10-09-20 23:59, in het totaal 1 keer bewerkt
Reden: Foto voor ticker zichtbaar gemaakt.Katja
Blogger

Berichten: 41836
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-20 18:01

Bedankt allemaal! Ik ga er zeker van genieten want zoiets maak je misschien maar één keer mee.

Elisa2 schreef:
Ben je lichamelijk weer helemaal de oude?
Helaas niet echt. Maar ik word steeds beter in daarmee omgaan en dat scheelt enorm veel.

Sharani schreef:
Heel veel succes! Misschien zie ik je wel rijden, ik ben vrijwilliger op het NK.
Welke dag(en) en ring moet je?
Ik moet op vrijdagmiddag in ring 2. En dan waarschijnlijk zaterdagochtend weer in dezelfde ring.
Als alles boven verwachting goed gaat mag ik zondag in de hoofdring.

Katja
Blogger

Berichten: 41836
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: [BLOG]Hoge pieken na diepe dalen. Op naar het NK!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-09-20 21:21

Wat een mooi compliment. Dank je!!

Dan zie ik je vast Sharani. Grote rubriek dus er komt veel langs die middag.

Katja
Blogger

Berichten: 41836
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Re: [BLOG]Hoge pieken na diepe dalen. Op naar het NK!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-09-20 21:11

Bij mij is de stress veel erger geworden na mijn ongeluk Diesel54. Ik kon daarvoor juist wel eens te makkelijk zijn ook al was ik bij vlagen wel onzeker over mijn rijden ik had nooit extreem veel wedstrijdstress. Maar nu heeft mijn hoofd heel veel vastigheid nodig en trek ik spontane uitjes en dergelijke heel slecht. Dus naar een wedstrijd waarvan ik de omstandigheden niet ken, de startlijst pas een paar dagen van tevoren bekend wordt en noem maar op is echt wel een uitdaging. En dan natuurlijk ook nog tussen zoveel bekende namen rijden maakt het ook wel iets ingewikkelder. Maar ik weet ook zeker dat ik het uiteindelijk heel leuk ga vinden.

Thanks Berdien! Hij is zo knap en ik lift gewoon lekker mee.

Katja
Blogger

Berichten: 41836
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-09-20 10:09

Afbeelding
Hij was gisteren super braaf. Vond het wel spannend maar volgens mij vooral heel erg leuk en interessant.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Googlebot, Indi_Vito, Jet, Marg, Pastelle, Shalimar, snoopydogy, zonnetje1903 en 23 bezoekers