Ruiters Moerdijk moeten paardenpoep voortaan opruimen

Moderators: Amaryllis, Hanmar, Polly, Dani, Shanna, khirshanta

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Nieuwsredactie

Berichten: 5692
Geregistreerd: 20-04-16

Ruiters Moerdijk moeten paardenpoep voortaan opruimen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-02-19 17:11 Tip de Nieuwsredactie

Internetbode.nl
Overige
Ingezonden door Mazida

Afbeelding
Foto door nikki-fotografie


MOERDIJK – Ruiters moeten de paardenpoep van hun viervoeter voortaan opruimen. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Die stemde met grote meerderheid in met een wijziging van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) om dit mogelijk te maken.

Volgens de VVD, BurgerBelangen Moerdijk (BBM) en Moerdijk Lokaal vormen de uitwerpselen op de weg een grote ergernis. Daarnaast kan de poep gevaarlijk zijn, omdat er ziektekiemen inzitten. Ook vinden zij het vanzelfsprekend dat de veroorzaker de stront zelf verwijdert. Een opruimplicht in de APV maakt ruiters en koetsiers er bewust van dat het niet netjes is om poep achter te laten.

Ruiters dienen paardenpoep in de bebouwde kom meteen op te ruimen. Buiten de bebouwde kom krijgen zij 24 uur de tijd om dit na uitwerpen te doen. In de gemeenteraad was enige discussie over de uitvoerbaarheid van het amendement. Zo vroeg raadslid Hans van Brenkelen van Onafhankelijk Moerdijk zich af of het wel veilig is voor ruiters om even af te stappen om de poep op te ruimen.

Volgens de burgemeester Jac Klijs is paardenpoep in de openbare ruimte geen groot probleem, maar is het wel goed om 'het ergens geregeld te hebben.' Hij vindt ook dat ruiters hun paard best even aan een hek kunnen binden om vervolgens de ''rommel op te ruimen.' Ook merkte Klijs op dat het een hele ergernis kan zijn voor fietsers als zij ineens een grote mesthoop tegenkomen, waardoor zij hun stuur ineens moeten omgooien: "Dan denk je: Shit, ruim het op!" Wel gaf hij aan dat de handhaving in de praktijk geen hoge prioriteit zal krijgen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Daphneeeej, Maaike_Indy, Mosh en 15 bezoekers