Clinic en wedstrijd op een andere manier!

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Ymor, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Agossie

Berichten: 15832
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

Clinic en wedstrijd op een andere manier!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-05-19 12:57

Op zaterdag 8 juni 2019 vindt er een 4DChallenge en Clinic plaats op Stal Brouwer in Harmelen.

De 4DChallenge is gebaseerd op de principes van 4DimensionDressage, maar in principe zou iedereen mee kunnen doen.

We starten de dag om 10:00 uur met een demonstratie van ongeveer een half uur om uit te leggen en te laten zien wat de bedoeling is van de wedstrijd en hoe deze 'andere' manier van rijden bij zou kunnen dragen aan het welzijn van paarden. Daarbij zullen we het één en ander uitleggen over de principes van 4DimensionDressage (LAR(S) en de 4 dimensies) en de Challenge. De wedstrijd wordt zowel met bit als bitloos gereden.

De wedstrijd:
Elke combinatie heeft 20 minuten de tijd om de proef te rijden, waarna je van de jury meteen opbouwende feedback krijgt. Er zijn diverse 'levels', die enigszins vergelijkbaar zijn met de niveaus en klassen van KNHS. In level 1 is bijvoorbeeld vergelijkbaar met B en level 2 zou je kunnen vergelijken met L.
Het verschil zit hem in dat je meer tijd krijgt en kansen om je proefonderdelen goed te rijden. Als bijvoorbeeld je volte niet naar je zin is, herpak je jezelf en ga je de volte nog een keer rijden. Of als je bijvoorbeeld bij B een grote volte moet rijden, maar bij B ben je er nog niet klaar voor, ga je bijvoorbeeld nog een rondje op de hoefslag en zet je de volte de volgende keer in als je er wel klaar voor bent. Er zit natuurlijk wel een limiet aan en je moet ook wel de tijd in de gaten houden.
Als je klaar bent met je proef, ga je na het af-groeten naar de jury en die zal je dan direct wat opbouwende feedback geven waar je mee aan het werk kunt, of waarmee je naar één van de clinic-instructrices kunt om door te vragen wat er bedoeld wordt (zie hieronder).

De verwachting is dat de eerste combinatie om 11:00 de ring in gaat.

De clinics:
Voor de proeven kunnen er clinics (van ca. 30 minuten) gevolgd worden door een van de twee aanwezige 4Dimensions instructrices, maar als de combinatie na de proef denkt toch wat meer uitleg te willen en meer wil leren over wat de feedback van de jury na de proef inhield, is er ook mogelijkheid om na de proef nog een clinic te rijden.
De clinics vóór de proef zijn dus om nog even de puntjes op de i te zetten en de clinics ná de proef zijn om wat dieper op de materie in te gaan en te leren waar thuis eventueel mee geoefend kan worden. Het 'hoe en waarom' van deze manier van rijden.

Wil je meer informatie over deze wedstrijd, dan kun je kijken op dit Facebook event.

Gediplomeerd instructrice heeft ruimte voor nieuwe leerlingen en revalidatiepaarden. Klik hier! (Regio Utrecht.)

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."


Agossie

Berichten: 15832
Geregistreerd: 21-07-03
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-05-19 11:29

Omdat het wedstrijdelement voor velen toch nog een te grote drempel bleek, gaan we de dag wat anders indelen.

Fauna Vitaal (paardenrevalidatie, instructie en natuurgeneeskunde) en BelleTibbe Paardenrevalidatie en Instructie verzorgen op zaterdag 8 juni een interessante clinic-dag bij Pensionstal Brouwer in Harmelen!

Het zal een dag vol interessante lessen worden, met theorie en rij- en grondwerk-/longeerlessen. Alle lessen zullen volgens het principe van 4DimensionDressage gegeven worden, vandaar dat wij graag willen beginnen met theorie om hier wat meer uitleg over te geven. Je kunt er voor kiezen om alleen theorie te volgen of de combinatie van theorie en rij- en grondwerk-/longeerles.

Vanaf 10:00 zijn alle deelnemers welkom en staat de koffie en thee klaar.

Om 10:30 starten we met de theoretische uitleg over 4DimensionDressage en wat informatie over de biomechanica en de balans van het paard. Daarna is er tijd voor lunch, waarna we zullen beginnen met de lessen. Bij de lessen zijn toeschouwers welkom.

Je kunt ter plekke kiezen voor een rijles of een grondwerk-/longeerles. Alle lessen zullen zonder hulp- of bijzetteugels zijn. De lessen duren ongeveer 45 minuten.

Zou je graag mee willen doen, maar heb je geen paard beschikbaar? Er is sowieso één paard bij Pensionstal Brouwer beschikbaar dat ingezet zou kunnen worden voor de lessen. Mogelijk zou een tweede paard beschikbaar zijn, echter, die zal alleen voor grondwerk-/longeerlessen ingezet kunnen worden.

Wij begrijpen dat je niet je paard de hele dag op de trailer wil laten staan, daarom hebben wij 5 paddocks met schuilstal beschikbaar waar je je paard lekker in kan zetten. In deze paddocks is een bak voor water en kunnen hooinetten opgehangen worden.

Als je graag gebruik wil maken van een door ons verzorgde lunch met broodjes en eventueel (vegetarische) groentesoep, dan horen wij dit graag van te voren, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

Voor meer informatie kun je naar Facebook gaan, naar dit event [klik].

Gediplomeerd instructrice heeft ruimte voor nieuwe leerlingen en revalidatiepaarden. Klik hier! (Regio Utrecht.)

"Wrede mensen noemen we beesten, maar we kunnen beter wrede beesten mensen noemen."

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 4 bezoekers