4DimensionDressage - lotgenoten!

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Skippy01

Berichten: 2898
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: rijen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-18 07:30

janouk schreef:
Ik denk wel dat het soms goed is om ongenuanceerd een stelling neer te zetten, om mensen zelf aan het denken te zetten en de discussie aan te zwengelen.

In mijn ogen is het probleem dat partijen vanuit hun eigen specialisme het paard benaderen. De een is veearts, de ander fysio, insteucteur, trainer of zadelspecialist. Vanuit verschillende oogpunten kijken ze naar het paard.

Het zou mooi zijn als er een generalist is, die van alle aspecten van het paard veel verstand heeft.

Om zoveel mogelijk te leren om zelf mijn paarden in optima vorm te houden, ga ik vandaag de workshop fascia ontspanning in combinatie met revalidatie training doen bij equismart.

Ik probeer informatie te halen op allerlei plekken en pas toe wat bij mij en mijn paarden past


Precies wat je zegt @Janouk! Ongenuanceerde stellingen kunnen heel fijn zijn. Ik heb het artikel primair gelezen als 'een verkeerde boom en verkeerde houding geven veel problemen en een 'simpeler' zadel kan daar veel in helpen'. Die nuance heb ik er zelf uitgehaald en als zodanig het artikel ook gedeeld op mijn pagina.

Mijn achtergrond? Instructeur, masseur/ bodyworker, biomechanisch/ biodynamisch trainer. Ik pak bij klanten stukjes revalidatietraining op nadat de osteopaat / fysiotherapeut de boel hebben kunnen fixen. Grootste probleem vaak: zadelligging en ruiterhouding. En wat je daar dan A of B in wil noemen, zal me worst wezen in feite, maar bijna altijd verwijs ik door om het zadel eens goed onder de loep te nemen en pak ik zelf ruiterhouding mee. Zelf rijd ik graag met boomloze zadels of 'lederen boom' zadels, maar ook dat is natuurlijk een keuze en er hoeft niks mis te zijn met een boomzadel - dressuur of springen maakt me in feite helemaal niks uit - als dat zadel maar wél passend is voor jouw paard, zowel in stilstand áls in beweging, en regelmatig gecontroleerd wordt.Skippy01

Berichten: 2898
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: rijen

Re: 4DimensionDressage - lotgenoten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-18 07:45

@Knollentuin, daar kun je wel gelijk in hebben inderdaad hoor! Er zijn meer dan genoeg goede dressuurzadels. En ook echt genoeg slechte springzadels. Goed en slecht als in 'passend of niet passend bij jou en jouw paard'. (Natuurlijk zijn er ook gewoon écht beroerde zadels, kwalitatief beroerd zeg maar.)
De nuance was misschien fijn geweest voor veel lezers. Zelf heb ik een tijdje artikelen geschreven en ik schreef ook JUIST ongenuanceerd. Heb ik niet per se vrienden mee gemaakt in sommige kringen, maar het heeft wél discussie aangewakkerd en daardoor bewustwording gecreëerd.

Skippy01

Berichten: 2898
Geregistreerd: 01-11-06
Woonplaats: rijen

Re: 4DimensionDressage - lotgenoten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-18 08:03

Dan ben jij een fijne instructeur, want veel instructeurs vinden het geloof ik bést fijn om klakkeloos gevolgd te worden :D
Ik adviseer lesklanten van mij zelfs om ook regelmatig bij een ander iets mee te pakken om een open blik te houden. Zelf train ik ook bij twee instructeurs.
Maar inderdaad: veel mensen volgen bijna slaafs een trainer of andere 'expert', trekken niets in twijfel en helpen zo hun paard de afgrond in... :(


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 1 bezoeker