Dressuurclinic Gelders paard bij Maarten van Stek

Moderators: RianneH, Neonlight, balance, Sica, Melissa0304

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
keat

Berichten: 1149
Geregistreerd: 01-10-04
Woonplaats: Ergens onder de zon

Dressuurclinic Gelders paard bij Maarten van Stek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-04-17 21:12

Afbeelding

Fokkerij en gebruikersclub Gelders paard Zuid- West Nederland organiseert voor de 4de keer een dressuurclinic bij een interessante en gerenommeerde instructeur! Deze wordt gehouden op 15 juli aanstaande.

Dit keer zijn we te gast bij Maarten van Stek, op de prachtige accommodatie van stal de Dijckhoeve, LISSERDIJK 275, 2165 AA LISSERBROEK!
http://www.dijckhoeve.nl/

Maarten van Stek is zijn paardensport carrière begonnen met diverse opleidingen, zoals die in Deurne (Instructeur), Warendorf (Oberbereiter) en de Orun (H4 licentie Instructeur Allround).

Naast vele paarden in het ZZ-Licht te hebben uitgebracht, heeft Maarten tot en met Intermediair II gereden en heeft een aantal paarden Grand Prix klaar verkocht naar het buitenland.Hij heeft in zijn jonge jaren ook gesprongen tot en met de klasse Z. Nationaal kreeg Maarten veel bekendheid door zijn rol als talentscout en coach tijdens de MacRider Cup 2012 en 2013.

Het meest opvallende van Maarten is dat hij met één arm rijdt; door een auto ongeluk op 6 jarige leeftijd heeft hij zijn linkerarm verloren. Hierover zegt Maarten zelf: “Paarden hebben er geen oordeel over of je met één of twee handen rijdt; het dwingt mij alleen nog meer om een betere ruiter te zijn…” Mede hierdoor heeft Maarten een eigen stijl in zijn manier van coachen ontwikkeld, die niet gebaseerd is op fysieke kracht van de ruiter maar op het vermogen van het paard te begrijpen wat er van hem wordt gevraagd. Het gemis van een arm dwong hem om een betere ruiter te zijn en zijn kennis, visie en ervaring deelt hij graag met anderen.

Fysieke kracht van de ruiter is ondergeschikt, het gaat bij hem om de communicatie met het paard. Wat zijn duidelijke hulpen? Hoe communiceren paarden onderling en wat kun je daarvan meenemen in je trainingen? Maarten van Stek legt het, zoals hij het zelf noemt, in Jip-en-Janneke-taal uit. Begrijpelijk, effectief en enthousiasmerend. Ook voor degenen die zelf niet meerijden in de les of clinics, zijn de aanwijzingen inspirerend en motiverend. Je krijgt zin om zo snel mogelijk zelf in het zadel te stappen.

Door zijn heldere uitleg, het vereenvoudigen van de technische taal van de paardensport en zijn niet aflatend enthousiasme is ook de jeugd (met pony of paard) erg gesteld op Maarten’s coaching. Zijn ambitie is om met zijn paard William het hoogst haalbare te bereiken en voor velen een betrouwbare en betrokken coach te zijn.

De clinic wordt verzorgd in groepjes van 2. De les duurt 45 minuten en kost 50 euro pp.
Er is mogelijkheid om voor de les los te rijden.
Ook is het mogelijk om een stal te huren op de locatie. De accommodatie is van alle luxe voorzien en er is een goed restaurant aanwezig.

De dag na de clinic, zondag 16 juli, wordt er op stal de Dijckhoeve een dressuurwedstrijd georganiseerd. De mogelijkheid wordt geboden om dus op zaterdag de clinic te rijden, je paard te stallen en de volgende dag te starten op wedstrijd.  In de omgeving zijn een hoop leuke hotels om te overnachten.

Een voorwaarde voor deelname is dat het paard Gelders geregistreerd staat of minimaal 1 ouder heeft die Gelders geregistreerd staat.

Ben je al enthousiast? Geef je dan als volgt op. Mail onderstaande gegevens naar k.ruijten@hotmail.comof naar patriciaovereem_@live.nl

- Naam,
- Leeftijd,
- Naam paard,
- Afstamming paard,
- Niveau,
- Eventuele wensen,
- Puntjes waar je aan wilt werken tijdens de clinic.

Mocht het noodzakelijk zijn dat je in een bepaald dagdeel wilt rijden, geef dit dan door. We zullen, waar we kunnen, daar rekening mee proberen te houden.

Ook toeschouwers, liefhebbers en fotografen zijn natuurlijk van harte welkom!

Wij hebben er zin in! Jij ook?

https://www.facebook.com/Primera-Stable ... 893701585/
Primera: Witmar alazan x Bazuin x Rex H
Zamara keur+ sport dressuur: Koss x Zep x Uriant M2+17 Z1+0
Oliviamara: Imposant EM x Koss x Zep
Dolly: Gekke knuffel shet!


cobiie

Berichten: 7111
Geregistreerd: 26-02-03
Woonplaats: het mooie dorp Nieuwerkerk ad ijssel

Re: Dressuurclinic Gelders paard bij Maarten van Stek

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-04-17 08:01

Wat een leuke clinic, hopelijk past die in onze agenda.

[o]

keat

Berichten: 1149
Geregistreerd: 01-10-04
Woonplaats: Ergens onder de zon

Re: Dressuurclinic Gelders paard bij Maarten van Stek

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-04-17 08:03

Dat hoop ik ook! Lijkt me leuk jullie te treffen!

https://www.facebook.com/Primera-Stable ... 893701585/
Primera: Witmar alazan x Bazuin x Rex H
Zamara keur+ sport dressuur: Koss x Zep x Uriant M2+17 Z1+0
Oliviamara: Imposant EM x Koss x Zep
Dolly: Gekke knuffel shet!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: YandexBot en 1 bezoeker