Verschillende soorten omgang met paarden & cursussen

Moderators: C_arola, Nicole288, Coby, Dyonne, Pistasche, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Xyris

Berichten: 9035
Geregistreerd: 16-01-03
Woonplaats: Bussum

Verschillende soorten omgang met paarden & cursussen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-18 19:25

Hooi bokkertjes,

vroegah, was ik altijd vrij goed op de hoogte van de verschillende stromingen in de omgang met paarden. Zo had je bijvoorbeeld Parelli en Natural Horsemanship, het 'traditionele' wat men van de manege uit leert, met western bereden paarden ging je anders om dat met een dressuurpaard, etc etc. Het was in ieder geval allemaal vrij duidelijk wat nou wat was en het NH en gerelateerde begon pas net de wereld te zien in mijn beleving.

Alleen nu, ik ben heel wat jaartjes uit de paardenwereld geweest en daarvoor eigenlijk altijd met hetzelfde paard bezig geweest waar geen NH oid op van toepassing was. Dus ik ben heel benieuwd naar de volgende zaken:

- Welke stromingen zijn er vandaag de dag? En welke vertakkingen daarin?
- Zijn er specifieke vormen van omgang die jullie juist wel of niet aan zouden raden? En waarom? (Ik zou graag een gezonde discussie hieruit voort zien komen).
- Beoefenen jullie zelf een specifieke vorm/stroming die niet als 'doorsnee' wordt beschouwd? En zo ja, waarom heb je juist voor dit type/stroming gekozen?

Ik bedoel met "doorsnee" dus wat men leert bij de reguliere manege (zonder specialisatie) en de wijze van trainen zoals men meestal ziet bij dressuur- en springruiters hier in Nederland. Ik ben me er van bewust dat daar ook weer nuances in zijn en dat het tegenwoordig vaak anders gaat dan 15-20 jaar geleden.

Custom dier portretten, creature design en character design commissies
Leer meer over creature design en de wereld om ons heen
Probeer zelf eens een creature design te maken met de creature prompt generator!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: rosslover en 1 bezoeker