4DimensionDressage - lotgenoten!

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
SuperZodiaX
Berichten: 1109
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Dordrecht

Re: 4DimensionDressage - lotgenoten!

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-18 09:37

Ik heb het boek en vind het interessant, maar voor mij persoonlijk alleen een iets uitgebreidere uitleg van wat ik altijd al gebruik in mn trainingen. Paarden in balans brengen, druk en loslaten als beloning en ze zo hun lijf optimaal leren gebruiken. Ik rij met mn paarden zz licht en Z1SuperZodiaX
Berichten: 1109
Geregistreerd: 26-05-03
Woonplaats: Dordrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-08-18 09:54

sorbetje schreef:
@ Janneke2, bedankt voor je uitleg!Dat is idd wat ik mij afvroeg omdat de paarden op de foto s en filmpjes die ik zag vrij horizontaal en op lengte bleven.

@Supersodiax,als ik het goed begrijp gebruik jij dus elementen eruit vooral rechtrichten?


Ik leid mn paarden zo op dat ze optimaal in balans komen en met juist gebruik van hun lijf sterker en soepeler kunnen worden. Dat begint bij rechtrichten en een echt goede aanleuning/aanspanning vanuit het achterbeen. Daarnaast ben ik erg van alleen hulpen geven als het nodig is, dus niet continue ondersteunen maar wel echt reactie verwachten als je ieta vraagt, en dat op zo'n klein mogelijke hulp. Druk en loslaten als beloning gebruik ik daarbij. En ik ben absoluut geen klassieke ruiter, ik train echt voor de wedstrijdsport met als doel de grandprix uiteindelijk. Ik vind niet dat ze heel iets nieuws brengt, alleen anders en uitgebreider verwoord. Als ik bijvoorbeeld een week bij academy bartels ben op trainingsweek dan trainen we ook met deze principes.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers