Ik en Ties eerste keer L2

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
0000
Berichten: 5102
Geregistreerd: 04-06-10

Re: Ik en Ties eerste keer L2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-18 10:32

Kwaliteit is inderdaad niet echt denderend maar op basis van de stukken die ik kan zien kan ik denk ik de jury wel begrijpen. Het algemene beeld moet echt veel meer van achter naar voor, hij moet meer door zijn lijf en naar de hand toe. In het L1 scoorde je waarschijnlijk best aardig omdat het wel vrij netjes en precies is maar dat is nu echt niet meer voldoende. Die aanleuning kost je echt ontzettend veel punten, het drijven op zichzelf is storend maar doet niet heel veel qua cijfers omdat je tempo wel redelijk constant is dus dat komt met name in de laatste onderdelen dan terug. Maar iedere keer dat hij zo diep zakt en op de voorhand valt, dat kost echt per onderdeel punten. Daarbij vind ik hem af en toe ook nog wat met zijn neus op en neer gaan (van links naar rechts) wat heel duidelijk benadrukt dat hij niet op eigen benen loopt. Ik denk namelijk niet dat je zozeer hard bent in je hand maar ik zie dat effect wel vaker bij paarden die wat op kop willen vallen en dan de ruiterhand opzoeken om te steunen. Zit zeker wel potentie in en als ik je daarvoor een advies mag geven, focus je in je training op de basis, actief door het lijf en naar je hand rijden. Oefeningen zijn voor nu helemaal niet zo interessant, ik denk dat als je hem beter voor elkaar hebt hij die zo uit zijn mouw schud. Het is niet gemakkelijk, het vereist echt een omschakeling qua rijden van jou, je mag nu de stap gaan zetten naar minder rondjes sturen en meer echt trainen. Dat voelt niet altijd meteen comfortabel maar ik denk wel dat er nog heel veel winst te behalen valt voor jullie daarin en je daarmee heel veel nieuwe mogelijkheden opent voor de toekomst.

Dressuuramazone voor training, doorrijden, uitbrengen en les. Regio Venray.


0000
Berichten: 5102
Geregistreerd: 04-06-10

Re: Ik en Ties eerste keer L2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-18 10:48

Ik denk, maar misschien is dat wat moeilijk inschatten op basis van alleen het beeld in de proef hoor, dat je er wel wat meer aan mag komen. Je lijkt een lieve ruiter die graag netjes wil rijden. Dat is goed en iets wat je zeker moet bewaren, alleen zorgt dat soms ook dat je hem gewoon net niet aan het werk zet. Herkenbaar want zo ben ik zelf ook ;) Op basis van wat ik hier zie mag je echt wel wat meer vragen/verwachten van je paard. Ook dat kan (moet) op een correcte en nette manier uiteraard maar ik zou bijvoorbeeld bij zo'n paard echt heel consequent zijn in het hem zijn eigen hoofd laten dragen. Ik zie hem nog liever met de neus iets eruit en dat je er dan naartoe kan rijden, dus dat hij echt gaat bewegen, dan het in elkaar kruipen en zichzelf klein maken wat hij nu doet.

Voorbeeldje, schakelen en overgangen rijden is heel goed werk, maar iedere overgang/tempowisseling die je maakt waarbij hij erachter kruipt, gaat hangen of op voor valt heeft geen zin. Die heeft geen waarde voor je training want bevestigd hem in het verkeerde gedrag. Ik zou dan liever een overgang minder maken maar iedere keer éérst zorgen dat je hem met zijn neus naar voren hebt en dan reactie vragen (eisen) op je been. Dat voelt minder prettig, ziet er ook minder netjes en gecontroleerd uit maar het idee is dat hij wat meer de wereld in gaat denken. Dan bedoel ik niet volledig tegen de hand en met weggedrukte rug, maar net even het neusje eruit zou best wel mogen. Dat is voor hem zwaarder want dan moet hij met zijn achterbeen gaan doen waar hij nu jouw hand voor gebruikt. Als ruiter gaat dat tegen je gevoel in want het is niet je uiteindelijke uitgangspunt maar voor je training kan het handig zijn om tussenstappen te maken. Je paard eerst uitleggen welke kant hij op moet en daarna weer rustig gaan finetunen. Duurt denk ik wel iets langer dan een week haha.

Dressuuramazone voor training, doorrijden, uitbrengen en les. Regio Venray.

0000
Berichten: 5102
Geregistreerd: 04-06-10

Re: Ik en Ties eerste keer L2

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-06-18 11:24

Heel veel succes! Houd in je achterhoofd dat als je hem sneller aan je been wil, hij wel moet lopen in een houding waarin hij naar voren toe kan. Als hij de grond in beweegt (en duikt of hangt) heeft hij letterlijk geen plaats om naartoe te bewegen, daar komt het niet aan je been zijn voor een groot deel vandaan. Dus inderdaad meer reactie vragen, maar creëer ook ruimte voor die reactie. En dat kan betekenen dat je hem (met je buitenhand) even een keertje met een ophouding (kleintje) omhoog moet halen met zijn hoofd. Ik vermoed dat hij het daar beneden wel lekker vind namelijk en met enkel je hand openen zal hij wel langer worden in de hals maar ik twijfel of hij ook de neus naar voren wil brengen dan. Maar nogmaals, komt helemaal goed. Lekker stap voor stap knutselen, altijd leuk om te doen :D

Dressuuramazone voor training, doorrijden, uitbrengen en les. Regio Venray.


0000
Berichten: 5102
Geregistreerd: 04-06-10

Re: Ik en Ties eerste keer L2

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-18 20:10

Wauw!! Hartstikke goed, gefeliciteerd!!

Dressuuramazone voor training, doorrijden, uitbrengen en les. Regio Venray.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers