Uitgebreid onderzoek, waar?

Moderators: petraaken, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Noahh_h
Berichten: 188
Geregistreerd: 28-06-17

Uitgebreid onderzoek, waar?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-19 22:58

Haaaiii,

Wat vinden jullie een goede kliniek voor onderzoek van je paard?? En waarom?

Ik rij al best een tijd een paard van een vriendin van mij. Ik heb zelf ook een paard, we staan al enige tijd samen op stal. Maar omdat zij soms erg druk is, rij ik haar paard regelmatig bij. Ik doe dit nu ongeveer 3 jaar.

Haar paard (merrie, 10 jaar) heeft al langere tijd last van vreemde symptomen. Ze zorgt mega goed voor haar paard. Aan alles wordt gedacht. De dierenarts heeft regelmatig naar het paard gekeken. Maar kan niks vinden. Er zijn al meerdere echo’s en röntgenfoto’s gemaakt. Jeroen Duenk komt 1x in de zoveel maanden het paard behandelen. Wat het paard erg fijn vindt. Ze heeft vaker verschillende osteopaten, chiropractors, fysiotherapeuten enz naar haar paard laten kijken. En ook niet de minsten. Iedereen ziet wat aan haar lopen, maar niemand weer wat het is. Na een behandeling, door wie dan ook, zijn er geen grote verschillen te merken.
Het paard kan best fijn lopen. Maar soms van het een op andere moment, loopt ze echt bagger. Ze loopt wat onrustig, kan zich moeilijk ontspannen, heeft moeite met buigen en loopt heel kort. Ruimte maken in haar passen is dan erg moeilijk. Ze kropt zich wat op en heeft moeite met lengte maken. Ze tikt haar achter benen vaak hoger op, ipv naar voren. Niet extreem, maar net iets meer dan anders. Ze reageert met rijden snel
geïrriteerd. Vooral de galop is dan heel lastig. Terwijl de oefeningen dan weer geen probleem zijn. travers, keertwending, wijken, appuyeren, stilstaan naar galop en andersom. We rijden zelf beiden (eigenaar en ik) op de Rien van de Schaft manier.
We hebben wekelijks privéles. Niet bij Rien, maar iemand die al jaren bij hem lest en daar vroeger heeft gewerkt.
Als ze haar goede dagen heeft is ze best makkelijk te rijden. Oortjes erop, ze loopt en werkt dan graag voor je. Het is wel een echte merrie. Dus ze laat graag weten wat ze vindt.
We hebben via een schriftje bijgehouden wat we doen en hoe ze liep. Zo hoopte we misschien iets te kunnen afleiden. Ze wordt 4x, heel soms 5x per week gereden.

Ze staat al 5 jaar bij dezelfde stal. Komt het hele jaar door halve dagen buiten, 4x per dag mooi hooi, 3x per dag voer. Ontwormen wordt bijgehouden.

Nu ze voor ons gevoel alles heeft geprobeerd. Wil ze toch graag weten, waar haar gedrag vandaan komt. Zit er toch iets dwars, heeft ze misschien ergens pijn?!

Maar waar ga je voor goed, uitgebreid en het liefst redelijk betaalbaar onderzoek heen?


Noahh_h
Berichten: 188
Geregistreerd: 28-06-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-12-19 23:18

Oeee, fijn die snelle reacties.
Hormonen zou best kunnen. Zou je dat kunnen testen? Ze hebben wel een echo van baarmoeder en eileiders gemaakt. Daar was niks te vinden. Ze hebben toen ook het si nagekeken.

Q-horse, dat ga ik even Google. Bedankt voor de tip.

Smdc, was ook de eerste gedachte van de eigenaar. Ik heb daar ook goede verhalen over gehoord.

Wat ik nog was vergeten. Het lijkt alsof ze vooral haar rechte achterheen moeilijk onder de massa kan zetten. Soms trapt ze ineens met een kleine bok naar achteren.
Ik heb in mijn OP een langere uitleg geschreven. Wie weet herkent iemand iets van de symptomen. Ook al is dit best moeilijk uitleggen. Het is vaak ook een gevoel die ze je geeft

Noahh_h
Berichten: 188
Geregistreerd: 28-06-17

Re: Uitgebreid onderzoek, waar?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-19 08:42

Fijn dat jullie fijne ervaringen hebben. Dat geeft hoop.

Wat vonden jullie van de prijs van alle onderzoeken en behandelingen. Ze heeft altijd wel een spaarpotje voor onkosten. Maar er is net een nieuw op maat gemaakt zadel gekocht. Dus het potje is wat minder groot.
Ik weet ook niet hoeveel ze er voor wilt uitgeven.

Wat zou een reëel bedrag zijn om rekening mee te houden?

Noahh_h
Berichten: 188
Geregistreerd: 28-06-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-12-19 14:12

Seltje schreef:
Ik weet niet van welke regio je komt, maar in België zou ik naar equitom gaan. Als er 1 iemand is die blijft verder zoeken is het daar wel.


Equitom heb ik zelf goede verhalen over gehoord. Helaas met de auto 2,5 uur rijden. Met de trailer nog langer. Bedankt voor de tip

Noahh_h
Berichten: 188
Geregistreerd: 28-06-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-12-19 14:07

Saaams schreef:
Mijn pony is sinds 3 weken ook bekend bij SMDC. 3 dierenartsen konden het niet vinden. 2 maanden en vele kosten en onderzoeken. Niks Binnen een uur had ik mijn diagnose in Heesch. Nu aan het revalideren.
Je kan gewoon een maximaal bedrag aangeven waarvoor ze onderzoek mogen doen.


Ik hoop dat dit voor hun ook geldt. Maar we blijven beiden een beetje terughoudend. Als je al meerdere dingen geprobeerd hebt. En meerdere artsen hebt bezocht, zakt de hoop een beetje weg.


Ze heeft de 31ste een afspraak staan bij Brenda Hoogelander. Hoop dat zij ons kan helpen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ContentKing, Emoreoa, Tessiej en 10 bezoekers