Shetlander al ruim een maand verdwenen in Achterberg

Moderators: Dani, NadjaNadja, Duhelo, Muiz, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 7952
Geregistreerd: 20-04-16

Shetlander al ruim een maand verdwenen in Achterberg

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-19 14:16 Tip de Nieuwsredactie

*Bokt.nl / Politie / RTV Utrecht
Juridisch

Afbeelding
Foto van Facebook stalhouder

Heel Achterberg is op zoek naar een verdwenen pony. De Shetlander die luistert naar de naam Rico verdween in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 maart 2019 uit een weiland van een pensionstal aan de Zandweg bij Achterberg in de gemeente Rhenen.

Normaal staan er vier pony's in het weiland waar Rico uit verdween. Stleigenaresse Ilonca Sterkenburg trof er op de bewuste ochtend echter maar één aan in het weiland. Het hek stond open en twee andere pony's trof Sterkenburg aan in een nabijgelegen maisveld. Rico bleef spoorloos. Omdat het volgens haar onmogelijk is dat de pony's het hek zelf hebben geopend, gaat ze ervan uit dat iemand moedwillig het hek heeft geopend en Rico heeft meegenomen.

"Je gaat de meest nare scenario's in je hoofd halen. Een van de ergste is dat hij bij de slacht terecht is gekomen. Daar hopen we natuurlijk niet op en we blijven doorgaan met zoeken, maar het wordt wel moeilijker", zei de stalhoudster in het ingeschakelde programma Bureau Hengeveld.

Zijn baasje en verzorger missen Rico enorm en willen hem graag weer in het weiland bij de andere pony's terugzetten. De shetlanders zijn familie van elkaar en erg aan elkaar gehecht. Hun gedrag is volgens de eigenaar zichtbaar veranderd sinds Rico weg is.

De politie onderzoekt de verdwijning, maar houdt rekening met meerdere scenario's. Diefstal lijkt niet voor de hand te liggen, omdat een shetlander niet veel geld waard is. Het zou kunnen gaan om een kwajongensstreek. Iemand zou bijvoorbeeld het hek geopend kunnen hebben, waardoor de dieren konden ontsnappen. Het is ook mogelijk dat Rico daarna is verdwaald. Iemand zou zich vervolgens over hem ontfermd kunnen hebben en niet weten wie de eigenaar is.

De stalhoudster hoopt dat iemand de pony ergens gezien heeft of dat iemand weet wie er achter het openen van het hek zit. Rico is een voskleurige shetlander met lichte manen, en het is een ruin. Rechtsvoor heeft hij een witte sok en hij is ongeveer 12 jaar oud. Hij is niet gechipt.

Bekijk hieronder de aflevering van Bureau Hengeveld:


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Chely, ikkedus, Ipsilonka, LDRD, marshmellow, Taucha, xAnthea en 18 bezoekers