Waarom doen we wat we doen: Manoeuvreer door het verkeer

Moderators: EvelijnS, Essie73, Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

MairiMacBran
Berichten: 716
Geregistreerd: 01-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-19 08:04

Ik snap eigenlijk niet waarom je het (rij)gedrag van deze mevrouw zo vergoelijkt. Wat zij deed is simpelweg een overtreding, of ze nu een span paarden, een andere auto of welke weggebruiker dan ook, afsnijdt en zelfs raakt. Het heeft helemaal niets met het feit dat jij met paarden op de weg zat te maken, genoeg andere weggebruikers die ook minder hard rijden dan de buuf lief is en die rijdt ze neem ik aan, ook niet zomaar van de sokken.

Dat gezegd hebbende, ik rij met mijn bijrijdpaarden alleen maar buiten, maar vermijd wegen zoveel mogelijk. De oudste is op de heenweg kuikenmak en kijkt nergens van op, op de terugweg echter, wordt de oude dame zo heet in haar hoofd(ze staat nogal hoog in het bloed) dat met name groot verkeer paniek veroorzaakt. Dat probeer ik dus zoveel mogelijk te voorkomen door via een doodlopend weggetje een natuurgebied in te gaan, waar hooguit wandelaars, fietsers en een enkele mountainbiker door het bos komen. Maar regelmatig komen er ook mensen hun hond uitlaten en die crossen met hun auto zo ver als kan over het fietspad het natuurgebied in, want stel je voor dat je een stukje moet lopen. En die types zien er geen been om gewoon op dat smalle fietspaadje met aan de ene kant een stuk bos en aan de andere kant een breed kanaal, dus geen uitwijkmogelijkheid, vlak langs paard te scheuren, of godbetert, op paard haar hielen achter haar te gaan claxonneren.

Rekening houden met andere weggebruikers is wat je ook leert tijdens je rij- en theorielessen en dat geldt voor alle partijen.
Laatst bijgewerkt door MairiMacBran op 16-04-19 08:16, in het totaal 1 keer bewerkt


MairiMacBran
Berichten: 716
Geregistreerd: 01-04-14

Re: Waarom doen we wat we doen: Manoeuvreer door het verkeer

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-19 08:27

Maar je leert toch tijdens je autorijlessen hoe je paarden op de weg dient te benaderen en/of inhalen? Dan kun je er nog zo veel of weinig verstand van hebben, het wordt je tijdens de lessen toch wel duidelijk?
Bovendien heb je ook nog zoiets als gezond verstand en hopelijk, fatsoen.

MairiMacBran
Berichten: 716
Geregistreerd: 01-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-19 08:44

Ik heb het zowel in de theorie als in de praktijk gehad. Staat ook gewoon in de theorieboeken.
Bovendien leer je ook dat je rekening dient te houden met je medeweggebruikers, in welke hoedanigheid dan ook. Je haalt toch ook geen fietsers in met enkele milimeters afstand? Of wandelaars, steppers, skeelerende mensen? Laat staan als je ook nog tegemoetkomend verkeer hebt. Waarom zou je dat dan wel doen als er toevallig een paard loopt?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ComscoreBot, SentiBot en 3 bezoekers