Endurancetraining bij verzorgpaard?

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Kirania
Berichten: 807
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: In de bebouwde kom

Endurancetraining bij verzorgpaard?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-17 09:28

Blijkbaar is het heel erg moeilijk om iemand te vinden voor je paarden die mee zou willen op lange afstandsritten. Ik zit er nu een tijdje mee te sukkelen, maar nu het zomer is wordt het nog dringender... want mijn paarden worden langzaam worstjes op pootjes als ze niet buiten komen. Momenteel is alleen mijn merrie aan de beterende hand, maar de ruin is zich vol aan het proppen op de weide omdat het graasmasker van onze shetlander kapot is en ik dus dat van de ruin niet kan aandoen, of dat is ook terug kapotgetrokken door de shetlander. Voor die twee zijn ze absoluut nodig als muilkorven evenals graaskorven, zodat ze van elkaar afblijven voor vijf minuten.

Anyway, ik vraag me af of jullie tips hebbben om zulke mensen te vinden?

Het zou enkel alleen rijden zijn als ik écht niet kan. En dat is enkel tijdens de examens in Juli, Augustus en Januari. Ik zoek niet per se iemand die dan ook kan, ik ben al blij als ik iemand vind die door het jaar heen met ons mee wilt voor de gezondheid van beide paarden. En moest je willen, onze überschattige shetlander geeft heel graag kusjes en knuffels (hij is overigens ook supervoorzichtig, dus bijten of schoppen doet hij nooit).

Afbeelding
Afbeelding
Het is hier ook gewoon heel erg mooi... :')

Blijkbaar is het grootste struikelblok echter dat ik wil dat ze op zo'n lange afstanden met losse teugel worden gereden. Ik heb ze zo opgeleerd en ze kunnen dat perfect zo. Vooruit zijn maar heel lichte hulpen voor nodig of hun stemcommando's (waar ze altijd heel enthousiast op reageren, maar ze gaan zelfs met losse teugel niet sneller dan de gevraagde gang) en om te stoppen moet je simpelweg gaan zitten. Als emergency stop is ook beiden op stemcommando gezet dat alle remmen dichtslagen, en daarvoor hoef je niet eens het woordje "Ho" te gebruiken. Alles dat erop lijkt is goed genoeg, als je het met een lage stem zegt. :z

Geloof me of niet, maar ze verschieten niet, ze sprinten niet weg, ze steigeren niet en ze bokken niet. Je moet ze niet vooruitstampen of achteruittrekken. Het ergste dat je gaat tegenkomen is waarschijnlijk met Nastral, de ruin, die als hij iets engs ziet zijn hoofd scheef gaat houden en heel shifty erlangs probeert te kruipen zonder zijn ogen ervanaf te halen. Zo'n episodes zijn allemaal met 1 km per uur en zodra ze "het" gepasseerd zijn, lopen ze verder alsof er niets aan de hand is.

Nog tips om te vinden wie ik zoek? De mensen die al geweest zijn hadden over het algemeen vaak hetzelfde probleem - niet de teugels los kunnen laten. Er zijn veel controlefreaks in de paardenwereld, maar bij contact gaan mijn paarden achteruit als je geen been geeft. Geef been, en ze lopen in contact voor je, maar ik wil niet dat ze dat moeten doen voor 30 km lang.

Een stomme, simpele regel, maar blijkbaar een verschrikkelijk moeilijke....


Kirania
Berichten: 807
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: In de bebouwde kom

Re: Endurancetraining bij verzorgpaard?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-17 10:04

Het lijkt me inderdaad goed mogelijk dat tijd ook zeker een grote factor is! Dat is ook precies de reden dat ik iemand zoek, zodat ik niet 24/7 op mijn paarden moet zitten :o

Spijtig genoeg was ik degene die de meesten afwees, of sommigen kwamen hun afspraken simpelweg niet na. Zelfs een meisje gehad dat zonder mij te vertellen tijdens mijn examens van plan was om een willekeurige vriendin op mijn andere paard te zetten, die ik overigens nooit heb zien rijden, zodat ze niet alleen moest rijden. Daar ben ik vrij boos over geworden.

En verschrikkelijk veel koppige ruiters ook. Of "Jouw paarden zijn niet zoals ik ze wil, want ik wil dressuur doen" Of als ik hen erop wijs hun teugels op z'n minst minder strak te nemen, is het "Maar ik heb altijd zo gereden, da's toch geen probleem?"

Wel superleuk dat er nog iemand is die het leuk zou gevonden hebben! :D


Kirania
Berichten: 807
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: In de bebouwde kom

Re: Endurancetraining bij verzorgpaard?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 12:23

Black Kelpie, wauw, dat is zo cool! :D Onze twee monsters zitten nog in de training aangezien de strijd tegen de kilo's reëel is (en iedereen commentaar heeft op zowat alles dat met vermageren te maken heeft).

Vind het inderdaad een beetje een win-win situatie, aangezien je andere mensen ook gewoon gunt om lekker naar buiten te gaan en je zelf niet helemaal dood bent na een hele dag paarden. :P

Kmbrly, mijn haflingers staan in regio Leuven, Vlaams-Brabant, dus de heuvelige variant, hihi. Wel interessant dat er toch ook andere mensen hetzelfde zoeken!

Kirania
Berichten: 807
Geregistreerd: 19-06-11
Woonplaats: In de bebouwde kom

Re: Endurancetraining bij verzorgpaard?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-07-17 13:35

Oh, zeker dat, maar het is gewoon stukken vermoeiender. Ik doe het al jaren zo, maar koppig als de ruin is kan ik dat enkel met mijn merrie, en ik zou graag eens op mijn merrie zitten ipv altijd op hem.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers