[BLOG] En toen vielen we in het Coronagat...

Moderators: Hanmar, Princesj, Shanna, EvelijnS, Dani, ynskek, Mondy, Polly, Ladybird

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
kyrkelover
Blogger

Berichten: 7683
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Boxmeer

[BLOG] En toen vielen we in het Coronagat...

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-03-20 15:52 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl
Blog

Afbeelding


Geen wedstrijden meer, geen trainingen meer, geen doelen meer. Het voelt allemaal zo zinloos momenteel. Het trainen, het stellen van doelen of het maken van een planning. Ik denk dat genoeg mensen dit zullen herkennen. Want ja ook ik ben een ruiter die wedstrijden "nodig" heeft om naartoe te werken en om een bepaalde lijn in het werken te hebben. Sinds de Coronapandemie is dit allemaal weg gevallen en dit heeft serieuze gevolgen voor ons allemaal. Laat ik wel voorop stellen dat ik zeker de ernst van de situatie in zie en de maatregelen begrijp en dat dit dan ook los staat van deze blog! Wel moet ik toegeven dat ik de situatie erg lastig vind.

Rensport en corona
Voor de gehele rensport wereld heeft deze pandemie zeer grote gevolgen, immers het bestaan van de rensport hangt af van de inkomsten aan geld uit weddenschappen. Aangezien de rennen overal afgelast worden, zorgt dit dus voor immense problemen. Zeker gezien het feit dat niemand weet hoe lang dit gaat duren en dat ik denk dat deze pandemie nog wel een tijdje aanhoudt. Vlak voordat de Coronacrisis ook in Nederland losbarstte, stonden wij aan de voet van het nieuwe grasbaanseizoen. Dit wil dus zeggen dat alle paarden na hun winterrust weer volop in training stonden klaar voor de aankomende rennen. Zo ook mijn eigen renpaard die werd klaargestoomd voor zijn eerste koers begin april. Maar van de ene op de andere dag viel alles weg en daarmee dus ook het doel om naar iets toe te trainen. De eerste 1 a 2 weken train je nog door, maar nu begint het Coronagat toch als een bom in te slaan. Daar sta je dan met al die topfitte paarden die nu nergens heen kunnen. Maar veel erger de gevolgen dat dit allemaal heeft op het personeel en de eigenaren die nu geen kant op kunnen. Net zoals met topsporters is het voor ons ook nodig om te pieken op het juiste moment, maar ja wanneer gaat dat juiste moment nu komen? Het voelt allemaal zo ontzettend zinloos om de paarden fit te houden voor het moment dat we weer kunnen gaan beginnen. Immers genoeg renpaarden die voor enkele speciale rennen klaargestoomd worden waardoor hun hele carrière bepaald wordt.

Dan hebben we het nog niet eens gehad over de financiële gevolgen voor stalpersoneel, kleine eigenaren, wedkantoren, renbanen en noem het maar op. Immers wordt dit allemaal hoofdzakelijk gefinancierd door weddenschappen... Zelfs als dadelijk de Coronacrisis voorbij is, is het nog afwachten hoeveel gevolgen dit heeft gehad op de gehele industrie. Immers een paar weken komen we wel door, maar wat als dit een half jaar of nog langer gaat duren? Ondanks dat velen denken dat er goed te verdienen is aan de rensport, kost het met name bakken met geld dus deze situatie is zeker op langere termijn erg problematisch. Denk aan de fokkerij, de koop en verkoop van paarden en noem het maar op.

Afbeelding

Laat ik voorop stellen dat ik hoop dat iedereen er gezond uit komt en nogmaals ik snap heus dat we bevoorrecht zijn en alles in perspectief moeten zien. Maar dat neemt niet weg dat de gevolgen voor veel mensen en paarden gigantisch gaan zijn.


Afbeeldingkyrkelover
Blogger

Berichten: 7683
Geregistreerd: 28-12-03
Woonplaats: Boxmeer

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-20 10:39

@Floran er is vandaag weer een noodbrief uitgegaan vanuit de draf & rensport sector omdat wij afhankelijk zijn van wedomzetten.
Deze zijn er nu niet..
Dit gaat niet alleen voor nu problemen geven, maar wellicht nog jaren en gaat een slijtage slag zijn voor velen.
Dit is een professionele sector waar veel kosten aan zitten. Het is niet net zoals bij de overige disciplines waar een startpas slechts €130 kost. Nu met het sluiten tm 1 juni zullen wij ook na de maatregelen moeten vechten voor de sport. Trainers/eigenaren/renbanen zijn afhankelijk van de rennen en de mogelijkheden voor compensatie vanuit de overheid is nihiel.

Daar komt uiteraard het emotionele persoonlijke vlak nog bovenop. En ik raak heus niet in een depressie hoor, maar trainen doe ik wel 60% minder.
Maar neem bijvoorbeeld de dochter van Wijsje. Flink balen natuurlijk dat zulke kansen aan je neus voorbij gaan. Ook zij zal alles zeker in perspectief zien!
Maar het is wel zo dat voir genoeg kinderen het een vervroegde/vervelende afsluiting van bijvoorbeeld de ponytijd is.

Ga je daar dood aan, nee natuurlijk niet!
Maar alles kan best een aardige impact hebben al denk ik dat we er allemaal over eens zijn dat we vooral hopen hier gezond uit te komen.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BlogBeat en 5 bezoekers