Verschillende soorten omgang met paarden & cursussen

Moderators: C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne, Pistasche, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Macs

Berichten: 7115
Geregistreerd: 19-06-09

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-18 19:41

Ikzelf ben niet zo van een specifieke methode (en denk ook dat het nooit goed is om er één te hanteren) maar probeer gewoon mijn verstand te gebruiken (lukt ook niet altijd :+ ) en van alles wat ik leer een beetje mee te pakken. Ik ben dan ook veel aan het lezen over gedrag en biomechanica.
Ik geloof dat elk gedrag wat een paard vertoont een reden heeft en je daar naar moet handelen, niet (altijd) moet doorduwen en moet kijken naar wat het paard nodig heeft. Hier is niet één methode voor, maar ik kijk altijd naar het individu. Sommige dingen werken wel, sommige dingen niet. Ik kijk altijd eerst naar mezelf: wat doe ik (verkeerd) dat het (niet) loopt zoals ik wil. Het is een leerproces wat je samen aangaat en die samenwerking is dan ook het belangrijkst.

Over enkele jaren wil ik een instructeursopleiding gaan doen en doe dit dan zeker niet bij de KNHS. Er zijn meerdere dingen die me tegen staan om daar aan te beginnen. Ik vind ook dat je als instructeur moet leren hoe verschillende rassen bewegen, niet alleen de standaard warmbloed. Ik heb nog wel meer redenen trouwens maar dat wijkt teveel af denk ik :)
Ik zelf heb nog geen positieve uitwerking gezien van mensen die zich aan 1 methode vastklampen.
Wel een interessante vraag stel je trouwens en ik ben heel erg benieuwd hoe het topic zich gaat ontwikkelen.
Ik ken namelijk iemand die wel bekend is met verschillende methodes maar zich heel erg vasthoudt aan het (ouderwetse?) traditionele omdat iedereen dat op stal nou eenmaal doet. Ik hoop dat hier ook zo iemand reageert, omdat ik benieuwd ben wat de beweegredenen daar achter zijn :) (kost het veel moeite? Bang voor verandering? Is het gewenning of bang om anders aangekeken te worden? Dit hoeft niet altijd een negatief iets te zijn trouwens).

Maks :+:


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: GoogleAdsense en 9 bezoekers