Australisch paard wint spannende Melbourne Cup

Moderators: Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Mkango

Berichten: 311
Geregistreerd: 28-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 12:02

Elisa2 schreef:
Ik kan dit soort nieuwsberichten ook niet meer lezen zonder direct de docu over het slachten weer in m'n hoofd te krijgen. Ik hoop dat deze winnaar een beter lot heeft.

Ik heb overigens ook niets tegen de rensport, wilde "vroeger" graag jockey worden. 8-)

Een winnaar van een race als deze eindigt niet zomaar bij de slager. ;) Hij is een ruin, dus vermoedelijk blijft hij nog wel even racen, en voor een paard met deze staat van dienst, die zo in het zicht van de wereld racet, wordt wel een goed thuis gezocht wanneer hij eenmaal met pensioen gaat. Meer bezorgd zou men moeten zijn om de duizenden paarden die géén Melbourne Cup op hun naam hebben staan en die op kleine banen in slechte races moeite hebben om mee te komen. :)

[o]


Mkango

Berichten: 311
Geregistreerd: 28-08-17

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 13:36

Ik heb de reportage inderdaad gezien, en het overgrote merendeel van de paarden die ze bij naam noemen, valt in de categorie die ik aanhaalde en zijn verre van kampioenen, met uitzondering van twee (hoewel die ook bij lange na geen Melbourne Cup materiaal waren): Tahitian Black en War Ends. Prijzengeld, waar zij sterk de nadruk op leggen, zegt imo niet zoveel over de kwaliteit van het paard, want het prijzengeld in Australië is één van de hoogste ter wereld; rating en klasse waarin ze racen zegt meer over het kaliber, en dus ook het kaliber paard dat het meest bij de slacht eindigt. :) Het is goed dat men zich bekommert om het lot van deze dieren, maar mijns inziens zijn de Melbourne Cup contenders niet de paarden die het grooste risico lopen in de rij bij de slacht te eindigen, deels dus ook omdat ze zich bewegen voor het oog van de hele wereld en de pers.

[o]

Mkango

Berichten: 311
Geregistreerd: 28-08-17

Re: Australisch paard wint spannende Melbourne Cup

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 14:10

Over welke verdediging heb je het?

[o]

Mkango

Berichten: 311
Geregistreerd: 28-08-17

Re: Australisch paard wint spannende Melbourne Cup

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-11-19 21:52

Het is inderdaad te hopen dat er nu degelijk beleid komt dat ook gehandhaafd wordt, juist voor die paarden die er makkelijk via de achterdeur uitgewerkt kunnen worden doordat hun prestaties niet breed uitgemeten worden in de pers. :)

(Wat in essentie ook meteen mijn punt was, @Ayasha. ;) Ik probeerde op geen enkele manier goed te praten wat er gebeurt, maar probeerde duidelijk te maken dat de écht goede paarden niet tot de grootste risicogroep behoren, en dat het juist de "verre van kampioenen" zijn die het scherpst in de gaten gehouden moeten worden door de verantwoordelijke instanties zodat ze niet via een achterdeurtje toch naar de slacht verdwijnen zonder reden. De publieke outrage als een paard zoals Vow And Declare bij de slacht zou eindigen, zou nauwelijks te overzien zijn en ook schadelijk zijn voor de sport, terwijl de duizenden paarden die niet zo goed zijn, ongemerkt van het toneel verdwijnen waardoor dit soort misstanden dus kunnen bestaan.)

[o]


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Alta, fiedelll, Lunamoon, Muga, SafierZ, siloux, Vagabondo en 18 bezoekers