Waarom doen we wat we doen: Manoeuvreer door het verkeer

Moderators: Muiz, NadjaNadja, xingridx, Firelight, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

pien_2010

Berichten: 24977
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-04-19 18:05

Ja en nee met je eens }>

Nee, niet met je eens → want:
Wij hebben precies hetzelfde meegemaakt als jij, met dat verschil dat Hercule die in volle draf over de weg reed (keurig gewoon) gepasseerd werd, vreselijk gesneden door een duitser in een hele dikke auto en alleen hem niet aantikte van voren doordat Hercule niet alleen vol op de rem ging, maar zelfs een stukje achteruit sprong. Vervolgens gelijk in pittige draf zijn weg vervolgde. Ik was niet eens geschrokken zo snel ging het. MAAR de politie had dit gezien, en die Duitser met zijn dikke auto kreeg aan zijn gezicht te zien, een dikke vette prent van de politie, die "not amused waren". Snijden van welke verkeersdeelnemer dan ook mag gewoon niet. Die vrouw was zelfs zonder aantikken van jouw span zwaar in overtreding en dat mag je haar van mij toch netjes gaan vertellen.

Als je in Frankrijk fietsers passeert moet je 2 meter tussen jou en de fietser laten . Als je dit niet doet en de politie ziet dit dan krijg je een pittige prent.

Fatsoen en haast. Het fatsoen, vaak in drukke steden, is vaak ver te zoek. Fatsoen voor kleine kinderen te voet of op de fiets, voor oude mensen, gehandicapten en voor dieren inclusief paarden. Hoe anders is dat hier waar iedereen gas enorm terug neemt als ze mij zien met paarden aan de hand of onder de man. Auto wordt altijd aan de kant gezet en tractoren zetten de motor uit behalve niet bij die boeren die hier wonen en weten dat onze paarden tractor bom proof zijn. Waar is het zorgen voor elkaar gebleven, het op elkaar letten, het fatsoen? In onze jachtige Nederland is dat fatsoen, die rust ver te zoeken en gelukkig gaat het vaak goed.

Wel met je eens→ want:
Inderdaad zorg dat je jouw paarden goed voor elkaar hebt precies zoals je schrijft. Rijd met lef en durf en ben super geconcentreerd. Zorg dat je zoveel verkeersinzicht hebt, dat je jezelf niet in een gevaarlijke situatie laat manoeuvreren. Dat betekent dat het veiliger kan zijn, om soms als je iets super hard ziet aankomen in pittige draf (als je paard 100% goed is aan de hulpen) midden op de weg te gaan rijden. Zorg dat je goed zichtbaar bent (fel verlicht verkeersjasje) en 99% stopt met veel te hard rijden en neemt gas terug. Mensen horen niet op smalle dijkjes met 100km langs paarden te racen (of fietsers, honden, etc etc). Maar pas je ook aan. Op de wat drukkere wegen was het voor Hercule doodnormaal om pittig voorwaarts te zijn. Wat je schrijft van geconcentreerd zijn herken ik. Wij moesten altijd een 80 km weg over om in het bos buiten te kunnen rijden. Deze was zo verschrikkelijk druk . Beiden paarden zetten we dan naast elkaar, doodstil stonden ze te wachten super geconcentreerd op dat ene gaatje, en bij ja waren ze gelijk in pittige draf naar de overkant. Onze deugnieten hebben daar nog nooit verzaakt. Ze wisten dat het er op aan kwam en ze zeer geconcentreerd op die plek moesten zijn en samenwerken. Dus inderdaad heb ook je paarden top in orde of als ze dat niet zijn ga oefenen op uren dat er geen verkeer is. Hebben wij ook gedaan met de jongste onder begeleiding van de oudste.

Ik vind dat deelnemen aan het verkeer is voor mensen die hun zaakjes goed op orde hebben en zich fatsoenlijk gedragen. Geen telefoon en geen alcohol als je nog paard (en auto) gaat rijden in het verkeer.
Als ik een etentje heb en ik moet een klein stukje in de buurt met de auto naar huis, wil ik nog wel eens een piep klein glaasje wijn nemen :o . Mijn auto doet toch precies wat ik wil. Met paardrijden heb ik nog nooit 1 slokje alcohol genomen. Een paard is een levend wezen en altijd kun je daardoor in een onverwachte gevaarlijke situatie terecht komen doordat hij iets stoms doet. Het heeft me vaak verbaasd op groeps buitenritten hoe gemakkelijk er een glaasje bier of wijn word gedronken in de pauze. Gewoon nooit doen.


pien_2010

Berichten: 24977
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-04-19 11:57

MirandaFuego schreef:
Als ik een kind zie fietsen raas ik daar ook niet als een gek vlak langs.
Dit is het dus.

Over een tijdje gaan wij hier waarschijnlijk een paardje erbij krijgen. Natuurlijk ga ik met haar oefenen aan de hand onder het zadel enz. Omdat mijn paarden zo vreselijk goed zijn in het verkeer, en al die boeren dat hier onderhand wel weten, ga ik diegene die hier elke dag langsrijden wel eventjes waarschuwen dat ik met een nieuwe begin. We zorgen goed voor elkaar hier en zij zien het verschil niet wie ik ad hand heb of onder mijn kont, ik weet 100% zeker dat ze me dankbaar zullen zijn en eventjes extra mee uitkijken.

pien_2010

Berichten: 24977
Geregistreerd: 08-12-10
Woonplaats: Limousin

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-04-19 09:01

Polo13, Treurig toch. Zo anders als hier. Vanochtend liep ik met mijn paarden aan de hand naar de wei. ONze Polleke had duidelijk wat last van ochtendstijfheid (artrose). Er kwam een autobus aan en het weggetje is smal en ik moest nog 100 meter naar de wei. De man zette al 100 meter voordat hij bij ons was de autobus in de berm. Niet nodig hoor met onze paarden, maar dat is toch lief?
Toen wij op de wei waren en hij passeerden en ik mijn duim omhoog stak om te bedanken, ging het raampje open met de vraag: "elle a mal de pied"→ doet de voet zeer? en op mijn "oui" was het zwaaien en wegwezen. Hij had het gewoon gezien, dat het beestje echt niet sneller kon.
Die haast in Nederland vind ik moeilijker en moeilijker om mee om te gaan en daar begrijp ik helemaal niets meer van, want het gaat nergens over. Zo zonde want daardoor kunnen zoveel leuke dingen niet meer.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Jet, Passadena, Prima2Donna, SemrushBot en 9 bezoekers