Bokt.nl • Virus op stal...
Pagina 1 van de 1

Virus op stal...

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-02 13:07
door abby
Ik kwam gisteravond op stal en toen bleek dat er twee paarden ziek waren. De dag ervoor was er ook al een pony ziek en van het weekend was Lindo erg hangerig en futloos en wilde hij niet eten. Nu is hij een moeilijke eter, maar helemaal niet eten of de helft van zijn slobber laten staan is ook weer niet iets voor hem. Gelukkig is hij alweer helemaal opgeknapt. Bij de andere zieke paarden is de veearts geweest die constateerde dat het een virus was en heeft antibiotica gegeven. Later bleek dat al meer paarden ook al ziek waren geweest met allemaal dezelfde verschijnselen: koorts, trillerig en buikkrampen. Een van de zieke paarden staat naast Meagan (net als Lindo trouwens), dus ik hoop dat het virus mijn boxdeur voorbij gaat... Ben vanmorgen voor ik naar kantoor ging even gaan kijken bij haar en ze stond er vrolijk en goed bij, had haar eten op en had ook geen koorts.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-02 13:09
door FlairS
Antibiotica bij een virus?

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-02 13:15
door abby
Citaat:
Antibiotica bij een virus?


Tsja, dat was wat ik begreep van diverse mensen...

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-02 14:02
door Percy
Het is inderdaad een beetje vreemd om antibiotica te geven bij een virus. Het kan wel zijn dat door het virus bacterien meer kans krijgen door een verminderde weerstand en voor deze "bij-effecten" antibiotica gegeven wordt.
Ik hoop met je mee dat het Meagan's deur voorbijgaat.

Link naar dit berichtGeplaatst: 12-12-02 14:08
door Anoniem
Iedere witner heerst er wel een griepje. Vooral op een grotere stal heb je meer kans dat je paard hierdoor geveld wordt. Je doet er niets aan. Paarden die niet op en top in conditie zijn zijn wel vattelijker. Hou in ieder geval een paar dagen de temperatuur van je paard goed in de gaten.