Onze eerste buitenwedstrijd!

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Hanssen

Berichten: 106
Geregistreerd: 24-07-12
Woonplaats: Kessel

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-07-19 21:46

Die derde foto.. hilarisch. :')

Ik rijd nu momenteel ook een Friese merrie die dezelfde symptonen heeft als jouw pony.. snel spanning, vlug en gevoelig in de mond.

Wat ik thuis in de training doe en tijdens de lessen is inderdaad heel veel op mijn zit terug rijden en op de stemhulp. Ik praat continu tegen dr. En moet zeggen, dat helpt echt. Ze is ook nog erg gevoelig op het been, meestal in het begin bokt ze daarna. Ze draaft en springt ook aan op mn stemhulp. Maar dat komt wel goed.

Als tip wil ik jou ook meegeven om wat meer achterover te gaan zitten. Ik ben ervan overtuigd dat het dan goedkomt. Die stemhulp kun je op wedstrijden tijdens de proef niet gebruiken hahaha.

Heel veel succes en laat het me weten hoe het vordert!

Courage is being scared to death. And saddling up anyway. Yfke & Ylisa B + 2


Hanssen

Berichten: 106
Geregistreerd: 24-07-12
Woonplaats: Kessel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-19 19:21

nessinator schreef:
Heel herkenbaar Hanssen! Mijne bokt niet, maar reageert in het begin alsof hij door een wesp is gestoken op een beenhulp. Dat achterover zitten wordt ook hard aan gewerkt, zeker in de lessen. Heb 1,5 x per week les en als ik 10 cent zou krijgen voor elke keer dat werd gezegd dat ik achterover moest gaan zitten had ik er inmiddels 2 paarden bij kunnen kopen :+ Het gaat wel steeds beter, en ze zeggen het steeds minder vaak, dus dat derde paard zal nog even op zich moeten laten wachten ;)


Nou mijne bokt puur op het been. Ze accepteert het niet. In het begin had ze zo ontzettend veel spanning, en dat is eigenlijk minder geworden door mijn stemhulp. Nu kan ik gaan werken aan het bokken.
Ja goede les is zo ontzettend belangrijk! Ik les 1x per week, soms 1x per twee weken en binnenkort naar de clubles. En mn lesgeefster zegt elke week dat we voor uit gaan.
Gewoon een beetje vertrouwen en geduld hebben, en vooral vertrouwen geven aan je paard. Dan weet ik zeker dat het goed komt.
Jullie zijn al een leuke combinatie, kan alleen nog maar leuker worden!
Probeer het eens van de stemhulp.

En wat fijn dat het beter gaat! Jullie komen er wel.

Courage is being scared to death. And saddling up anyway. Yfke & Ylisa B + 2

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers